Depositphotos_22622339_original-compressor

Списание Cinderella брой 3/2019

Весели и споделени мартенски празници!

НАХРАНИ КОСАТА СИ

Нахрани косата си

Какво трябва да знаем за косата и грижата за нея?

Има ли момиче, което не мечтае за блестяща и буйна коса? От какво зависи състоянието на косата ни?

Знаете ли, че...

Цветът на косата се определя от цвета на космите, които я съставляват. Около 75% от хората по света имат тъмна или черна коса, 22% - кафява коса, 2% - руса и 1-2% - рижа. Меланинът е една от причините за естествената пигментация на кожата, косата, ириса на окото и т.н.

Косата израства средно с 1,25 см. на месец. Растежа й зависи от сезона и състоянието на организма. Смята се, че косата расте по-бързо през лятото.

Гъстотата на косата зависи от различни фактори. Интересно е, че е различна при различните цветове на косата. При русите коси броят на космите е около 120 хиляди, при тъмните - около 100 хиляди, а при рижите - около 80 хиляди.

Опадането на косми е нормално явление, когато не надхвърля 100 косъма в денонощието. При опадане на по-голямо количество косми - може да става въпрос за косопад.

Косата и витамините

Както кожата така и косата се нуждаят от витамини. Витамините A, E и С ускоряват растежа на косата и я защитават от ултравиолетовите лъчи. Витамините от група В я овлажняват и допринасят за образуването на пигментите. Можете да нахраните косата си като й дадете необходимите витамини чрез специална козметика за коса, а ако това не даде очаквания резултат - с приемане на  витаминен комплекс.

Дефицит на витамини

Дефицитът на витамини можете да откриете по съответните симптоми. При недостиг на витамин A косата е без блясък, суха е и се къса, появява се пърхот, а на витамин Н - косата капе. Дефицитът на витамин С води до отслабване, късане и цъфтене на косата, а на витамин Е - до забавен растеж. При недостиг на витамини от група В корените се омазняват, а краищата са сухи, възможно е побеляване.

Преди да отрежете сухата си и изтощена коса, опитайте да я спасите. Можете да го направите в козметичен салон или в домашни условия. Тук Ви представяме една домашна процедура с лесни за набавяне продукти. Направете Маслено ламиниране на косата си. Промяната се забелязва веднага. Ефектът е уникален! За да се радвате на гладка и блестяща коса, е достатъчно да правите масленото ламиниране веднъж месечно.

 

Вижте маската в Cinderella.bg: https://cinderella.bg/vav-forma/krasiva/za-blestiashta-kosa

kozmetika

Твоята козметика

Каква козметика трябва да присъства на тоалетката на една жена?

Твоята козметика за лице трябва да включва продукти от 3 важни групи: козметика за почистване на лицето, козметика за подхранване и декоративна козметика. Естествено, че само това не е достатъчно... Нашето лице отразява състоянието на целия организъм и кожата трябва да се храни отвътре и отвън!

cinderella-pochistvane

Почистване

Едно от златните правила за красиво лице гласи: Поддържайте кожата на лицето си чиста. За сияйна и красива кожа е много важно да не пренебрегвате този етап. Ежедневното почистване на лицето е задължително! Козметични продукти: тоалетно мляко, почистващи лосиони и гелове, тоалетна вода, розова вода, почистващи маски и пилинг маски.

Portrait of a beautiful woman with cute face on blue background

Овлажняване и подхранване

Изключително важно за кожата е да получава ежедневно ценни хранителни и овлажняващи вещества, за да блести по-ярка и красива и да се справя със стреса на околната среда. Запазете по-дълго младостта и жизнеността на кожата си с подходящи кремове и маски, подбрани според типа кожа и годините ви.

Kojata-i-godinite

За красива кожа

Блестяща, стегната и свежа кожа... Това е представата ни за хубаво и младо лице. Какво трябва да знаем, за да го запазим по-дълго такова? Как се отразяват годините на нашата кожа?

Знаете ли, че...

Основните функции на кожата са да предпазва тялото от механични въздействия и прекомерна загуба на вода. Тя още служи за топлоизолация, регулиране на температурата и като рецептор за част от сетивата. Кожата е изградена от два основни слоя – епидермис и дерма. В основата на епидермиса се намират пигментни клетки, съдържащи меланин, който придава цвета на кожата. 

Дермата е изградена предимно от съединителна тъкан. Тя осигурява изхранването на епидермиса и определя здравината на кожата. Тук са разположени капилярите, които осигуряват притока на кръв и снабдяването с хранителни вещества, както и влакната колаген и еластин, които поддържат структурата на съединителната тъкан гладка и стегната.

