cinderella.bg-kak-da-napravim-masazh-na-bebeto-s-bebeshko-olio-i-kak-da-izberem-podhodiashto

Как да направим масаж на бебето с бебешко олио и как да изберем подходящо?

Масажирането на бебето с бебешко олио има много предимства. Бебешкото олио е естествен лубрикант, който може да помогне за успокояване и защита на деликатната кожа на бебето. То може също така да помогне за предотвратяване на обрив от пелени и да поддържа кожата на бебето хидратирана.

Стъпки за масаж на бебе

Ако сте начинаещи в бебешкия масаж, използването на масло може да помогне на малкото ви дете да се чувства спокойно и удобно."Най-доброто време за масаж на бебето е след баня, когато кожата му е още топла и мека", съветва Мерибет Мореланд, лицензиран масажист и сертифициран инструктор по масаж на бебета. "Всеки път, когато можете да се свържете с бебето си и да му помогнете да се почувства обичано, е подходящ момент за масаж."

Преди да започнете да използвате бебешко олио за масаж, съберете всичко необходимо: топла кърпа, с която да завиете детето след нанасяне, крем за лице или олио за лицето на детето, също така не забравяйте да изберете някои от любимите играчки, за да може да задържите вниманието му за по-дълго.

Започнете, като внимателно втривате маслото в скалпа на бебето. След това с дълги и плавни движения масажирайте от върха на главата надолу по задната част на шията до раменете. След това преминете към ръцете, като започнете с дълги движения по външната страна на ръцете, а след това нежно разтрийте дланите и пръстите.

За да масажирате краката на бебето, започнете от стъпалата му и масажирайте краката му нагоре към бедрата. Накрая масажирайте известно време коремчето на бебето по посока на часовниковата стрелка. Това може да помогне при газове и храносмилане. Много често масажите се използват за успокояване, както при силен плач, така и при проблеми с коремчетата. Не се колебайте да се посъветвате с лекар, за да изпълнявате движенията по възможно най-точния начин.

Когато приключите, внимателно избършете излишното масло с мека кърпа. Много често се препоръчват различни масла за кожа, но ви съветваме да използвате лицензирана козметика за бебета на babycrema.bg, защото само така може да сте сигурни, че ще повлияете положително на нежната детска кожа.

Бебешкият масаж е чудесен начин да се свържете с вашето малко дете и да му помогнете да се отпусне. Той е и чудесен начин за насърчаване на здравословния сън. Мирисът им е лек, приятен и унасящ. Ще ви помогне да се отпуснете и да предадете хубава енергия на мъника. Съветваме ви да стопляте маслото преди да го нанасяте, за да може да е приятно при допир.

Масажирането на бебето с бебешко олио има много предимства, включително помага за успокояване и отпускане на бебето и подобрява кръвообращението. Винаги се консултирайте с лекар, преди да масажирате бебето, и не забравяйте да прилагате нежно докосване. Бебешкото олио може да бъде чудесен начин за масажиране на бебето и да осигури много ползи. Когато масажирате бебето си, винаги използвайте качествена козметика.

Бебешкото олио може да помогне масажът да стане по-гладък и приятен както за вас, така и за бебето ви. Не забравяйте да загреете олиото в ръцете си, преди да започнете масажа. За да постигнете най-добри резултати, масажирайте бебето си поне по 10 минути всеки ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

У ДОМА     РУБРИКИ