ФЪН ШУЙ ЗА ТВОЯ ДОМ

Фън Шуй за твоя дом

"На първо място е съдбата, след нея идва късметът. След това е фън шуй, после - човеколюбието и образованието."

Древна китайска пословица

relax

Знаете ли, че...

Фън Шуй е древна система за балансиране на енергията. Древните китайци са считали, че ако къщата ви е построена в правилната местност ще живеете в щастие и изобилие. Терминът "фън шуй" е сравнително нов и означава "вятър и вода". Първоначално китайските йероглифи са били хам и ю. Хам означава получаване на енергия от небето, а ю свързва земята с небесните тела.

Подреждането на предметите в дома ни, според Фън Шуй, влияе на енергията около нас и ни помага да сме по-здрави и щастливи.

Фън Шуй съвети

Ето няколко основни "Фън Шуй" съвета, които ще помогнат за навлизането на добрата енергия Чи в дома ви.

Домът е много повече от място, където пребиваваме и нощуваме. Здравето на Вашия дом е пряко свързано с Вас и Вашето здраве! Поддържайте дома си във възможно най-добро състояние!

ФЪН ШУЙ ЗА ТВОЯ ДОМ

Почистете

Поддържайте дома си чист. Редовно почиствайте пода и бършете прах. Мръсните прозорци пречат на положителната енергия Чи да навлезе в дома ви. Проветрявайте всеки ден. Изчистете дома си. Чистотата отвън е чистота отвътре.

Входната врата

Според Фън Шуй добрата енергия Чи навлиза в дома основно от входната врата. Това е много важно място. Старайте се да е винаги чисто, светло и приветливо. Пътят към входната врата трябва да е свободен, за да може Чи да влезе в дома ви.

Поправете

Поддържайте дома си здрав! Когато нещо се развали, го поправете, докато е малко.

Заменяйте изгорелите крушки, напуканите стъкла, поправяйте капещите кранове. Скърца ли подът? А пантите на вратите? Имате ли напукани чинии? А вази? Пречи ли ви мухълът в кухнята? А скъсаната дамаска? С всичко това може да се живее... След първата година скърцането и пукането на пода вече не се забелязват, изтърбушеният диван става приемлив, напуканите съдове не пречат и т.н. Но всичко това показва здравето на вашия дом. А здравето на Вашия дом е пряко свързано с Вашето здраве! Поддържайте дома си здрав!

Изхвърлете ненужните вещи

Ненужните вещи в дома ви създават негативна енергия. Старайте се да почиствате регулярно всичко ненужно от дома си. Огледайте се. Има ли нещо наоколо, което не ви харесва и не използвате? Може би на стената ви виси картина, която отдавна искате да махнете? Разчистете всички ненужни вещи, които виждате.

Гардеробът

След като разчистите всичко ненужно и некрасиво, което виждате, е време да отворите шкафовете и гардеробите... Това наистина е трудна задача. Разчистете всички ненужни  дрехи и обувки. Нека домът ви започне да диша.

Печката

От гледна точка на Фън Шуй печката е особено важна. Тя се свързва с огнището на нашите предци, около което се е събирало цялото семейство. Поддържайте я чиста и в безупречно състояние!

Научете още за Фън Шуй в безплатните ни издания  АБОНИРАЙТЕ СЕ

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

У ДОМА     РУБРИКИ