Какво се случва с кожата през годините

След като навършиш 20 години -  организмът започва да забавя производството на колаген и възстановяването на кожните клетки изисква повече време. Процесите на остаряване са невидими все още. С годините еластина и колагена в кожните клетки намаляват, съдържанието на водата също. Постепенно кожата започва да губи своята еластичност и мекота.

Започват и по-значителни промени - кожата изтънява, изсушава се, появяват се бръчки.

След като навършиш 30  - епидермисът започва  да загрубява и клетките все по-трудно задържат вода. С наближаването на менопаузата защитния слой на кожата намалява и тя става прекомерно чувствителна.

 

Изтрий годините с домашна маска!

Ако искате да изтриете години от лицето си, направете го с приготвена вкъщи Маска за младост. Основната съставка в маската е живата мая. Ефектът е уникален! Отделете малко време за себе си и поглезете кожата си.

 

Вижте маската в Cinderella.bg: https://cinderella.bg/vav-forma/krasiva/iztrii-godinite-maska-s-maia

ЗВЕЗДНИТЕ ЗНАЦИ

Лунната диета през март

Как да свалите килограми от теглото си, като се съобразявате с лунните фази? Вижте как...

Целта на лунната диета е да свалите килограми, като пречистите организма си от натрупаните токсини и задържаните течности. Лунната диета не е дълга - тя се спазва само един или няколко дни в месеца. Характерно за нея е, че се съобразява с лунните фази за конкретния месец. Очаква се да свалите между 1 и 3 кг. за 24 часа. Лунната диета може да видите в  KakDaOtslabna.info, а по-долу вижте лунните фази за месеца.

Кога да започнем Лунната диета?

Лунната диета се спазва в продължение на 24 часа от момента на навлизане на Луната в определена фаза - Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние и Последна четвърт. Планирайте лунна диета за месеца, според лунния календар. (Лунен календар за всички месеци на годината ще намерите в www.cinderella.bg). Вижте по-долу деня и часа, в който започват фазите на Луната за този месец.

Март 2019

6 март 2019 - 18:05 ч. - Новолуние

14 март 2019 - 12:26 ч. - Първа четвърт

21 март 2019 03:43 ч. - Пълнолуние

28 март 2019 - 06:11 ч. - Последна четвърт

Прочетете преди да започнете!

Лунната диета помага на организма да се освободи от натрупаните токсини и задържаните течности. Тя не е продължителна и не е тежка за организма. Ако нямате здравословни проблеми, лунната диета не може да ви навреди, но въпреки това, е препоръчително да се консултирате с лекар преди започване на всяка диета. Несъвместими с всяка диета са пиенето на алкохол и газирани напитки и пушенето!

IMG_2571-2397-2-compressor

Излекувай тялото си  - II част

Какви са причините за заболяванията и начините за тяхното излекуване според Луиз Хей

Луиз Хей е автор на световни бестселъри в областта на позитивното мислене и волята като начин за промяна на живота. В книгите си тя представя един различен и нетрадиционен начин за борба с болестите. 

 

Представяме ви таблица, с конкретни заболявания и думи, с които заболяванията могат да се преодолеят.

 

Продължение от предишния брой - CINDERELLA 2/2019.

Как да използвате таблицата?

Потърсете  проблема в първата колона от таблицата. Във втората колона ще прочетете каква е възможната причина за заболяването, според Луиз Хей. В третата колона е посочен новият мисловен модел, който ще ви помогне да се справите с проблема си. Четете думите от третата колона често и си ги повтаряйте през деня. Можете да ги напишете на лист и да си ги четете.

Кога ще настъпи промяната?

Придобиването на нов мисловен модел, съответно промяна на убеждения, които са ръководили живота ни години наред, не е лесно начинание. Промяната може да настъпи постепенно и бавно или изведнъж. В повечето случаи е необходим период на нагласа към новия модел на мислене. Колкото и да е трудно, колкото и да е бавно, почти всичко е постижимо с упорство и постоянство!

