Miss Eco International 2018 1

Българка спечели Мис Еко Европа 2018

Международният конкурс Miss Eco International 2018 се проведе за четвърта поредна година. Участие взеха представители на 53 държави от различни краища на света.

Финалната гала вечер се състоя на 27 април 2018 година в операта в Кайро. Собственик и основател е д-р Амаал Резк - координатор на проекта "Да се погрижим за планетата" към Обединените Нации. Целта е да се повиши осведомеността чрез темата "Икономика и околна среда".

Мис Еко се организира като престижно международно събитие с подкрепата на Министерство на туризма на Египет, обединяващо представители на общности и култури от цял ​​свят. Делегатите имат за цел да споделят своята еко култура и международна мрежа.

Основната цел на конкурса е промотиране на екотуризма в целия свят и да се насърчи принципът на съгласие, че ще спасим екологично нашата планета, специално под мотото "КРАСОТА ЗА КАУЗА".

Тя също е свързана с концепцията за кралица на красотата, но само като идея да използваме красотата, за да предадем посланието си, за да запазим планетата в безопасност.

Делегатите се оценяват на много нива, като например интервютата, където независими съдии задават въпроси, за да определят техните възгледи, дейността на участничката (отражение в благотворителни каузи, общественополезна дейност, нейното лично послание), ролята на жените в икономиката и околната среда и как тя планира да продължи, да има значение нейното послание, независимо от резултатите от конкуренцията в конкурса.

По покана на организаторите в Египет по време на цялото събитие заедно с нашата участничка беше и представителя на националния директор - Мадлена Иванова. България бе представена от ЛИНА КАРТЪР, на 18 години. Лина Картър през 2017 г. спечели националния конкурс Лейди България. Интересно за нея е, че родителите ѝ са виетнамци, но тя е родена и живее в България (български гражданин), говори български език и е студентка специалност "Връзки с обществеността" в Нов Български Университет.

Конкурсът продължи в рамките на цели 18 дни туристически обиколки на най-забележителните места в Египет, през които кандидатите се съревноваваха в различни активности и много часове репетиции. Те посетиха библиотеката в Александрия - най-голямата  в Близкия Изток, Montaza palace, пирамидите в Гиза и Сфинкса, 8 дни прекараха на брега на Червено море - в Марса Алам, където се проведоха различни фотосесии, туровете за най-добро резорт облекло и за ЕКО костюм, както и интервюто със съдийте.

Във визитата на участничките също бяха включени плажът Abu Dabab, Port Ghalib International Marina, а единия от дните бе предназначен за snorkelling. В обиколката бе включено и посещение на най-големия религиозен комплекс в Карнак, Луксор.

Вечерта на талантите се проведе в Ain Sokhna, Suez. Българската кандидатка грабна журито с изпълнението си и се класира в топ 15 Best Talent.

ЕКО Костюмът на Лина е изработен изцяло от истински парашут и рециклирани платове, материалите са от българската дизайнерка Axel Hardy.

Дизайнер на официалните рокли е Стоян Радичев.

На финалната вечер делегатите дефилираха и в национални костюми. Гост беше певецът Мустафа Амар.

За перфектното представяне на българката допринесе и лесното ѝ общуване на английски език с останалите участнички, като допълнителни подаръци тя получи от Мис Венецуела и Мис Панама за своето приятелство.

Победителка в конкурса е Синтия Томала от Филипините, а нашето момиче при огромната конкуренция се сдоби с приза Miss Eco Europe 2018. Според световният сайт за най-големите конкурси за красота Missosolodgy това е най-добрият български кандидат от доста време, като Лина е на 4-то място по вот в интернет, а нейните снимки са едни от най-харесваните.

Снимки: Личен архив и Miss Eco International

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

ЗВЕЗДНО     РУБРИКИ