ЗА ДЕНЯ

Списание Cinderella брой 4/2019

Светли Великденски празници!

flowers_GJGno49O-compressor

Красота от природата

Възползвайте се от природните средства за красота

Природата е неизчерпаем източник на красота. Тук ще ви представим няколко полезни природни рецепти за ежедневното поддържане на млада и красива кожа.

Един чудесен дегримьор

За всички, които искат да използват чисти и природни средства за своята красота, препоръчваме един чудесен дегримьор! За него ще са ви необходими само вода и зехтин. Смесете 3 части вода и 1 част зехтин в подходящо шише. Не забравяйте винаги преди използване да разклатите добре, за да се смесят съставките. Можете да използвате дегримьора с памучен тампон или просто да го нанасяте с ръце.

С аромат на лавандула

За всички, които се нуждаят от почистване на лицето, предлагаме почистваща процедура с аромат на лавандула. С тази процедура ще озарите лицето си и ще се се насладите на усещания и аромати.

Първата част е подготовка на кожата за процедурата. За да отстраните грима използвайте малко количество натурален дегримьор, след което обтрийте лицето с памучен тампон, напоен с розова вода. За тази част от процедурата ще ни е необходима завряла вода. Към заврялата вода (след като отстраните съда от котлона) капнете 1 капка етерично масло от лавандула. Поставете лицето си над парата и покрийте с хавлиена кърпа. Останете така докато усещате приятна топлина. Веднага след това преминаваме към втората част - пилинга.

Втората част от процедурата e пилинг. Ще са ви необходими 1 супена лъжица домашен захаросан мед и 1 капка етерично масло от лавандула. Разбъркайте ги в малка купичка и нанесете с пръстите на ръцете малко количество от меда върху лицето, като внимателно правите пилинг с кръгови движения на горе и на страни (от челото към слепоочията, от двете страни на носа към слепоочията и от средата на брадичката към долната част на ушите). Измийте добре лицето.

Финалната част на процедурата е маската. За маската ще  ви е необходима хума, етерично масло от лавандула и розова вода. Към 3 супени лъжици от хумата капнете 2 капки етерично масло от лавандула и розова вода до получаване на каша. Маската се нанася на лицето с четка или пръсти. Оставете я да престои докато се стегне и изсъхне и я отмийте с хладка вода. След приключване на процедурата използвайте любимия си крем.

Natural homemade fruit  facial masks . Isolated.

Витамините

Витамините са ни нужни. Те участват в жизненоважни процеси. За нормалното функциониране на организма ни е необходимо да се приемат витамини и минерали. Витамините са необходими и за нашата красота. Те поддържат кожата млада и жизнена, косата буйна и красива, а ноктите здрави и силни. Без витамини ще са невъзможни дишането, храненето, регенерирането и пречистването на тъканите. Кои витамини са важни за вашата кожа и как да я нахраните най-добре?

Витамините и кожата

За нашата красота е важно да приемаме комплексно всички витамини. Вярно е, че някои от тях имат по-голяма роля в процесите, важни за кожата, но не можем да се ограничим и да приемаме само тях, допускайки недостиг на други витамини. Кожата е здрава и блестяща, когато е здраво цялото тяло.

Ето и най-ценните витамини за нашата кожа: А и Е - те стимулират образуването на еластин и колагенови влакна и са едни от най-силните антиоксиданти; B2 и РР - снабдяват клетките с кислород; С - укрепва кръвоносните съдове; Н (биотин) се бори срещу възпаленията.

Липса на витамини

Ако имате дефицит на някои витамини, вашето тяло ще ви подскаже. При недостиг на: витамин А - кожата е изсушена и загрубяла, възможна е поява на бръчки и пигментни петна; витамин Е - кожата е повехнала и дехидратирана, епидермисът изтънява; витамини от група B - зачестяват дерматитите, обривите и възпаленията, възможни са ранички в ъгълчетата на устата; Витамин РР - тенът е повехнал, а кожата се лющи; витамин С - кожата губи своя тонус и са възможни пигментни петна и разширени капиляри; витамин Н (биотин) - по-чести възпаления и сивкав оттенък на кожата.

Ноктите подсказват

Ноктите също подсказват дефицит на витамини. Те са сухи и чупливи при дефицит на витамин А и чупливи  - при недостиг на витамин Е. Набраздини са и растежът им се забавя когато тялото се нуждае от витамини от група B. Недостиг на витамин РР води до загуба на блясък и сивкаво-жълтеникав оттенък, а повърхността се набраздява, а на витамин С ноктите се разслояват, имат вдлъбнатини и уплътнения.