ПРОБЛЕМ ВЕРОЯТНА ПРИЧИНА НОВ МИСЛОВЕН МОДЕЛ:
Навяхвания Гняв и противопоставяне. Нежелание да се придвижите в определена посока в живота си. Вярвам, че жизненият процес ще ме отведе единствено към най-доброто за мен. Спокоен съм.
Наднормено тегло Страх, нужда от защита. Бягство от чувствата. Несигурност. Отхвърляне на себе си. Стремеж към реализация. Аз съм в хармония със своите чувства. Където и да се намирам, съм в безопасност. Обичам и одобрявам себе си.
Наранявания Малките пречки в живота. Наказване на себе си. Обичам се и се грижа за себе си. Отнасям се към себе си внимателно и с любов. Всичко е наред.
Нарколепсия Не можете да се справяте. Прекомерен страх. Желание да се махнете от всичко. Не желаете да сте на това място. За закрила винаги се осланям на божествената мъдрост и напътствия. В безопасност съм.
Настинки Много неща наведнъж. Умствено объркване и безпорядък. Дребни наранявания. Убеждения от типа: „Настивам по три пъти всяка зима". Позволявам на своя ум да се отпусне и да съм спокоен. В мен и около мен царуват яснота и хармония
Натрупване на слуз в дебелото черво Натрупвания от стари, объркани мисли, задръстващи пътя към изхода. Затъване в лепкавото блато на миналото. Освобождавам и разсейвам сянката на миналото. Моето мислене е ясно. Спокойно и радостно живея в настоящето.
Невралгия Наказание за вина. Терзание, предизвикано от общуването. Прощавам си. Обичам и одобрявам себе си. Общувам с любов.
Неизлечими болести На този етап лечението не може да се осъществи чрез външни средства. Трябва да „навлезем навътре", за да постигнем успех. Болестта идва незнайно откъде и ще се върне отново там. Всеки ден стават чудеса. Навлизам в себе си, за да се освободя от нагласата, която причинява това състояние и възприемам Божественото лечение. Тъй да бъде!
Нерви Това са съобщителните ни средства. Възприемчиви осведомители. Общувам с лекота и радост.
Нервно разстройство Егоцентричност. Задръстване на съобщителните връзки. Откривам сърцето си и общувам само чрез любовта. В безопасност съм. Добре съм.
Нервност Страх, тревога, напрежение, бързане. Недоверие в жизнения процес. Аз съм на едно безкрайно пътешествие през вечността и разполагам с достатъчно време. Общувам със сърцето си. Всичко е наред.
Нефрит Свръхреакция при разочарование и неуспех. В моя живот се извършват само правилни действия. Освобождавам се от старото и приветствам новото. Всичко е наред.
Новообразувания Таите в себе си стари оскърбления. Натрупвате възмущение. Лесно прощавам. Обичам се и ще се възнаградя с похвали.
Нокти Представляват защита. Протягам ръка, без да се страхувам.
- гризане на нокти Неудовлетвореност. Самоизяждане. Злоба към родител. Безопасно е да порасна. Сега сам се справям със собствения си живот с лекота и радост.
Нос Представлява собствената оценка за себе си. Признавам собствените си интуитивни способности.
- кръвотечение от носа Необходимост от признание. Чувство, че не ви забелязват. Плачете за любов. Обичам и одобрявам себе си. Оценявам своята истинска стойност. Аз съм прекрасен.
Нощно напикаване Страх от родител, обикновено от бащата. Това дете се отглежда с любов, състрадание и разбиране. Всичко е наред.
Обрив Раздразнителност, свързана със закъснения. Бебешки начин да се привлече вниманието. Обичам и одобрявам себе си. В хармония съм с жизнения процес.
 
