ХОРОСКОП НА ЦВЕТЯТА

Хороскоп на цветята

Древните викинги са вярвали в лечебните сили на билките, както и че всяко цвете носи свои качества, които предава на човека. Най-популярен от скандинавските хороскопи е шведският - състои се от 36 зодиакални знака с име на цвете. Вижте кое цвете сте вие според датата на раждане.

 

Сподели във Фейсбук   СПОДЕЛИ

perunika-compressor

Перуника

(1-10 януари)

Чаровни, привличащи вниманието, готови за удоволствията и приятните неща в живота във всеки момент. С тях се общува леко и интересно. Упорито и последователно преследват целта си в живота. Работят всеотдайно в екип, но ако веднъж се усъмнят в колегата или партньора си, губят здравия си разум и изпадат в панически кризи. Добра връзка с Фрезия, Лале, Бял имел и Теменужка.

amaryllis-compressor

Амарилис

(11-20 януари)

Главното качество на тези хора е добротата им, а това допада дори на онези, които не ги харесват особено. Привличат околните с очарование, дружелюбност и неочаквана щедрост. Лесно е да се влюбиш в съчетанието от здрав разум, очарование и импулсивност на Амарилиса. Но той може да е и избухлив до жестокост. Добра връзка с Жасмин и Глухарче, Здравец и Теменужка.

gerber-compressor

Гербер

(21-31 януари)

Герберът е интересно съчетание от амбиции и скромност, кротост и буен нрав, дълбочинен анализ и безразсъдство. Той е либерален и широко скроен, интелигентен и като цяло води хубав живот. Проблемът му е, че понякога се стреми да получи много, а тогава може да загуби всичко. С годините става по-мъдър. Добра връзка с Паричка, Циния, Азалия и Слънчоглед.

ziumbul-compressor

Зюмбюл

(1-10 февруари)

Зюмбюлът е открит, великодушен и добронамерен човек. Отворен е към всичко ново, прогресивно и авангардно. Проблемът му е, че възприема всичко на емоционално ниво, а мисли по-късно. Независимо какво му казва логиката, претегля всичко през чувствата си. Има богата душевност, помага на другите, търпелив е за сметка на собствените си интереси. Добра връзка с Лотос, Фрезия, Мимоза.

parichka-compressor

Паричка

(11-19 февруари)

Паричката е умна, гъвкава, талантлива, но малко тъжна. На пръв поглед няма собствено мнение, съгласява се с всички, но това е само тактика. Всъщност тя не вярва на чуждите приказки, иска сама да се убеди в това, което й казват. Иначе е честна, с чувство за дълг, привлечена е от материалното, макар винаги да остава вярна на идеалите си. Добра връзка с Орхидея, Гербер, Лотос.

mimosa-compressor

Мимоза

(20-29 февруари)

Мимозата е нежна, чувствителна и доверчива, но в същото време бдителна и практичма. Тя притежава свой собствен индивидуализъм, съчетан със сърдечност и състрадание към другите. Предпочита компанията на артистични и фини хора. Но поради стремежа си да изучи нови и нови светове, е малко непостоянна в любовта. Лесно обаче й прощават. Добра връзка с Перуника, Нарцис, Камелия.

narcis-compressor

Нарцис

(1-10 март)

Родените под този знак са волеви и амбициозни, но в същото време могат да покажат великодушие и толерантност. Общителни са и въпреки вродения им интровертен характер умеят да общуват, появяват инициатива в приятелството и деловите връзки. Понякога са невъздържани, но заради вродения им чар всички им прощават изблиците на гняв. Добра връзка с Еделвайс, Теменужка, Мимоза.

lilia2-compressor

Лилия

(11-20 март)

Лилиите са изтънчени, фини, почтени и чувствителни хора. Логично мислещи, търпеливи и постоянни, те са в състояние упорито и всеотдайно да работят за някаква кауза, на която са посветили живота си. Имат склонност към депресии, но се справят и сами с вътрешните си конфликти. Въпреки това в себе си таят безпокойство и вечно търсене. Добра връзка с Азалия и Глухарче.

liutiche-compressor

Лютиче

(21-31 март)