Недостиг или излишък

Витамините са важни, както за нашето здраве, така и за нашата красота. Най-добре ще е, ако успявате да си ги набавите с храната. При необходимост можете да приемате и специални добавки, но не забравяйте - излишъкът е също толкова вреден колкото и дефицитът! Не лишавайте тялото си от важни витамини и микроелементи, като го подлагате дълго време на вредни за здравето диети и хранителни режими.

Нахрани кожата си

Хранете кожата си отвътре и отвън. Можете да правите домашно приготвени маски, като пасирате любимите плодове и ги смесите с овесени ядки, кокосово масло, зехтин, мед и други полезни съставки. Друг метод, който ще ви отнеме само няколко минути: Всяка сутрин изберете един плод и с малко парченце от него намажете кожата на лицето си. Отделете няколко минути днес, за здраве и красота утре.

DD-05142016-0O1A9471-compressor

Новата АЗ

Най-подходящото време за промяна е пролетта

Пролет е! Всичко разцъфтява и се ражда... Природата е готова за промяна. А ти? Започни своя път към промяната сега. Сега можеш да свалиш онези 5 килограма, които натрупа, да започнеш да се грижиш за здравето си, да бягаш сутрин... Сега е времето за промяна. Но има една малка тайна - започни с малки крачки! Ако всеки ден правиш по една-две малки крачки, със сигурност, ще стигнеш там, където искаш. Ако разбира се, знаеш какво искаш!

За кораб без посока няма попътен вятър!

Определи посоката

За да определим посоката ни трябват 2 точки. Първата точка е началната - това е изходната позиция, т.е. мястото, на което сме днес.  Втората точка е тази, към която ще се стремим, а пътят към нея ще определи посоката ни.

Определи приоритетите си

Запишете на лист 4-5 важни за Вас сфери от живота - например: здраве, лични отношения, бизнес и пари, пътешествия, хоби и развлечения, деца, личностно развитие и т.н. Изберете тези сфери, които са приоритетни за Вас днес.

Къде съм днес?

След като сте избрали приоритетите си, определете началната точка за всяка сфера от живота ви поотделно. Помислете от какво сте доволни, какво не ви достига, какво искате да промените категорично. Запишете го за всяка отделна сфера. Особено важно е да запишете това, което не харесвате и искате да промените. Не мислете дали е възможно, колко ще е трудно и т.н. просто го напишете.

Къде искам да съм утре?

Напишете 50 желания по сферите от живота, които определихте като приоритетни (здраве, бизнес и пари, лични отношения, деца, личностно развитие и т.н.). Нямате ограничение във времето. Пишете всичко което искате - малки желания, амбициозни цели, големи мечти. Не се органичавайте. След като написахте 50 желания, остана да изберете по 1-2 най-важни желания за всяка сфера.

Вижте продължението в Cinderella.bg: https://cinderella.bg/vav-forma/uspeshna/novata-az

ЗВЕЗДНИТЕ ЗНАЦИ

Лунната диета през април

Как да свалите килограми от теглото си, като се съобразявате с лунните фази? Вижте как...

Целта на лунната диета е да свалите килограми, като пречистите организма си от натрупаните токсини и задържаните течности. Лунната диета не е дълга - тя се спазва само един или няколко дни в месеца. Характерно за нея е, че се съобразява с лунните фази за конкретния месец. Очаква се да свалите между 1 и 3 кг. за 24 часа. Лунната диета може да видите в  KakDaOtslabna.info, а по-долу вижте лунните фази за месеца.

Кога да започнем Лунната диета?

Лунната диета се спазва в продължение на 24 часа от момента на навлизане на Луната в определена фаза - Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние и Последна четвърт. Планирайте лунна диета за месеца, според лунния календар. (Лунен календар за всички месеци на годината ще намерите в www.cinderella.bg). Вижте по-долу деня и часа, в който започват фазите на Луната за този месец.

Април 2019

5 април 2019 - 11:52 ч. - Новолуние

12 април 2019 - 22:06 ч. - Първа четвърт

19 април 2019 14:12 ч. - Пълнолуние

27 април 2019 - 01:19 ч. - Последна четвърт

Прочетете преди да започнете!

