prevyrnete-vashata-spalnya-v-nai-yutnoto-myasto-eto-kak

Превърнете вашата спалня в най-уютното място

 

Меко и удобно легло с много възглавници, отворен или затворен гардероб за съхранение на ежедневни дрехи, функционално нощно шкафче, правилното осветление за четене на книги преди лягане. Какво друго ви е необходимо, за да създадете перфектната спалня, която отговаря на вашите мечти и желания?

Спалнята е пространство за сън и релакс, така че нейното обзавеждане и декор заслужават вашето специално внимание! Започнете с органично интегрирани мебели в интериора на вашата спалня (легло, нощно шкафче, гардероб), добавете спално бельо и текстил (одеяла, възглавници,завеси), за да донесат комфорт и уют, като същевременно не забравяме за естествения "жив" акцент - стайни растения. Не пренебрегвайте приглушеното осветление, когато създавате идеалистична атмосфера на спалнята, тъй като без него спалнята на мечтите ви не е истинска!

Без значение дали сте истински фен на модерен, романтичен, скандинавски или етнически стил, обзавеждането и декорирането на пространство като спалня винаги не е лесна задача!

 

Легло

Както и да е, леглото е в центъра на всяка спалня. И от различните аспекти на функционалното му значение - комфортът винаги остава приоритет, разбира се, като същевременно не оставя настрана естетиката и дизайна си. И преди да прекарате една трета от живота си заедно, уверете се, че леглото (рамка + матрак) отговаря на всичките ви анатомични характеристики, така че гръбначният ви стълб да е здрав.
Ако искате леглото да си отива с останалите големи мебели, най-добре заложете на спални комплекти в Kamko.bg.

 

Текстил

За да завършите лаконично композицията и за да придадете уютна атмосфера на спалнята, не можете без меко, красиво спално бельо (памук, лен, коприна или сатен), възглавници (много възглавници), но също така килим и завеси. Всички текстилни изделия трябва да съответстват на цветовата схема на останалата част от спалнята .

 

Осветление

Няма нищо по-елегантно и стилно от комбинация различни осветителни тела с регулируемо ниво на яркост (силна светлина / мека светлина). Оригинална нощна лампа за четене на книги, окачена плетена или подова лампа , за да подчертае определена зона на спалнята, LED лента над  леглото, за да й придаде лекота и въздушност, или просто гирлянд във ваза - декоративен предмет на изкуството.

Спалнята е място, където искате да се абстрахирате от належащи проблеми, напрегнат работен ден и домакински задължения. Случва се човек да престане да се чувства комфортно в спалнята и да се опита да намери дизайнерско решение за подреждането на стаята.

 

Балдахин

Това ще помогне да се създаде атмосфера на комфорт и безопасност. Баладинът някога е бил използван само от хора от горните класове на обществото. Днес обаче той е достъпен за всички и ще помогне да спалното място уютно.

 

Правилно осветление

Моля, обърнете внимание, че е най-добре да изберете тела с жълта светлина. Когато подреждате спалнята, е важно правилно да разпределите осветлението. Светлината в спалнята може да бъде основна или вторична. Изберете осветителни тела, които осигуряват мека, приглушена светлина на пространството. Препоръчително е да използвате допълнителни източници на светлина преди лягане.

 

Растения

Растенията изглеждат добре в светъл интериор. Стайните цветя не само придават чар на спалнята, но и насърчават здрав и здравословен сън. Основното нещо е да ги изберете правилно. Спатифилум, хлорофитум и алое са идеални за тази стая. Те са непретенциозни и перфектно почистват въздуха.

 

Затъмняващи завеси

Завесите играят важна роля в интериора на спалнята, а също така имат благоприятен ефект върху качеството на съня. Учените препоръчват да се избират дебели тъкани, които не пропускат ярка дневна светлина. В пълна тъмнина хората получават по-добър сън, тъй като се задейства процесът на производство на хормона мелатонин.

 

Спално бельо

Едва ли дори най-удобното легло ще бъде привлекателно, ако върху него има антично покривало. Погрижете се за качествен комплект спално бельо и го съчетайте, така че да отива с  най-подходящият цвят за спалня.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

У ДОМА     РУБРИКИ