СЪЗДАЙТЕ ВЪЛШЕБНА КОЛЕДНА АТМОСФЕРА

Създайте вълшебна коледна атмосфера у дома с аромати

На какво мирише Коледа? А Нова година? Разгледайте предложенията на Cinderella.bg за няколко аромата, с помощта на които ще създадете празнична атмосфера у дома.

На какво мирише Коледа?

Днес ще разберем как да създадем вълшебна атмосфера в дома си за празниците. Помислете, на какво мирише Коледа? А Нова година? Може би сте си представили аромата на ела или бор, портокал, мандарина, канела, ванилия...Да, това са най-добрите аромати за създаване на празнична атмосфера! Усетете ароматите на Коледните празници...На първо място, разбира се са ароматите на иглолистни дървета - ела, бор, смърч, кедър, хвойна, кипарис и др.

Всички етерични масла от иглолистни дървета заземяват и дават усещане за стабилност. Ароматът на ела ще напълни къщата с женската енергия. Елата балансира и успокоява. Използвайте я, когато имате нужда от повече мекота и искате да създадете приятна атмосфера за почивка в дома си. Ароматите на бор и кедър внасят в дома ви мъжка енергия. Борът помага при вземане на решения, като укрепва волята и решителността. Етеричното масло от смърч има регенериращи и антибактериални свойства.

На второ място са цитрусовите аромати! Те са предназначени да ни затоплят в студената зима в буквалния и в преносния смисъл. Всички цитруси създават празнична и весела атмосфера. Какво е Нова година без аромата на портокали?! Използвайте етерични масла, за да внесете бодрост и жизненост в дома си. Всички цитрусови аромати дават щастие и радост, гонят депресията и тревожността и подобряват настроението.

Етеричното масло от мандарина има женска енергия и изпълва с оптимизъм, намалява стреса, помага при безсъние, насърчава комуникацията. Етеричното масло от портокал внася мъжка енергия, освежава, тонизира, повишава настроението и насърчава към действие. Можете ли да си представите Коледа без ароматите на подправки? Греяно вино с канела, карамфил и анасон, ванилия...

Как да ароматизираме?

Има много начини за ароматизиране на дома - специални ароматизатори, ароматни свещи, пръчици, ароматни лампи. Всяка ароматната лампа има място, където да капнете няколко капки от етеричното масло, да го смесите с вода и да загреете с помощта на чаена свещ. Добър начин за ароматизиране е да избършете повърхността на мебелите или пода с разтворени няколко капки от избраното етерично масло или букет от масла.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РАЗДЕЛИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НАЧАЛО     КОЛЕДА