Лунната диета помага на организма да се освободи от натрупаните токсини и задържаните течности. Тя не е продължителна и не е тежка за организма. Ако нямате здравословни проблеми, лунната диета не може да ви навреди, но въпреки това, е препоръчително да се консултирате с лекар преди започване на всяка диета. Несъвместими с всяка диета са пиенето на алкохол и газирани напитки и пушенето!

family-at-park-having-a-picnic-and-laughing_SYYGWp0ro-compressor

Излекувай тялото си  - III част

Какви са причините за заболяванията и начините за тяхното излекуване според Луиз Хей

Луиз Хей е автор на световни бестселъри в областта на позитивното мислене и волята като начин за промяна на живота. В книгите си тя представя един различен и нетрадиционен начин за борба с болестите. 

 

Представяме ви таблица, с конкретни заболявания и думи, с които заболяванията могат да се преодолеят.

 

Продължение от предишния брой - CINDERELLA 3/2019.

Как да използвате таблицата?

Потърсете  проблема в първата колона от таблицата. Във втората колона ще прочетете каква е възможната причина за заболяването, според Луиз Хей. В третата колона е посочен новият мисловен модел, който ще ви помогне да се справите с проблема си. Четете думите от третата колона често и си ги повтаряйте през деня. Можете да ги напишете на лист и да си ги четете.

Кога ще настъпи промяната?

Придобиването на нов мисловен модел, съответно промяна на убеждения, които са ръководили живота ни години наред, не е лесно начинание. Промяната може да настъпи постепенно и бавно или изведнъж. В повечето случаи е необходим период на нагласа към новия модел на мислене. Колкото и да е трудно, колкото и да е бавно, почти всичко е постижимо с упорство и постоянство!