Оригване Страх. Прекалено бързо поглъщане на живота. Има време и място за всичко, което трябва да извърша. Спокоен съм
Остеомиелит Гняв и неудовлетвореност, насочени към самата структура на живота. Не чувствате подкрепа. Аз съм спокоен и се доверявам на жизнените процеси. В безопасност съм.
Отоци Закостеняло мислене. Обременяващи, болезнени идеи. Моите мисли протичат свободно и лесно. С лекота възприемам идеите.
Отпуснати черти на лицето Отпуснатите черти на лицето произлизат от отпуснати мисли в ума. Възмущение от живота. Аз изразявам радостта от живота и си позволявам да се наслаждавам напълно на всеки миг и ден. Подмладявам се.
Очи Представляват способността да се вижда ясно  миналото, настоящето и бъдещето. Аз виждам с любов и радост.
Очи, проблеми Не харесвате това, което виждате в собствения си живот. Сега си създавам живот, на който гледам с любов.
- астигматизъм Неприятности с „Аз"-а. Страх от истински поглед към себе си. Сега желая да видя собствената си красота и величие.
- далекогледство Страх от настоящето. На мястото, където се намирам сега, съм в безопасност. Убеден съм в това.
- катаракт Неспособност да се гледа с радост към бъдещето. Мрачно бъдеще. Животът е вечен и изпълнен с радост. Очаквам с нетърпение всеки следващ момент.
- при децата Нежелание да се вижда какво става в семейството. Сега това дете е заобиколено от хармония, радост, красота и сигурност.
- кератит Необикновен гняв. Желание да удряте хората или нещата, които виждате. Позволявам на любовта, изпълваща собственото ми сърце, да излекува всичко, което виждам Избирам мира и спокойствието. Всичко е моя свят е наред.
- конюнктивит Гняв и неудовлетвореност от това, което виждате в живота. Гледам с очите на любовта. Съществува хармонично разрешение и аз го приемам сега.
- инфекциозен Гняв и неудовлетвореност. Нежелание да виждате. Освобождавам се от потребността винаги да бъда прав. Обичам и одобрявам себе си.
- кривогледство Нежелание да се види какво има навън. Противоречащи си цели. За мен е безопасно да виждам. Спокоен съм
- глаукома Коравосърдечна неспособност за прошка. Напрегнатост поради отдавнашни обиди. Обърканост в резултат от всичко това. Виждам с любов и нежност.
- късогледство Страх от бъдещето. Недоверие в това, което предстои. Приемам Божествените напътствия и винаги съм в безопасност. Доверявам се на хода на живота.
- око с бял гледец Страх да видиш настоящето. Обичам и одобрявам себе си в този момент.
Панкреас Представлява сладостта на живота. Моят живот е сладък
Панкреатит Отхвърляне. Гняв и неудовлетвореност, тъй като животът изглежда е загубил своята сладост. Обичам и одобрявам себе си и само аз създавам сладостта и радостта в моя живот.
Парализа Страх, ужас. Бягство от някого или от дадена ситуация. Противопоставяне. Целият живот и аз сме едно. Аз съм в безопасност и съм напълно адекватен при всички ситуации.
Паркинсонова болест Страх и огромно желание да контролирате всеки и всичко. Знам, че съм в безопасност и се отпускам. Животът е за мен и аз имам вяра в неговия ход.
Пикочен мехур, проблеми Мъчително безпокойство. Придържане към стари идеи. Страх да се почувстваш свободен. Раздразнителност. Спокойно и с лекота се освобождавам от старото и приветствам новото в живота си. В безопасност съм.
Пиорея Гняв, предизвикан от неспособността да вземате решения. Безразлични хора Одобрявам себе си. Моите решения са винаги съвършени за мен.
Плач Сълзите са реката на живота. Плачем от радост, от страх или когато сме тъжни. Аз съм приятелски настроен към всички свои емоции. Обичам и одобрявам себе си.
Плешивост Страх. Напрежение. Старание да се контролира всичко. Недоверие в процеса на живота В безопасност съм. Обичам и одобрявам себе си. Отнасям се с доверие към живота.
Пневмония Отчаяние. Умора от живота. Емоционални рани, на които не се дава възможност да зараснат. Свободно възприемам божествените идеи, изпълнени с дъха и разума на живота. Всеки момент е нов.
Подагра Нужда да доминирате. Нетърпение. Гняв. Намирам се в безопасност. В хармония съм със себе си и с другите.
Полови органи Представляват мъжкото и женското начало. Безопасно е да бъда това, което съм.
- проблеми Опасения, че не ви бива достатъчно. Радвам се на живота, който намира проявление чрез мен. Аз съм съвършен такъв, какъвто съм. Обичам и одобрявам себе си.
Помятане Страх. Страх от бъдещето. „Не сега, по-късно". Неправилна преценка на времето. В живота ми винаги се осъществяват правилни божествени действия Обичам и одобрявам себе си. Всичко е наред.
Посивяване на косата Стрес. Вяра в напрежението и големите усилия. Във всяка област от живота се чувствам удобно и спокойно. Аз съм силен и способен.
Право черво Виж Анус.  
Прегърбеност Носите теглото на живота. Безпомощност и безнадеждност. Изправям се висок и свободен, обичам и одобрявам себе си. С всеки изминат ден животът ми става по-хубав.
Предменструален синдром Допускате объркването да ви завладее. Давате власт на външни влияния. Отхвърляне на женските процеси. Поемам отговорността за своя ум и за своя живот. Аз съм силна, динамична жена, всяка част от тялото ми функционира съвършено. Обичам себе си.
Прилошаване в автомобил Страх. Чувство за принуда. Чувството, че си в капан. Придвижвам се е лекота през времето и пространството. Заобикаля ме само любов.
Припадъци Страх. "Не мога да се справя". Причерняване. Притежавам способностите, силата и познанията, необходими за да се справя с всичко в моя живот.
Пристрастеност (към цигари, алкохол, наркотици) Бягство от себе си. Страх. Незнание как да обичаме себе си. Сега разбирам какъв прекрасен човек съм. Избирам да обичам и да се радвам на себе си.
Проказа Пълна неспособност за справяне с живота. Отдавнашно убеждение, че не сте достатъчно способен или чист. Издигам се над всички ограничения. Аз съм божествено вдъхновен и напътствал. Любовта лекува всичко в живота
Простата Представлява мъжкото начало. Приемам и се радвам на своята мъжественост.
- проблеми Страховете, натрупани в ума, отслабват мъжествеността. Отказ. Сексуално напрежение и чувство за вина. Вяра в процесите на стареене. Обичам и одобрявам себе си. Приемам собствената си сила. Аз имам вечно млад дух.
Псориазис Страх от нараняване. Умъртвяване на сетивата и вътрешната същност. Отказ да се поеме отговорност за собствените чувства Осъзнавам радостта на живота, заслужавам и приемам най-доброто от живота. Обичам и одобрявам себе си.
Разширени вени Задържали сте се в ситуация, която ви е крайно неприятна. Обезсърчаване. Чувствате се преуморен и претоварен. Държа на истината и живея, и се движа с радост. Обичам живота и вървя свободно.
Рак Дълбока обида Дълготрайно негодувание. Дълбока скрита тайна или скръб, разяждаща отвътре. Съхраняване на омраза Има ли смисъл? Прощавам с любов и се освобождавам от всичко в миналото. Избирам да изпълня своя свят с радост. Обичам и одобрявам себе си.
Рахит Емоционално недохранване. Липса на любов и сигурност. Аз съм спокоен. Любовта на Вселената ме храни и поддържа.
Ревматизъм Чувство, че сте жертва. Липса на любов. Постоянна горчивина Възмущение Аз създавам собствените си преживявания. Като обичам и одобрявам себе си и другите, преживяванията ми стават все по-хубави.
Ревматоиден артрит Силни упреци към властите. Чувствате, че сте използван. Аз съм собствената си власт. Обичам и одобрявам себе си. Животът е хубав.
Ретениран мъдрец Не предоставяте достатъчно умствено пространство, необходимо за създаване на здрава основа. Откривам съзнанието си за развитието на живота. За мен има достатъчно пространство, в което да израствам и да се променям.
- рамене Предназначени са да носят радост, а не тегло. Свободен съм да се радвам.
Ръце (от китките надолу) Държат и работят. Сграбчват и стискат. Улавят и пускат. Галят. Щипят. Всички начини за справяне с изживяванията. Избирам да посрещам моите преживявания с любов, радост и лекота.
- пръсти на ръцете Представляват дребните неща в живота. Отнасям се спокойно към подробностите в живота.
- палец Представлява разума и тревогите. Умът ми е спокоен.
- показалец Представлява егото и страха. В безопасност съм.
- среден пръст Представлява гнева и сексуалността. С моята сексуалност всичко е наред.
- безименен пръст Представлява съюза и тъгата Обичам и съм спокоен.
- кутре Представлява семейството и преструвките. Аз съм самият себе си в отношенията ми с хората, с които ме среща животът.

