cinderella-interesni-fakti-svurzani-s-damskata-chanta

Интересни факти свързани с дамската чанта

[spacer height="10px"]

Модните аксесоари съществуват от древни времена, но чантите са единственият истински аксесоар, който е издържал проверката на времето и е бил желан от жените в продължение на векове.

От вечната класика, до модерните, елегантни метални цветове - чантите са непреходна основа за гардероба на всяка жена. Независимо дали търсите класическа черна чанта или нещо, което да добави нотка изтънченост към външния ви вид, има чанта, която да подхожда на всеки стил. С толкова много вечни възможности за избор не е чудно защо чантите остават един от най-популярните модни аксесоари на всички времена.

Според модните историци чантата е един от най-старите елементи на облеклото, включени в понятието за мода. Макар че в миналото тя е била използвана от мъжете, през годините употребата ù сред жените става все по-популярна. Чантата е основен аксесоар и за двата пола, като осигурява практичност и стил на всеки тоалет.

[spacer height="20px"]

Чантите са били основен аксесоар за лов

Доказателства за торбички в древни релефни рисунки могат да се открият в Древен Египет, при урартите и шумерите. Но много преди това торбичките са били използвани като ловни чанти в праисторически времена. Археологическите открития разкриват, че тези ловни чанти са били използвани за съхранение и пренасяне на храна, оръжия и други предмети, необходими за лов. По този начин са съществували в продължение на много векове, осигурявайки надеждно и удобно средство за съхраняване на важни предмети на една ръка разстояние.

[spacer height="20px"]

Чанта от рибешка кожа

Древните примери за чанта включват торбичките, използвани от амазонките под формата на торбички, изработени от рибена кожа от шаманите. Тези торбички, изработени от животинска кожа и други традиционни материали, са издържали проверката на времето и днес остават популярни сред колекционерите и пътешествениците.

[spacer height="20px"]

Чантата – изчезващ вид по време на Ренесанса

По време на Ренесанса, около XVII в., джобовете в дрехите най-накрая се появяват и торбичките бавно започват да изчезват. И мъжете, и жените носели бродирани платнени торбички, окачени на бедрата им, прибрани под дрехите и достъпни през процепи - началото на съвременните джобове. Това им позволява да носят личните си вещи, докато ръцете им са свободни - много практично решение. Хората от висшето общество обаче са имали още по-практични решения - те са носели chatelaine - верижка, която са носели като колан, и на която са закачали всякакви предмети. Разбира се, най-богатите членове на обществото нямат нужда да се притесняват от джобове или chatelaine - те имат слуги, които се грижат за техните вещи.

[spacer height="20px"]

Раждането на съвременната чанта

Използването на дамската чанта в съвременния ù вид датира от края на XIX век. С промяната на модните тенденции след Втората световна война чантата се превръща в моден аксесоар, а не в необходимост. Днес се предлагат безброй разновидности на дамски чанти, вариращи от класически дизайни, до модерни и ексцентрични модели. Всяка дамска чанта се отличава с уникални характеристики като цвят, форма и размер, което позволява на хората да намерят идеалната, която да отговаря на индивидуалния им стил. Разгледайте онлайн на Zarenabags.com и изберете тази, която ще отговори на вашите предпочитания.

За съвременната модна дама чантата е перфектната комбинация от практичност и стил. Те са проектирани така, че не само да изглеждат страхотно, но и да са изключително функционални. От луксозна кожа, до издръжливи материи, винил и дори силикон - можете да намерите чанта, която да отразява личния ви светоглед и най-новите тенденции.

Чантата е нещо повече от модно изявление - тя е вечен аксесоар, който никога не излиза от мода. Така че, ако търсите перфектния елемент, който да допълни външния ви вид, няма да сгрешите с чанта. С огромното разнообразие от дизайни и материали, които се предлагат, със сигурност ще намерите идеалната за вашия гардероб.

[spacer height="20px"]

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

МОДЕРНА     РУБРИКИ