ПРОБЛЕМ ВЕРОЯТНА ПРИЧИНА НОВ МИСЛОВЕН МОДЕЛ:
Седалище Представлява силата. Отпуснато седалище  загуба на сила. Мъдро използвам силата си. Аз съм силен. Чувствам се в безопасност. Всичко е наред.
Сенна хрема Емоционална претовареност. Страх от календара. Вяра в преследването и тормоза. Чувство за вина. Аз съм в единство с всички прояви на живота. Винаги съм е безопасност.
Синуси, проблеми Раздразнителност, насочена към някой близък. Обявявам, че мирът и хармонията живеят в мен и ме заобикалят непрекъснато. Всичко е наред.
Синя пъпка (карбункул, антракс) Злостен гняв, свързан с несправедливост, насочена лично към вас. Освобождавам се от миналото и позволявам на времето да излекува всичко в живота ми.
Сифилис Виж Венерически болести. Решавам да бъда себе си.
Склеродермия Чувствате се незащитен и несигурен. Раздразнен сте и смятате, че другите ви застрашават. Създавате си защита. По всяко време съм божествено закрилян и се намирам в безопасност. Всичко, което върша, е правилно и ми носи любов, която приемам с радост и благодарност.
Скованост Непреклонно, сковано мислене. Притежавам достатъчна сигурност и мога да си позволя гъвкаво мислене.
Сколиоза Виж Прегърбеност.  
Спазми Напрежение. Страх. Стискане, задържане. Отпускам се и позволявам на моя ум да бъде спокоен.
Спазми на коремните органи Страх. Спиране на някакъв процес. Доверявам се на жизнените процеси. Чувствам се в безопасност.
СПИН Отричане от себе си. Чувство за вина, свързано със сексуалността. Силна убеденост, че не съм достатъчно способен. Аз съм великолепно, божествено проявление на живота. Радвам се на своята сексуалност. Наслаждавам се на всичко, което съм. Обичам себе си.
Срамна кост Представлява защитата на половите органи. Моята сексуалност е в безопасност.
Сраснал нокът Безпокойство и чувство за вина, свъзани с правото ви да вървите напред. Мое божествено право е да поема своята посока в живота. В безопасност съм. Свободен съм.
Стави Предствляват промените в направлението на живота и лекотата, с която се извършват те. Лесно се адаптирам към промяната. Животът ми е божествено направляван и винаги вървя в правилната посока.
Стичане на секрет по задната част на носоглътката Вътрешен плач. Детински сълзи. Жертва. Разбирам и приемам, че аз съм съзидателната сила в моя свят. Сега избирам да се радвам на своя живот.
Стомах Поддържа прехраната. Асимилира идеите. С лекота усвоявам живота.
- проблеми Ужас. Страх от новото. Неспособност да се асимилира новото. Аз съм в синхрон с живота. Във всеки момент от деня асимилирам новото. Всичко е наред.
- киселини в стомаха Страх. Страх. Страх. Вкопчване в страха. Дишам свободно и пълноценно, в безопасност съм. Имам вяра в процесите на живота.
Стомашна язва Страх. Убеденост, че не сте достатъчно способен. Силно желание околните да бъдат доволни от вас. Обичам и одобрявам себе си. Аз съм в хармония със себе си. Прекрасен съм.
Студени тръпки Умствена контракция, отдръпване и стягане. Желание да се оттеглим. „Остави ме на мира". Аз съм в безопасност и съм защитен по всяко време. Любовта ме заобикаля и закриля. Всичко е наред.
Сърбеж Несъвместими желания. Неудовлетвореност. Разкаяние. Голямо желание да се махнете от това място. Спокоен съм там, където се намирам сега. Приемам това, което е добро за мен, знаейки, че моите нужди и желания ще бъдат удовлетворени.
Сърце Представлява център на любовта и сигурността. (Виж Кръв). Сърцето ми тупти с ритъма на любовта.
- проблеми Отдавнашни емоционални проблеми. Липса на радост. Закоравяло сърце. Вяра в напрежението и стреса. Радост. Радост. С любов позволявам на радостта да изпълва моя ум, моето тяло и моите преживявания.
- сърдечен пристъп Цялата радост е изтискана от сърцето в полза на парите, служебното положение и т.н. Възвръщам радостта към центъра на сърцето си. Проявявам любов към всички и към всичко.
Състаряване Завръщане към тъй наречената сигурност от детството. Изисквате грижи и внимание, форма за контрол над заобикалящите. Бягство от действителността Божествена закрила. Сигурност, Мир. Разумът на Вселената действа на всяко ниво на живота.
Телесна миризма Страх. Неприязън към себе си. Страх от другите. Обичам и одобрявам себе си. В безопасност съм.
Тения Силно убеждение, че сте жертва и че не сте чист. Безпомощност спрямо престореното отношение на другите. Другите само отразяват добрите чувства, които имам към себе си. Обичам и одобрявам всичко, което съм.
Тестиси Мъжкото начало, мъжествеността. Безопасно е да си мъж.
Тетанус Потребност да се освободите от гневни, тежки мисли. Позволявам на любовта от собственото ми сърце да ме измие и пречисти и да излекува всички части на моето тяло и моите емоции.
Треска Гняв. Раздразнение. Аз съм спокоен и невъзмутим, проявление на мира и любовта.
Тризмус Гняв. Желание за контрол. Отказ да се изразят чувства Доверявам се на жизнения процес. Лесно ми е да поискам онова, което желая. Животът ме подкрепя.
Трихофития Позволявате на другите да влязат под кожата ви. Чувствате, че не сте чист и не ви бива достатъчно. Обичам и одобрявам себе си. Никой човек, място или предмет няма власт над мен. Аз съм свободен.
Туберколоза Губите жизненост поради себичност. Силно чувство за собственост. Жестоки мисли. Отмъстителност. Като обичам и одобрявам себе си, аз създавам един радостен и мирен свят, в който живея.
