ПРЕДИ ПЪТУВАНЕ, ПРОЧЕТЕТЕ

Преди пътуване, прочетете...

Лятото си отиде. Дойде есента. Слънчева и златна. Докато се радвате на слънчевите дни, изберете интересни кътчета от света и България. Вие ще решите дали ще са екзотични дестинации, почивки в изискани хотели с гледки към най-красивите плажове на света, пътуване до интересни европейски градове или кратки и зареждащи уикенди из България. Важното е да бъдат в унисон с времето навън, а още по-важно - с времето вътре във вас! Направете първата крачка с нас. Преди пътуването, прочетете...

Трябва да знаете, когато...

Купувате туристически пакет

Туристическият пакет е комбинация от услуги за почивка и пътуване, които включват транспорт, настаняване и други услуги. Закупува се от туроператор или туристическа агенция. Преди закупуване на пакета проверете кои услуги са включени в цената и потърсете туроператора и турагента в Националния туристически регистър. Вижте още ТУК.

Turisticheski-Paket-compressor
hotels-compressor

Търсите хотел

Най-изгоден избор на подходящ хотел ще направите в онлайн туристическа агенция - Booking, Agoda, eSky и др. Те сключват договори с хотелите и печелят процент от съответния хотел за всяка продадена стая, но не взимат комисионна от туриста. Това е разликата с туристическите агенции, които ви помагат в избора на хотел срещу комисионна.

Купувате самолетен билет

Всички търсим най-изгодната цена, когато купуваме самолетни билети. Някои смятат, че ще спестят, ако резервират самолетните си билети 8 месеца по-рано, други (като нас) приемат за най-изгодни офертите last minute и last second. Според проучване на Skyscanner, най-изгодно е да резервирате самолетен билет 7 седмици преди полета.

Samoleti-compressor
ПРЕДСТОИ ТИ ПОЛЕТ

Предстои ви полет

В международни правила се определят позволените и забранените вещи за превоз в самолет. Тези правила са продиктувани от съображения за сигурност. Някои предмети могат да се превозват в самолет, но не е позволено да са в ръчния багаж. Ограничения за размера, броя и тежестта на багажа се определят от авиокомпаниите. Правилата за транспортиране на различни видове предмети могат да се различават в зависимост от авиокомпанията и страната.

Предстои ви круиз

Круизите стават все по-предпочитан начин за почивка и пътешествие. Най-често при закупуване на круиз, вие сами трябва да организирате трансфера до кораба, освен ако не е уговорено друго. Трябва да сте на борда поне 2 часа преди отплаването. На кораба ви се открива бордна сметка. Разплащанията са в щатски долари или в евро. Храната е включена в цената на круиза. Допълнително се заплащат екскурзиите на брега, напитките, интернет, бакшиши и др.

КОГАТО СТЕ ИЗБРАЛИ КРУИЗ

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НА ПЪТ     РУБРИКИ