Вижте повече в Здраве и сила: https://zdraveisila.info/alternativni-metodi-i-relax/izlekuvai-tialoto-si

ПЕТ ПРАВИЛА ЗА УСПЕШНА ВРЪЗКА

5 правила за успешна връзка

Любовта няма нужда от правила!

Любовта е това нещо, което ни се случва понякога изведнъж, друг път постепенно. Любовта може да ни изгори и да обърне живота ни на 180 градуса или да внесе хармония и спокойствие. Няма правила за това.

Но за успешна връзка само любов не стига!

Изписани са много книги за това как да изградим и да запазим една връзка. Едва ли тук можем да напишем всички правила за това. Едва ли те са еднакви за всички хора. Хората са различни..., но колкото са различни, толкова са и еднакви. Има правила, които са важни за всяка връзка, за всяко време и за всеки човек. Ето петте правила, които Cinderella избра да сподели с Вас...

1. Необходима е грижа

Наскоро една приятелка изплака: "Защо нямам връзка! На всички им се случва!" Наистина ли връзките просто се случват? Трябва ли да правим нещо или просто да чакаме? Успешната връзка е като градина... Любовта е плодотворната почва! Без нея нищо няма да се получи! Но, за да се радваме на красотата на градината, да вдъхваме аромата на цветята и да берем плодовете, трябва да се грижим всеки ден.

2. Компромисите...

За мен това е най-трудната част от връзката! Всяка връзка се нуждае от компромиси. Хората са колкото еднакви, толкова и различни. В отношенията ни понякога възникват недоразумения, разправии, гняв, ревност, изискване... Основният начин да решите проблемите е комуникацията и взаимните компромиси! Често причините за скандалите се коренят в нас самите!