Тумори „Отглеждате" стари рани и сътресения. Трупате угризения. С любов се освобождавам от миналото и насочвам вниманието си към днешния нов ден. Всичко е наред.
Умора Противопоставяне, скука. Липса на любов към онова, което вършите. Животът ме ентусиазира и съм изпълнен с възторг и енергия.
Уста Изразява възприемането на нови идеи и прехраната. Подхранвам се с любов.
- проблеми Консервативни схващания.. Затворен ум. Неспособност да се възприемат нови идеи. Приветствам новите идеи и новите концепции и се подготвям да ги възприема и усвоя.
Уши Представляват способността ни да чуваме. Чувам с любов.
- болки в ушите Гняв. Нежелание да чуваме. Прекалено вълнение. Спорещи родители. Заобиколен съм от хармония. С любов слушам доброто и прекрасното. Аз съм притегателен център за любовта.
- шум в ушите Отказ да слушате. Не чувате вътрешния си глас. Инат. Вярвам в моето Висше Аз. С любов се вслушвам във вътрешния си глас. Освобождавам се от всичко, което противодейства на любовта.
Фиброзни тумори и кисти В душата си таите обида, нанесена от ваш партньор. Удар по женското ви его. Освобождавам се от онази нагласа в мен, която е предизвикала това преживяване. В своя живот създавам само добро.
Фистула Страх. Възпрепятстване на процеса на отпускане. В безопасност съм. Имам пълно доверие на жизнения процес. Животът е за мен.
Флебит Гняв и неудовлетворение. Обвинявате другите за ограниченията и липсата на радост в живота. Сега радостта протича свободно през мен и аз съм в хармония с живота.
Фригидност Страх. Отричане от удоволствията. Убеждение, че сексът е вреден. Нечувствителни партньори. За мен е безопасно да се наслажда вам на собственото си тяло. Радвам се на своята женственост.
Хемороиди Страх от неспазване на срокове. Гняв от миналото. Страх да се отпуснете. Чувство за претовареност. Освобождавам се от всичко, коепи противиречи на любовта. Има достатъчно време и място за всичко, което желая да извърша.
Хепатит Противопоставяне на промяната. Страх, гняв, омраза. Черният дроб е седалище на гнева и отмъстителността. Умът ми е пречистен и свободен. Оставям миналото и вървя към новото. Всичко е наред.
Херния Разрив във взаимоотношенията. Пресилване, натоварване. Неправилно насочване на творческите способности. Умът ми е внимателен и хармоничен. Обичам и одобрявам себе си. Свободен съм да бъда аз.
Херпес Широко разпространеното убеждение в сексуалната вина и нужда от наказание. Публично опозоряване. Вяра в наказващия Бог. Отхвърляне на половите органи. Моята представа за Бога ме подкрепя. Аз съм нормален и естествен. Радвам се на своята сексуалност и на собственото си тяло. Аз съм прекрасен.
Херпес зостер Очаквате тухла да падне върху главата ви. Страх и напрежение. Прекалена чувствителност. Аз съм спокоен, понеже се доверявам на жизнения процес. Всичко в моя свят е наред.
Хипергликемия Виж Диабет.  
Хипогликемия Смазан от житейското тегло. „Има ли смисъл"? Сега избирам да направя живота си лек, спокоен и радостен.
Ходила Представляват способността ни да разбираме себе си, живота и другите. Разбиранията ми са ясни, склонен съм да се променям в крак с времето. В безопасност съм
- проблеми Страх от бъдещето и от липсата на напредък в живота. Вървя напред в живота с радост и лекота.
Холестерол Задръстване в каналите на радостта. Страх от приемане на радостта. Избирам да обичам живота. Моите канали на радостта са отворени широко. Безопасно е да получаваш.
Хронични болести Отхвърляне на промяната. Страх от бъдещето. Липса на сигурност.  Желая да се променя и да израсна. Сега си създавам ново, безопасно бъдеще.
Хълбок Поддържа тялото в абсолютно равновесие. Важна роля при движението напред. Ура , всеки ден носи радост.
- проблеми Страх да се направи крачка напред при вземането на важни решения. Липса на цел, към която да се стремите. Намирам се в абсолютно равновесие. Вървя напред в живота с лекота и радост на всяка възраст.
Хъркане Непреклонен отказ да се освободите от старите нагласи. Освобождавам ума си от всичко, което не носи любов и радост. Придвижвам се от миналото към новото, свежото, жизненото.
Целулит Прекалено вторачване в болката от ранното детство. Придържане към оскърбленията и препятствията от миналото. Трудности в стремежа да вървиш напред. Страх от избор на собствена посока. Прощавам на всички. Прощавам на себе си. Изоставям всички преживявания от миналото. Аз съм свободен.
Циреи Гняв. Гневни изблици. Нервна възбуда Излъчвам любов и радост. Спокоен съм.
Челюсти, проблеми Гняв. Възмущение. Желание за отмъщение. Желая да променя нагласата в себе си, която предизвиква това състояние. Обичам и одобрявам себе си. В безопасност съм.
Черва Представляват освобождаване от отпадъците. Лесно е да се отпусна.
- проблеми Страх от освобождаване от старото и вече непотребното. Свободно и с лекота освобождавам старото и с радост приветствам новото.
Черен дроб Център на гнева и примитивните емоции. Любов, мир и радост в това вярвам.
- проблеми Постоянно се оплаквате. Самозалъгвате се, като оправдавате търсенето на кусури. Угризения. Избирам да живея с широко сърце. Търся любов и я намирам навсякъде.
Черни точки Усещане, че сте мръсен и необичан. Обичам и одобрявам себе си. Аз съм любящ и ме обичат.
Язви Страх. Силно убеждение, че не сте достатъчно способен. Какво ви разяжда? Обичам и одобрявам себе си. В хармония съм. Спокоен съм. Всичко е наред.
Яйчници Представляват центрове на съзиданието. Творчество. Потокът на моята съзидателна дейност е уравновесен.

