saveti-pri-pokupka-na-dizainerski-parfumi

5 съвета при покупка на дизайнерски парфюми

Любопитни сте, запалени сте по парфюмерията и искате да сложите още една бутилка на тоалетната си маса. Вярно с класиката, но искате да разширите кръгозора си. Търсите подарък за любим човек и се страхувате да се объркате на щанда с новости. Лесно е да се загубите в безкрайния брой аромати. В тази статия ще ви дадем 5 основни съвета при покупка на дизайнерски парфюми.

Намирането на аромат, който на 100% ще отразява характера на собственика му, е много старателен бизнес. Уви, преди да намерите своя, все още трябва да изпробвате десетки парфюми. Но някои съвети ще помогнат за намаляване на търсенето до минимум и в тази статия ще поговорим за тях.

Колкото повече нови аромати се появяват на пазара, толкова по-трудно е за купувача да направи избор. Невъзможно е да се проследят всички новости ,дори за служителите на парфюмерийната индустрия, да не говорим за хора, които не са пряко свързани със света на ароматите. И сега е невъзможно да се каже със сигурност кое е по-лошо: пълна липса на избор или такъв избор като сега. В допълнение, безкрайните реплики, копия, вариации с различна степен на качество на търговски успешните продукти чакат буквално на всяка крачка.

Сега е трудно да се ориентирате в представения асортимент дори в офлайн магазини, да не говорим за онлайн сайтове. Но ние ще се опитаме да помогнем и да ви кажем как да изберете правилно и ефективно аромати. За удобно търсене на аромати създадохме “филтър” в няколко стъпки, които ще ви помогнат да отсеете множеството аромати и да изберете най-подходящия.

Стъпка първа: дефинирайте бюджет за покупка. Ароматите обикновено са разделени на ценови сегменти. Аромати от най-високия ценови сегмент- бутикови линии от дизайнерски къщи, редки ниши и ексклузивни аромати - трябва да търсите задължително в реномирани магазини.

Стъпка втора: идентифициране на адресата. Когато избирате аромат за подарък , няма да е излишно да разгледате парфюмния рафт на човека, на когото е предназначен. Ако върху него има няколко бутилки, тогава забележете какво предпочита собственикът. Ако пък парфюмът е за вас, значително по-лесно е да посочите собствените си предпочитания.

Стъпка трета: решете колко важни са етикетите по пол за вас. Самото разделение на парфюмерията по пол за мъже и жени не е нищо повече от маркетингов трик, който увеличава потреблението и го насочва в правилната посока. Освен това наскоро производителите умишлено го изоставят и залагат на унисекс аромати. Това обаче е норма само за нишовите и луксозен сегменти.

Стъпка четвърта: идентифицирайте любимите парфюмни семейства и изберете отделни съставки. Тук всичко е съвсем просто. Различни дървесни нотки (кедър, сандалово дърво, пачули и други) се формират в дървесна група. По същия начин флоралната група, която съчетава аромати с нотки на роза, лилия, божур и др. Водни и морски композиции предлагат свежи аромати с нотка вода. Под ароматна група се разбира парфюм с преобладаващо съчетание на ароматни билки: розмарин, босилек, естрагон, градински чай и др.

Стъпка пета: в допълнение към самия аромат изберете неговата интензивност и устойчивост. Това е просто правило. Следвайки го, няма да останете разочаровани от избора си. Цитрусовите одеколони миришат интензивно и ярко, но не за дълго. Същото може да се каже и за композиции с аромати на ароматни билки, билки, някои тропически плодове (ананас, манго, банан и др.). Цветните, пикантни и дървесни аромати могат да предложат дълголетие, интензивност в зависимост от съставките.

Може да звучи изненадващо, но преди да се отправите към магазина за мечтания парфюм, струва си да се подготвите у дома. Вероятно вече знаете кои аромати предпочитате: цитрусови или плодови, мускусни  и т.н.

На първо място, вие избирате аромат, а не красива бутилка или опаковка - възползвай се от намаленията. „Същата“ миризма може да се скрие в напълно банална и скучна бутилка.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

МОДЕРНА     РУБРИКИ