3. Лично пространство

Преди много години мой колега сподели, че заделя малки суми от заплатата си за фонда "И аз съм човек". Тогава ми се строи нечестно, но сега го разбирам... Колко хора се идентифицират като част от "НИЕ" и забравят за нуждите на своето "АЗ"? Необходимо ли е да жертваме мечтите, целите и талантите си за успеха на една връзка? Едва ли... Ако до вас е правилният човек, той не би го допуснал. Не го допускайте и вие.

4. Научете езика на партньора

Хората изразяват и приемат любовта по различен начин и това се определя още в ранното ни детство. Според Гари Чапмън има пет начина за изразяване и разбиране на емоционалната любов. Това са петте основни езици на любовта: утвърждаващи думи, пълноценно време, получаване на подаръци, получаване на помощ и физическо докосване. Прочете повече по темата в предишния брой - CINDERELLA 2/2019.

5. Общи интереси и емоции

Когато двама души се влюбят те гледат един в друг, но за истинската любов и връзка е необходимо повече - двамата трябва да гледат в една посока. Открийте общи цели, които да постигнете заедно. Това ще сплоти отношенията ви и ще създаде доверие помежду ви. Намерете общи интереси, които ви свързват - пътуване, музика, кино.

 

lady-bulgaria-2019-life-and-travel

Лейди България 2019

На 22 февруари 2019 година в „Планет Клуб София“ се проведе конкурсът за неомъжени дами „Lady България“ за дванадесета поредна година

 

Всяка жена заслужава и трябва да бъде истинска лейди - независима, успяла и вярваща в себе си, и се оказа, че  много българки са такива.

За участие в конкурса бяха избрани 13 финалистки от над 150 кандидатки за титлата.

Конкурсът се проведе в три тура. В първия финалистките дефилираха с прекрасните дрехи от линията „Green Basket“ на Мисис България Яна Средкова. Третото дефиле беше в официалните тоалети на Boutique SANDRO FERRONE на Мисис Дама на годината Ваня Цолова.

По традиция конкурсът „Лейди България“ има благотворителна кауза. Специален гост на конкурса бeше Цвети Радойчева, талант, който завладя сърцата на гостите. Водеща на събитието беше Елизабет Методиева.

 

Жури в състав Анелия Петкова, Ваня Цолова, Велина Евтимова, Невена Пеева, Лина Картър, Мария Петракова, Илиана Динева, Ивана Филчева, Силвия Теодосиева, Елефтериа-Лили Мичева, Паолина Крушкина, Ивелина Здравкова, Габриела Попова, Димитър Димитров, Валентин Качулков и председател Мадлена Иванова определи следните победителки:

 

Lady Bulgaria International 2019

Ая Борчева – ученичка в „ГПЧЕ Симеон Радев“, хоби – тенис на корт;

 

Lady Bulgaria Universal 2019

Бояна Ацева – студентка в Нов Български Университет, хоби -  класически балет;

 

Lady Bulgaria Universe 2019

Ивана Славова – ивент мениджър във ВУСИ, обожава да пътува и опознава различни култури;

 

Лице на организаторите “FAMOUS”

Лора Шишийска – ученичка в ПЕГ „Екзарх Йосиф“, мечтае да завърши медицина.

52778938_10155847310640843_4670041859337224192_o

Снимки: Илиан Методиев, Хайлайф

LUNNITE-FAZI2-compressor

Как ни влияе Луната през март?

Луната влияе не само на приливите и отливите, но и на емоционалното ни състояние, качеството на съня ни, изчистването на организма от токсини, ежемесечния цикъл на жената и т.н. Според фазите на Луната можете да планирате грижите си за косата, кожата, маникюра, дните за отслабване и разтоварване и др. Планирайте грижите за здравето и красотата си през месеца, като се съобразите с лунните фази.

Новолуние

Новолуние

6 март 2019 - 18:05 ч.

От Новолунието започва така наречената Млада Луна. Смята се, че от тогава се активизират и силите на организма. Хората са по-жизнени и енергични. Желателно е всичко ново да се започва на Новолуние и на Растяща Луна.

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки спортове и упражнения за раздвижване, йога, стречинг и дихателни упражнения. Периодът НЕ е препоръчителен за медицински интервенции. По възможност ги отложете за периода на намаляваща Луна.

ДИЕТА - Около Новолунието се отслабва най-резултатно. Пийте повече вода и сокове. Сега е периодът, в който тялото най-бързо изхвърля токсините и шлаките. Помогнете му със здравословен хранителен режим в дните около Новолуние.

