desire-2422710_1280-compressor

КАК ДА ТЪЛКУВАМЕ СЪНИЩАТА

Значението и тълкуването на сънищата винаги е съпътствало хората. Първоначално до този мистичен свят са се докосвали само просветени шамани и лечители, а по късно сънищата са станали обект на изследване от науката.

 

 

 

 

CINDERELLA.BG

woman-2714174_1280-compressor

4 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ТЪЛКУВАНЕТО НА СЪНИЩАТА

 

1. Сънищата и посланията, които те ни изпращат са индивидуални за всеки. Използвайте Съновника като помощник, а не като неоспорим факт. Възможно е посоченото значение на съня, да е валидно за един човек, а за друг - посланието да е съвсем различно.

 

2. Смята се, че човек сънува около 5 пъти на нощ. Най-често забравяме какво сме сънували. Можете да сложите лист и химикалка до леглото си и след като се събудите да запишете всичко което си спомняте.

3. Значение за тълкуването на съня ви има деня от седмицата, в който сте го сънували. Това обаче не е научно обосновано, нито доказано! Ето една от версиите:


ПОНЕДЕЛНИК

Сънят най-често се сбъдва.

ВТОРНИК

Сънят може да се сбъдне и след години.

СРЯДА

Сънят предвещава.

ЧЕТВЪРТЪК

Сънищата не се сбъдват.

ПЕТЪК

Сънят предвещава.

СЪБОТА

Сънят се сбъдва, но не винаги.

НЕДЕЛЯ

Сънят се сбъдва или до обяд, или след година.

 

4. Сънищата са израз на нашето подсъзнание и са много лични, затова не могат да се тълкуват еднакво за всеки човек. За да се научите да разбирате тази част от своето съзнание, освен ползването на Съновник, започнете да си водите Дневник на сънищата. Той ще ви помогне да разбирате посланията, получени в съня ви.

pink-3923653_1280-compressor

ДНЕВНИК НА СЪНИЩАТА

 

ЗАЩО ДА СИ НАПРАВИМ ДНЕВНИК НА СЪНИЩАТА?

Направете си Дневник на сънищата, ако сънувате често и усещате, че трябва да дешифрирате нощните послания.

Да се научите да тълкувате сънищата си е важно, независимо дали вярвате, че те са послания от боговете, от Вашето вътрешно АЗ, от емоционалния ви свят или просто резултат от преживяното.

Записването на сънуваните знаци и образи в дневника ще ви помогне да не ги забравяте. Ще имате възможност да ги наблюдавате в развитие и да ги анализирате. Така постепенно ще придобиете увереност и ще ставате все по-добри в тълкуването на тази част от вашето съзнание. В дневника записвайте дори сънища, които ви се струват незначителни или объркани.

 

В Дневника на сънищата отбелязвайте:

1. съня си;

2. емоциите, които е предизвикал;

3. познати или непознати хора;

4. деня от седмицата;

5. предложеното тълкуване в Съновника и 

6. какво интересно се е случило преди и след съня ви.

fantasy-2847724_1280-compressor

ПРОГОНВАНЕ НА ЛОШИ СЪНИЩА

Още от древността хората са имали различни поверия и ритуали за прогонване на лоши сънища. Пробвайте тези 5 от тях:

 

1. Изговаряне на съня срещу вятъра

Според това поверие, веднага след като станете от сън можете да изговорите съня си срещу вятъра и така ще прогоните емоциите, които изпитвате от среднощния кошмар.

 

2. Изгаряне на захар

Хвърлете малко захар на котлона. Миризмата на изгорялата захар ще прогони спомените от лошия сън и ще ви успокои.

3. Предаване на съня на водата

Интересен ритуал, с който можете да се отърсите от лошия сън е предаването му на вода - река, извор, дори малка вада. Важно е водата да е бистра и чиста. Ако нямате наблизо река, направете ритуала на течаща вода от чешмата вкъщи. Обливайте ръцете си с вода и така ще отмиете спомена и неприятните емоции, предизвикани от лошия сън.

 

4. Не разказвайте съня си до обяд

Според едно интересно поверие, ако сте сънували лош сън и не искате той да се сбъдне, трябва да си мълчите и да не го разказвате на друг човек до 12 часа на обяд.