 

Вижте повече в Здраве и сила: https://zdraveisila.info/alternativni-metodi-i-relax/izlekuvai-tialoto-si

DD-05142016-0O1A1717-compressor

Рейки. Лекуващи ръце

Рейки е духовна практика, разработена от Микао Усуи през 1922 г., която набира широка популярност освен в своята родина Япония и в Европа и САЩ.

Какво е Рейки?

Думата Рейки е съставена от японските йероглифи Рей (вселена, дух, душа) и Ки/Чи (енергия, живот). Друг превод на Рейки е лекуваща енергия от космоса. Рейки е универсална жизнена енергия, която има лечебен ефект на физическо, ментално, емоционално и духовно ниво. Според учението за Рейки, енергията протича през тялото и ръцете на Рейки мастера и достига до местата, нуждаещи се от енергия.

Как се провежда Рейки процедура?

Рейки процедурата обикновено включва цялото тяло и продължава между 45 и 90 минути. Тя се извършва чрез поставяне на ръцете на рейки мастера на определени позиции върху тялото на пациента. Ръцете може и да не се допират до тялото. Обикновено една позиция се задържа между 3 и 5 минути. След процедурата се усеща спокойствие, релаксация, прилив на сили и енергия.

5-те принципа на Рейки

Точно днес, не се гневи.

Точно днес, не се тревожи.

Уважавай родителите си, учителите си и по-възрастните.

Изкарвай прехраната си честно.

Бъди благодарен за всичко.

dama-na-godinata2019

Мисис Дама на годината 2019

На 29 март 2019 година в бална зала „Монтесито“ се проведе „Мисис Дама на годината“

За единадесети пореден път в последния петък на месец март в бална зала „Монтесито“ бяха раздадени годишните награди за бизнес постижения „Мисис Дама на годината“ 2019. Организатор и продуцент на наградите са агенция „Феймъс“ и “Mrs. Universe Ltd.” в лицето на Меги Савова.

Това не е поредният конкурс за красота, не е състезание. Идеята на наградите е да бъдат намерени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него. Това са дами, които познаваме, заради това, което сами са направили, а не известни като „половинката на някой“. Те са майки, те са приятелки, те са делови партньори, те произвеждат благата ни, те създават работни места. Те дават кураж на другите и най-вече – те символизират всичко онова, което е дамата на днешния ден. Затова идеята е те да получат своето заслужено признание за това, че сами са изградили свое име в обществото .

Над 150 дами бяха кандидатките за разпределение в 27 категории, но от тях журито реши да награди само 10.

 

Наградени дами на годината:

1. Категория „Здраве и красота ”- Теодора Давидкова – Body talk. От 2017 г. е собственик на студио за здраво тяло Body T@lk и марката Body T@lk. Студиото разполага с 2 от най-новите апарати на LPG: CELLU M6 INTEGRAL & CELLU M6 ENDERMOLAB. Апаратите са от най-новото поколение апарати на LPG и предоставят най-модерните Lipomassage и Endermolift техники за прецизна работа и резултати за лице и тяло. В студиото ще откриете и последно поколение уреди за отслабване, стягане и моделиране на вашето тяло и лице, както и висок клас козметика за тях, безиглена и кислородна мезотерапия за лице и тяло, криотерапия, нефритената термотерапия, диамантено микродермабразио, премахване на петна и разширени кръвоносни съдове, фотоподмладяване, лечение на акне, фотоепилация и още много други терапии и процедури специално подбрани за вас. Наградата връчи д-р Бельова от Spectro Aesthetics.

2. Категория “Будители – В името на детето “- Ваня Ламбева председател на Сдружение Дива Земя, чиято цел е да подпомага развитието на талантливи деца, да подпомага възрастни хора, деца и хора в неравностойно положение, с увреждания и в риск, да изгражда, опазва и поддържа паметници на културата и други обекти, да съдейства за опазване, укрепване и постигане на по-добро равнище на здравното и физическо състояние и култура на населението, чрез спортни, културни занимания, туризъм, научно- изследователска дейност и подход, разпространение на знания, провеждане на училищни образователни програми, развиване на личните умения и подпомагане на реализацията на личността, да извършва дейности по промоция на здраве и профилактика на болестите, да съдейства, организира и реализира дейности за създаване на по-добра социална, жизнена и околна среда. Наградата връчи Яна Средкова.