Лютичетата са решителни и властни, амбициозни и търсещи натури. Умни са и са родени със спортен дух - от тях излизат добри състезатели във всички житейски области. Те са водачи, преследващи високи цели, които държат на признанието на околните. В любовта са търсещи, но открият ли партньор, даващ им сигурност, се отличават с постоянство. Добра връзка със Слънчоглед, Гергина и Карамфил.

cinnia-compressor

Циния

(1-10 април)

Циниите са смели, енергични, честолюбиви, но имат силна воля и вяра в успеха. Техните ентусиазъм, импулсивност, оптимизъм и самоувереност могат да увлекат околните. Бързината и потайността в личните дела им осигуряват сериозни постижения в живота, но само ако са амбициозни. Уважават дома и семейството, но държат на самостоятелността си. Добра връзка с Роза, Орхидея, Хортензия.

hortenzia-compressor

Хортензия

(11-20 април)

Този знак се отличава със своята справедливост, хуманност, неуморност и упорство. Взискателни към себе си и другите, на моменти Хортензиите стават прекалено откровени и агресивни. Успешно се справят с дребните всекидневни проблеми и с отговорността към дом, семейство и професионални задължения. Уважавани са. Добра връзка със Слънчоглед, Гладиола и Циния.

gergina-compressor

Гергина

(21-30 април)

Гергините притежават богата душевност и способност умело да манипулират околните. Сигурността е твърде важна за тяхи умеят дая постигат. В добронамереността си са в състояние да загубят мярката и недоброжелателни хора лесно могат да им навредят. Привлича ги всичко ново, модерно и красиво. Обичат риска, победите им носят удовлетворение. Добра връзка с Азалия и Лотос.

momina-salza-compressor

Момина сълза

(1-10 май)

Момината сълза е красив и магнетичен знак, интелигентен и със силна интуиция към способностите и слабостите на околните. Стреми се към висок социален статут и има големи планове. Може да бъде лесно ранима, но не остава безучастна при проблеми и препятствия. Умее елегантно да поправя грешките, отговорна е и изпълнява дълга си към околните. Добра връзка с Амарилис и Гергина.

begonia-compressor

Тубероза

(11-20 май)

Туберозите са миролюбиви, разумни и благоразумни, но понякога подозрителни. В същото време те самите са почтени и откровени до крайна липса на дипломатичност. По тази причина могат да загубят приятелства, любов и работа. Хубавото е, че са трудолюбиви, лесно се справят с финансовите дела и са отговорни към дом и семейство. Добра връзка с Водна лилия.

jasmin-compressor

Жасмин

(21-31 май)

Представителите на знака са чувствителни и колебливи, подвластни на красотата и хармонията. Имат чувство за хумор, магнетично привличат другите, но трудно биват разбрани. Провокативни са и с удоволствие заблуждават другите, като чарът им компенсира непостоянството и непоследователността им. Могат да са сериозни и педантични. Добра връзка с Шипка и Теменужка.

azalia-compressor

Азалия

(1-10 юни)

Интересен и привличащ вниманието знак. Лесно преглъща загубите, не е амбициозен. Проявява умерен интерес към много неща, в състояние е както да се задълбочи и всеотдайно да се занимава с нещо, така и след малко да насочи вниманието си другаде. Стреми се към спокойствие и ред, към който да се придържа, без много да се напряга. Добра връзка с Лале.

margaritka-compressor

Маргаритка

(11-20 юни)

Маргаритките са романтични, впечатлителни, благородни и верни на приятелите. Обичат реда, принципите, системите, изграждащи добри отношения с околните. Спонтанни и ентусиазирани, те често се объркват заради невинните си и дори наивни възгледи за живота. Но пък са внимателни с околните, като го съчетават с потребността си да изпъкнат сред другите. Добра връзка с Камелия, Мимоза, Бял имел.

lale-compressor

Лале

(21-30 юни)

Лалето е интелигентно, критично, емоционално, със сложни мисли и чувства. Отличават го чар, сърдечност и щедрост. В същото време то интуитивно се стреми към финансова сигурност. Лесно се гневи, но бързо и само се справя с негативните си емоции. В любовта харесва, драмите, бурните взаимоотношения, срещите и разделите, всичко, което го кара да се чувства живо. Добра връзка с Перуника и Шипка.