 

5. Ловци на сънища

Един от най-интересните и мистични начини за прогонване на лоши сънища са ловците на сънища - dreancatchers. 

dream-catcher-4064206_1280
АНГЕЛСКИ СЪВЕТИ

КАК ДА СИ НАПРАВИМ DREAMCATCHER

Ловците на сънища или още наричани Капани за сънища са достигнали до нас от индианските племена. Тяхната цел е да хванат лошите сънища и кошмарите и човек да спи сладко и спокойно. Те се основават на вярването, че въздухът е изпълнен със сънища, част от които са добри, а друга част - лоши. Специално изработените ловци на сънища залавят лошите и пропускат добрите до нас. 

Ето как да си направите ловец на сънища:

1. Започнете с кръга - символ на безкрайността. Това е най-важната част. Кръгът символизира живота. Можете да го направите от върбови или други клонки.

2. Вътрешната част на кръга се състои от мрежата, в която можете да вплетете мъниста. Добре е в центъра на кръга да сложите перо от нощна птица. Изберете връвта, която ще увиете около обръча и ще използвате за оплитането на мрежата. За декориране на вътрешната част на кръга използвайте прежда, връв от коприна, памук, кожа, велур.

3. За оплитането на мрежата разделете кръга на осем равни части. Можете да използвате мъниста от стъкло, дърво, или полускъпоценни камъни, които да вплетете в мрежата.

4. Накрая украсете долната част на Ловеца на сънища с перата. Перата символизират въздуха.

dreamcatcher-4290632_1280
dreamcatcher-1082228_640-compressor
take-532097_1280-compressor

ПОСЛАНИЯ НА СЪНИЩАТА СПОРЕД ФРОЙД

 

Сънищата най-често са отражение на нашия реален живот и затова не трябва да пренебрегваме техните послания. Според Зигмунд Фройд сънищата показват несъзнателните ни страхове и желания. Тъй като човешкото въображение е безгранично, човек може да сънува различни форми и образи.

Вижте няколко от по-често срещаните образи и тяхното тълкуване според психоанализата.

Превозно средство - сънуването на превозно средство изобразява движението в живота. Ако сънувате, че се возите в кола, означава, че искате по-бързо да стигнете до успехите. Ако вие управлявате колата, искате сами да управлявате живота си. Ако пътувате в автобус, не сте господар на своето ежедневие, но имате нужда от повече независимост. Ако пътувате в кола с роднини, които я управляват, вие сте емоционално зависими от тях.

Жилище с боклуци - ако сънувате стаи, пълни с боклуци, според Фройд, изпитвате несъзнателна омраза или гняв. При такъв сън трябва да си спомните на кого сте ядосани, да се опитате да поговорите и да си простите взаимно грешките.

Смърт - обикновено тези сънища са свързани с промяна в живота. Ако сънувате, че ви убиват, е възможно някой да се опитва да ви наложи промяна, която не искате. Ако вие убивате някого - вие се опитвате да му наложите промяна.

Sanovnik-Cinderella-compressor

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ И ПОВЕРИЯ ЗА СЪНИЩА

 

1. Сънуваме няколко пъти на нощ

Известно е, че сънуваме около 5 пъти на нощ. За съжаление успяваме да запомним малка част от сънищата си.

2. Бързо забравяме

През първите пет минути след събуждане помним само половината от видяното в съня, след това – 1/10.

3. Можем да разберем, когато някой сънува

Физически признак, по който можем да разберем, че някой сънува е когато очите му се движат бързо под клепачите.

4. Сънищата отварят портали към друга реалност 

Много шамани и лечители в древността са вярвали, че сънищата отварят врати към друга реалност. Индианците приемали, че светът на сънищата е толкова важен, колкото и реалният, защото по време на сън се свързваме с духовния си водач и получаваме напътствия от него.

5. Най-древният Съновник

В Древен Египет са приемали сънищата като послания от боговете. Съществували са ръкописи по темата, най-известен от които е първият Съновник - Египетска книга на сънищата.

СЪНОВНИКЪТ НА CINDERELLA

 

Съновникът на Cinderella е новият ни подарък за Вас. Той ще ви помага да тълкувате сънищата си забавно и лесно.

В съновника на Синдерела са включени по-популярните и известни тълкувания на сънища. Не забравяйте, че това което сънуваме е индивидуално и значението е различно. Влезте в мистичния свят на сънищата и се забавлявайте като ги тълкувате.

Този мистичен свят е необятен, затова и съновникът ни не е изчерпателен! Непрекъснато ще го допълваме и обновяваме.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НАШИЯ СЪНОВНИК

Влезте в Съновника на Синдерела от картинката долу или ТУК>

Потърсете съня си по първата му буква в Азбуката. Сънищата са подредени по азбучен ред. След като откриете думата, която търсите, разгледайте какви значения сме предложили и изберете най-подходящото.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

СЪНОВНИК     РУБРИКИ