3. Категория „Добивна промишленост и строителство “ – Диана Миткова - „Видекс Армс Ltd е създадена през 2001 година и към днешна дата е една от водещите фирма на българския пазар в сферата на пробивно взривните работи. От самото си създаване мотото на фирмата е да предостави на клиентите си качествено обслужване на реални пазарни цени. Целта на фирмата е непрекъснато технологично и квалификационно подобрение, за да може да задоволява качествено и в срок изискванията на партньорите им . Наградата връчи Анелия Костадинова

4. Категория „Социален проект" - Петя Цветанова – фондация Свети Никола. Петя Цветанова е председател и изпълнителен директор на Национален фонд "Свети Никола". За изминалите 20 години е поела ангажимента за хиляди деца - сираци, с физически и ментални увреждания, както и възрастни психично болни, пребиваващи в социални домове. Заедно с великия Йордан Радичков е кръстница на 98 деца сирака, чиято съдба и начин на живот успява да промени. Наградата връчи Милена Шаркова.

5. Категория „Правосъдие “ – Богдана Желявска - съдия в СГС от 2004 година. Сред председателстваните от нея асоциации е тази за подкрепа на децата -неправителствена организация в обществена полза, която подкрепя и подпомага българските деца за достоен и пълноценен живот, предоставя им възможности за развитие и усъвършенстване. Нейните членове са много и се изявяват в различни сфери на обществения и културния живот – хора на изкуството, юристи, лекари, общественици. Сред тях са изявени творци като Ники Сотиров, Васил Петров, Вида Пиронкова, Веси Бонева, Петър Пиронков, Ана-Мария Гюзелева, Красимира Колдамова, Явор Велчев. Наградата връчи Биляна Тончева.

6. Категория „Лоялен партньор„ – Снежана Спасова. През 2011 г. регистрира Вайн Консултинг Къмпани ЕООД с основна дейност организация на винени събития, развитие на винената култура, издателска дейност, маркетинг, ПР и реклама, свързани с виното. Оттогава до днес инициатор и съорганизатор на Националния конкурс „Сомелиер на годината“/Sommelier of the Year/, организатор на Вино на годината /Wine of the Year/, летния фестивален уикенд “Tasty Summer“. Наградата връчи Гергана Ташкова.

7. Категория „Медии и журналистика“ - Цвета Герчева от Woman.bg. Наградата връчи Магдалена Гигова.

8. Категория „Чуждестранен патньор” – д-р Елена Крумхолц - Неовитал частен институт – Германия. Наградата връчи Евелина Макриз

9. Категория„Култура и изкуство“- Стояна-Мария Константинова Мутафова, по известна като Стоянка Мутафова. Най-възрастната играеща актриса в света. Наградата връчи Ники Сотиров.

10. Почетен плакет на церемонията получи Мария Грубешлиева-Муки - най-талантливата и всеотдайна дъщеря. Наградата връчи Теа Шаркова.

 

 

LUNNITE-FAZI2-compressor

Как ни влияе Луната през април?

Луната влияе не само на приливите и отливите, но и на емоционалното ни състояние, качеството на съня ни, изчистването на организма от токсини, ежемесечния цикъл на жената и т.н. Според фазите на Луната можете да планирате грижите си за косата, кожата, маникюра, дните за отслабване и разтоварване и др. Планирайте грижите за здравето и красотата си през месеца, като се съобразите с лунните фази.

Новолуние

Новолуние

5 април 2019 - 11:52 ч.

От Новолунието започва така наречената Млада Луна. Смята се, че от тогава се активизират и силите на организма. Хората са по-жизнени и енергични. Желателно е всичко ново да се започва на Новолуние и на Растяща Луна.

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки спортове и упражнения за раздвижване, йога, стречинг и дихателни упражнения. Периодът НЕ е препоръчителен за медицински интервенции. По възможност ги отложете за периода на намаляваща Луна.

ДИЕТА - Около Новолунието се отслабва най-резултатно. Пийте повече вода и сокове. Сега е периодът, в който тялото най-бързо изхвърля токсините и шлаките. Помогнете му със здравословен хранителен режим в дните около Новолуние.

КРАСОТА - Това е най-подходящия период за маникюр и педикюр. Почистването на лицето също е подходящо. В периода на Новолуние сетивността към болка е най-ниска. Това прави епилацията по-безболезнена и ефективна.

Растяща луна

Растяща Луна

12 април 2019 - 22:06 ч.