КРАСОТА - Това е най-подходящия период за маникюр и педикюр. Почистването на лицето също е подходящо. В периода на Новолуние сетивността към болка е най-ниска. Това прави епилацията по-безболезнена и ефективна.

Растяща луна

Растяща Луна

14 март 2019 - 12:26 ч.

Луната расте след Новолунието и по време на Първа четвърт. Това време е подходящо за започване на всичко ново. Вие сте по-активни и жизнени. Използвайте своята активност за набелязване и постигане на цели. Има ли нещо което отлагате, а искате да направите. Растящата Луна ще ви помогне в новите начинания!

ЗДРАВЕ - Използвайте новия прилив на енергия за по-активни спортове и дейности. Масажите на тялото действат оздравително. Докато Луната расте НЕ се препоръчват медицински интервенции. При възможност ги отложете за периода на Намаляваща Луна.

ДИЕТА - Организмът лесно усвоява полезните вещества и лесно задържа вода. По време на Нарастваща Луна има опасност от натрупване на килограми.

КРАСОТА - В този период е чудесно да се погрижите за кожата си - за нейното подхранване и овлажняване. Не забравяйте устните, зоната на очите и шията. Подходящо е боядисването на косата.

Пълнолуние

Пълнолуние

21 март 2019 03:43 ч.

От Пълнолунието до Новолунието Луната намалява. Оставете започването на новите неща за по-късен момент. Периодът на Намаляваща луна, особено Пълнолунието, е подходящ за разтоварване, релакс и завършване на започнатите дела.

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки упражнения, разходки, йога, стречинг и дихателни упражнения. Най-неблагоприятното време за медицински интервенции! По време на Пълнолуние и 2 дни преди и след него НЕ се препоръчват операции! Изчакайте този период да отмине, освен ако интервенциите са неотложни.

ДИЕТА - По време на Пълнолунието тялото най-лесно натрупва килограми и задържа вода. Периодът е подходящ за разтоварваща диета.

КРАСОТА - Идеален момент за борба с целулита. Започнете своята антицелулитна програма на Пълнолуние. Подходящо е подстригването на косата и подхранващи маски. Поглезете кожата на лицето с подхранващи маски.

Намаляваща луна

Намаляваща Луна

28 март 2019 - 06:11 ч.

Започналото от Пълнолунието намаляване на Луната продължава и през Последната четвърт. Отложете новите дела и завършете започнатите до Новолунието. В този период е подходящо да се отървете от старото. Почистете дома и изхвърлете ненужните вещи. Имате ли стари навици, които ви пречат? Отървете се от тях!

ЗДРАВЕ - Използвайте подема на енергията за лек спорт и упражнения. Това е най-благоприятният период за планиране на медицински интервенции.

ДИЕТА - Сега цялата Вселена Ви помага да свалите ненужните килограми 😉 Изчистете тялото си от шлаки и отрови с разтоварващ режим на хранене.

КРАСОТА - Тялото с лекота се освобождава от ненужните килограми и шлаки, затова посетете сауна, планирайте масажи за отслабване, за премахване на шлаките и против целулит. Периодът е подходящ за подстригване на косата. Чувствителността към болка е намалена, затова обезкосмяването ще е ефикасно и по-безболезнено. Подходящ е пилинг на кожата.

ХОРОСКОП НА ЦВЕТЯТА

Хороскоп на цветятя

Древните викинги са вярвали в лечебните сили на билките, както и че всяко цвете носи свои качества, които предава на човека.

Най-популярен от скандинавските хороскопи е шведският - състои се от 36 зодиакални знака с име на цвете.

Вижте първите 12 зодиакални знака и открийте кое цвете сте вие според датата на раждане. Продължението очаквайте в следващия брой.

perunika-compressor

Перуника

(1-10 януари)

Чаровни, привличащи вниманието, готови за удоволствията и приятните неща в живота във всеки момент. С тях се общува леко и интересно. Упорито и последователно преследват целта си в живота. Работят всеотдайно в екип, но ако веднъж се усъмнят в колегата или партньора си, губят здравия си разум и изпадат в панически кризи. Добра връзка с Фрезия, Лале, Бял имел и Теменужка.

amaryllis-compressor

Амарилис

(11-20 януари)

Главното качество на тези хора е добротата им, а това допада дори на онези, които не ги харесват особено. Привличат околните с очарование, дружелюбност и неочаквана щедрост. Лесно е да се влюбиш в съчетанието от здрав разум, очарование и импулсивност на Амарилиса. Но той може да е и избухлив до жестокост. Добра връзка с Жасмин и Глухарче, Здравец и Теменужка.