vodna-lilia-compressor

Водна лилия

(1-10 юли)

Водната лилия е интересно съчетание от идеализъм и материализъм, но е искрена, състрадателна, държи на приятелствата, които винаги са трайни и до края на живота. Знакът е артистичен, практичен, добър в изкуствата. Сред най-ценните му качества са търпението, упорството и постоянството, с които преследва поставените цели. Добра връзка с Тубероза, Циния, Люляк и Теменужка.

temenuga-compressor

Теменужка

(11-20 юли)

Великодушни, благоразположени, почтени и щедри. Преследват идеалите си, дори това да им носи разочарование. Запазват смелостта и вярата си, като амбициозно вървят напред, без да се интересуват от препятствията. Дори когато са в сянка, те привличат вниманието. Теменужките са спокоен и уравновесен знак, с тях всеки може да се разбере. Добра връзка с Жасмин, Нарцис, Маргаритка.

shipka-compressor

Шипка

(21-31 юли)

Реализъм, добросърдечие и амбиции са отличителните качества на Шипката. Тя е чудесно съчетание от красота и полезност. Изисква ред и изпълнение на обещанията от другите. Отстъпчива е само на пръв поглед, всъщност тя е волева и се стреми към власт. Притежава истински откривателски дух, предпочита комуникацията с интересни и ексцентрични хора. Добра връзка с Жасмин и Лале.

sunflower-compressor

Слънчоглед

(1-10 август)

Слънчогледът се слави със своите темперамент, откритост и галантност. Той е дисциплиниран, издръжлив и устремен към успеха. Има вродена потребност от признание и възхищение, само тогава може да разкрие способностите си. Въпреки това разчита преди всичко на себе си. Понякога е нервен, уязвим и притеснителен, но рядко избухлив. Добра връзка с Хортензия, Гербер и Азалия.

rose-compressor2

Роза

(11-20 август)

Привлекателни, лъчезарни, осъзнаващи достойнствата и слабостите си. Такива са Розите. И в същото време - решителни и прями. Ако имат професия, свързана с обществени изяви, те умеят да се налагат. Родените под този знак са ведри и забавни, понякога суетни, с високи цели и амбиции. Понякога обаче търпят разочарования, най-често заради непостигнати идеали. Добра връзка с Гардения и Бял имел.

gardenja-compressor

Гардения

(21-31 август)

Гардениите са емоционални, чувствителни, благородни, търсещи ред и съвършенство. Понякога са доверчиви и откровени до липса на дипломатичност, а високите им изисквания към околните могат да им създадат врагове. При тях чувствата доминират над разума, а емоциите ги карат да надценяват приятелите си и да подценяват зложелателите. Добра връзка с Орхидея, Лютиче и Фрезия.

karamfil-compressor

Карамфил

(1-10 септември)

Карамфилите са добри и отговорни хора. Намират труда за естествен и не ги плаши усилната работа. Но обичат и удоволствията, дори понякога губят мярата. Въпреки това са доста земни като схващания и мислене, не им е проблем да приемат реалностите. Макар да изглеждат малко хаотични, всъщност са подчинени на изряден ред вътре в себе си. Добра връзка с Глухарче, Здравец и Фрезия.

zdravec-compressor

Здравец

(11-20 септември)

Здравецът е отворен, решителен, напорист и амбициозен, но в същото време зад нервността си крие ведър характер. С него се работи лесно, заради силно развитото му чувство за дълг и отговорност. Запазва здравия си разсъдък, не робува на чувства. Провокиран е готов да отстоява позициите, в които вярва, с всички възможни средства. Добра връзка с Карамфил, Божур и Амарилис.

imel-compressor

Бял имел

(21-30 септември)

Представителите на знака са емоционални, с усет към красивото и към изкуството, енергични, с добър интелект и силен магнетизъм. Изпълнени са с ентусиазъм и идеи, и не търпят еднообразието и монотонността. Имат високи идеали и са готови да отстояват разбиранията си. Разгневят ли се обаче, може да загубят мярката и да отмъщават жестоко. Добра връзка с Маргаритка, Шипка и Перуника.

