cinderella.bg-kakvo-e-vazhno-kogato-izbirame-podarak-na-dete

Какво е важно, когато избираме подарък за дете

Индустрията за детски и бебешки стоки е необятна. Тя може да бъде объркваща дори за опитните родители, които са наясно изцяло от какво има нужда техният наследник. Още по-трудно обаче става, ако нямаме деца или ако ще купуваме нещо за чужди деца. Мислим си, че имаме някаква идея, попадаме в огромен магазин с богат асортимент, като този в детски онлайн магазин inmag.bg, и тогава започваме да се чудим какво точно да вземем.

Всъщност, покупката за подарък на дете не бива да е толкова сложно начинание. Всичко, което е необходимо, е да вземете предвид следните важни фактори, практики и принципи.

Съобразете се с възрастта на детето

Тя е определяща не само за интересите му, но и за степента на опасност. Имайте предвид, че днес съществуват разпоредби и директиви, според които на всяка играчка е редно да бъде обозначена възрастовата категория, в която трябва да попада детето, ако ще си играе с нея. Причината е именно безопасността. Някои играчки и комплекти от такива могат да съдържат опасни или твърде малки части, които бебе или малко дете може да погълне. Освен това, възрастта указва дали дадена играчка няма да е сложна или пък твърде простичка.

Полът има значение, но не винаги

В действителност, покупката на кукла за момче не е най-популярното решение за подарък. Същото важи и за комплект с колички, багери или писта за изстрелване на джипове за момичетата. От друга страна, има много играчки, които са унисекс. Те са еднакво подходящи и дори забавни и за момченцата, и за момиченцата. Примери за такива са конструкторът, различните комплекти за сръчност, образователните и плюшените играчки, ако става въпрос за малко дете. Такъв тип варианти за подарък са много подходящи за семейства, в които има малчугани и от двата пола.

Вземете под внимание интересите на детето

В крайна сметка идеята е не да отбиете номера или да „си платите входната такса“ за празника, на който сте поканени. Идеята е да зарадвате едно дете, а има ли по-хубаво нещо от щастливата детска усмивка? Трудно е когато изобщо не го познавате или не сте го виждали. Тогава заложете на нещо универсално, каквито са играчките за сглобяване, образователните и творческите комплекти. Ако сте наясно, че момченцето е фен на дадено детско филмче, вече имате конкретна насока. Същото важи и ако момиченцето обича да се грижи за кукли или е почитателка на животните.

Не подценявайте и мнението на родителите

Най-добрите насоки биха ви дали именно таткото и майката. Друг, но и важен, е въпросът, че има играчки, които те или не биха одобрили, по една или друга причина. Много е идейно предварително да се консултирате с родителите на детето. Ако не с идеи, те биха ви помогнали поне със „забранените“ неща, до които не бива да се доближавате в магазина за детски играчки. И лошият пример е пример, нали?

Последно, но не по важност отлична идея в търсене на подарък за деца, е да говорите директно с персонала на магазина или онлайн консултантите. Те са повече от наясно какво харесват съвременните малчугани и бързо ще ви насочат към перфектния подарък!

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

У ДОМА     РУБРИКИ