gerber-compressor

Гербер

(21-31 януари)

Герберът е интересно съчетание от амбиции и скромност, кротост и буен нрав, дълбочинен анализ и безразсъдство. Той е либерален и широко скроен, интелигентен и като цяло води хубав живот. Проблемът му е, че понякога се стреми да получи много, а тогава може да загуби всичко. С годините става по-мъдър. Добра връзка с Паричка, Циния, Азалия и Слънчоглед.

ziumbul-compressor

Зюмбюл

(1-10 февруари)

Зюмбюлът е открит, великодушен и добронамерен човек. Отворен е към всичко ново, прогресивно и авангардно. Проблемът му е, че възприема всичко на емоционално ниво, а мисли по-късно. Независимо какво му казва логиката, претегля всичко през чувствата си. Има богата душевност, помага на другите, търпелив е за сметка на собствените си интереси. Добра връзка с Лотос, Фрезия, Мимоза.

parichka-compressor

Паричка

(11-19 февруари)

Паричката е умна, гъвкава, талантлива, но малко тъжна. На пръв поглед няма собствено мнение, съгласява се с всички, но това е само тактика. Всъщност тя не вярва на чуждите приказки, иска сама да се убеди в това, което й казват. Иначе е честна, с чувство за дълг, привлечена е от материалното, макар винаги да остава вярна на идеалите си. Добра връзка с Орхидея, Гербер, Лотос.

mimosa-compressor

Мимоза

(20-29 февруари)

Мимозата е нежна, чувствителна и доверчива, но в същото време бдителна и практичма. Тя притежава свой собствен индивидуализъм, съчетан със сърдечност и състрадание към другите. Предпочита компанията на артистични и фини хора. Но поради стремежа си да изучи нови и нови светове, е малко непостоянна в любовта. Лесно обаче й прощават. Добра връзка с Перуника, Нарцис, Камелия.

narcis-compressor

Нарцис

(1-10 март)

Родените под този знак са волеви и амбициозни, но в същото време могат да покажат великодушие и толерантност. Общителни са и въпреки вродения им интровертен характер умеят да общуват, появяват инициатива в приятелството и деловите връзки. Понякога са невъздържани, но заради вродения им чар всички им прощават изблиците на гняв. Добра връзка с Еделвайс, Теменужка, Мимоза.

lilia2-compressor

Лилия

(11-20 март)

Лилиите са изтънчени, фини, почтени и чувствителни хора. Логично мислещи, търпеливи и постоянни, те са в състояние упорито и всеотдайно да работят за някаква кауза, на която са посветили живота си. Имат склонност към депресии, но се справят и сами с вътрешните си конфликти. Въпреки това в себе си таят безпокойство и вечно търсене. Добра връзка с Азалия и Глухарче.

liutiche-compressor

Лютиче

(21-31 март)

Лютичетата са решителни и властни, амбициозни и търсещи натури. Умни са и са родени със спортен дух - от тях излизат добри състезатели във всички житейски области. Те са водачи, преследващи високи цели, които държат на признанието на околните. В любовта са търсещи, но открият ли партньор, даващ им сигурност, се отличават с постоянство. Добра връзка със Слънчоглед, Гергина и Карамфил.

cinnia-compressor

Циния

(1-10 април)

Циниите са смели, енергични, честолюбиви, но имат силна воля и вяра в успеха. Техните ентусиазъм, импулсивност, оптимизъм и самоувереност могат да увлекат околните. Бързината и потайността в личните дела им осигуряват сериозни постижения в живота, но само ако са амбициозни. Уважават дома и семейството, но държат на самостоятелността си. Добра връзка с Роза, Орхидея, Хортензия.

hortenzia-compressor

Хортензия

(11-20 април)

Този знак се отличава със своята справедливост, хуманност, неуморност и упорство. Взискателни към себе си и другите, на моменти Хортензиите стават прекалено откровени и агресивни. Успешно се справят с дребните всекидневни проблеми и с отговорността към дом, семейство и професионални задължения. Уважавани са. Добра връзка със Слънчоглед, Гладиола и Циния.

gergina-compressor

Гергина

(21-30 април)

Гергините притежават богата душевност и способност умело да манипулират околните. Сигурността е твърде важна за тях и умеят да я постигат. Те са добронамерени. Понякога загубват мярката и недоброжелателни хора лесно могат да им навредят. Привлича ги всичко ново, модерно и красиво. Обичат риска, победите им носят удовлетворение. Добра връзка с Азалия и Лотос.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РАЗДЕЛИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НАЧАЛО   РУБРИКИ