camellia-compressor

Камелия

(1-10 октомври)

Камелиите са ентусиазирани, безкрайни оптимисти и готови да заредят околните с енергията си. Обичат независимостта си и собствения си душевен комфорт. Те са разумни, грижат се за сигурността и спокойствието си, но без да се лишават от интензивен емоционален живот. Постоянни са във взаимоотношенията си с другите. Добра връзка с Мимоза, Маргаритка и Теменужка.

lilac-compressor

Люляк

(11-20 октомври)

Родените под този знак са умни, вълнуващи се, решителни хора. Те имат приятен и либерален характер, енергични са и със състезателен дух. От тях излизат добри водачи, надарени са с големи психологически способности, човек може да им се довери и да чака честно и справедливо отношение. Умеят да провокират добрите качества у околните. Добра връзка с Гладиола и Водна лилия.

frezia-compressor

Фрезия

(21-30 октомври)

Фрезиите са много чувствителни, но в същото време позитивни и не се задълбават в притесненията си. По правило бавно вземат решения освен в случаите, когато внезапно се задейства изключителната им интуиция. Тогава действат направо. Те са контактни и отворени, добронамерени и убедени, че у всеки има поне зрънце доброта. Верни приятели. Добра връзка с Маргаритка, Гардения, Момина сълза.

orchid-compressor

Орхидея

(1-10 ноември)

Стъпка по стъпка, ден след ден Орхидеите ревностно преследват целите си. И така милиметър по милиметър могат да изкачат и най-високите върхове. В същото време може никой да не е разбрал колко амбициозни са, а и че въобще са тръгнали към “планината”. Те са загадъчни, но чувствителни и емоционални, което ги кара да са малко резки в личния живот. Добра връзка с Гадения, Паричка, Слънчоглед.

bogur-compressor

Божур

(11-20 ноември)

Божурите са магнетични, дръзки, справедливи, но импулсивни и в същото време много прикрити и срамежливи. Те са постоянен източник на идеи, които в повечето случаи са почти гениални и им е нужно много малко, за да ги претворят на дело. Любовта им е ревнива, защото верността и силните чувства са неизменна част от същността им. Добра връзка с Маргаритка, Лотос и Здравец.

gladiola-compressor

Гладиола

(21-30 ноември)

Практични, работливи и упорити са характерните качества за Гладиолата. Тя съчетава вкуса към мистерията и свръхестественото с невероятната си житейска мъдрост и опит. Родените под този знак са страстни, артистични и емоционални хора. Личният им живот обърква партньорите им, а често и самите тях. Но те никога не се отказват от целите си. Добра връзка с Шипка и Хортензия.

gluharche-compressor

Глухарче

(1-10 декември)

Родените под този знак са сериозни и отговорни хора, които премислят по няколко пъти решенията си, но въпреки това често грешат. Проблемът е, че въпреки вътрешните си убеждения, накрая стигат до изводи, продиктувани от емоциите им. Въпреки това приемат реалностите и определено на тях може да се разчита, че ще изпълнят ангажиментите си. Добра връзка с Люляк и Хортензия.

lotus-compressor

Лотус

(11-20 декември)

Общителни, лоялни, аналитични и ученолюбиви са родените под знака на Лотоса. Те са приспособими към всяка обстановка, умеят да се възползват от ситуациите. Умеят да се подчиняват, ако това ще им донесе придобивки в бъдеще, но и да отстояват позициите си, доверявайки се на почти божествените си прозрения за изхода от дадена ситуация. Добра връзка с Перуника, Гергина, Паричка.

edelvais-compressor

Еделвайс

(21-31 декември)

Неземно съчетание от оптимизъм и реализъм, което им носи печалби, бърз ум и интуитивност, които им осигуряват успех в живота. Така могат да бъдат характеризирани Еделвайсите. Те умеят да се възползват дори от собствените си слабости, превръщайки дефектите в ефекти. Твърде независими са, което отблъсква околните, но може да ги укроти пламенната любов. Добра връзка с Нарцис.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

ЗА ТЕБ     РУБРИКИ