Луната расте след Новолунието и по време на Първа четвърт. Това време е подходящо за започване на всичко ново. Вие сте по-активни и жизнени. Използвайте своята активност за набелязване и постигане на цели. Има ли нещо което отлагате, а искате да направите. Растящата Луна ще ви помогне в новите начинания!

ЗДРАВЕ - Използвайте новия прилив на енергия за по-активни спортове и дейности. Масажите на тялото действат оздравително. Докато Луната расте НЕ се препоръчват медицински интервенции. При възможност ги отложете за периода на Намаляваща Луна.

ДИЕТА - Организмът лесно усвоява полезните вещества и лесно задържа вода. По време на Нарастваща Луна има опасност от натрупване на килограми.

КРАСОТА - В този период е чудесно да се погрижите за кожата си - за нейното подхранване и овлажняване. Не забравяйте устните, зоната на очите и шията. Подходящо е боядисването на косата.

Пълнолуние

Пълнолуние

19 април 2019 14:12 ч.

От Пълнолунието до Новолунието Луната намалява. Оставете започването на новите неща за по-късен момент. Периодът на Намаляваща луна, особено Пълнолунието, е подходящ за разтоварване, релакс и завършване на започнатите дела.

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки упражнения, разходки, йога, стречинг и дихателни упражнения. Най-неблагоприятното време за медицински интервенции! По време на Пълнолуние и 2 дни преди и след него НЕ се препоръчват операции! Изчакайте този период да отмине, освен ако интервенциите са неотложни.

ДИЕТА - По време на Пълнолунието тялото най-лесно натрупва килограми и задържа вода. Периодът е подходящ за разтоварваща диета.

КРАСОТА - Идеален момент за борба с целулита. Започнете своята антицелулитна програма на Пълнолуние. Подходящо е подстригването на косата и подхранващи маски. Поглезете кожата на лицето с подхранващи маски.

Намаляваща луна

Намаляваща Луна

27 април 2019 - 01:19 ч.

Започналото от Пълнолунието намаляване на Луната продължава и през Последната четвърт. Отложете новите дела и завършете започнатите до Новолунието. В този период е подходящо да се отървете от старото. Почистете дома и изхвърлете ненужните вещи. Имате ли стари навици, които ви пречат? Отървете се от тях!

ЗДРАВЕ - Използвайте подема на енергията за лек спорт и упражнения. Това е най-благоприятният период за планиране на медицински интервенции.

ДИЕТА - Сега цялата Вселена Ви помага да свалите ненужните килограми 😉 Изчистете тялото си от шлаки и отрови с разтоварващ режим на хранене.

КРАСОТА - Тялото с лекота се освобождава от ненужните килограми и шлаки, затова посетете сауна, планирайте масажи за отслабване, за премахване на шлаките и против целулит. Периодът е подходящ за подстригване на косата. Чувствителността към болка е намалена, затова обезкосмяването ще е ефикасно и по-безболезнено. Подходящ е пилинг на кожата.

roses-2109442_1280-compressor

Хороскоп на цветятя

Древните викинги са вярвали в лечебните сили на билките, както и че всяко цвете носи свои качества, които предава на човека.

Най-популярен от скандинавските хороскопи е шведският - състои се от 36 зодиакални знака с име на цвете.

В предишния брой ви представихме първите 12 зодиакални знака. Вижте следващите 12... 

(Продължение от предишния брой)

momina-salza-compressor

Момина сълза

(1-10 май)

Момината сълза е красив и магнетичен знак, интелигентен и със силна интуиция към способностите и слабостите на околните. Стреми се към висок социален статут и има големи планове. Може да бъде лесно ранима, но не остава безучастна при проблеми и препятствия. Умее елегантно да поправя грешките, отговорна е и изпълнява дълга си към околните. Добра връзка с Амарилис и Гергина.

begonia-compressor

Тубероза

(11-20 май)

Туберозите са миролюбиви, разумни и благоразумни, но понякога подозрителни. В същото време те самите са почтени и откровени до крайна липса на дипломатичност. По тази причина могат да загубят приятелства, любов и работа. Хубавото е, че са трудолюбиви, лесно се справят с финансовите дела и са отговорни към дом и семейство. Добра връзка с Водна лилия.

jasmin-compressor

Жасмин

(21-31 май)

Представителите на знака са чувствителни и колебливи, подвластни на красотата и хармонията. Имат чувство за хумор, магнетично привличат другите, но трудно биват разбрани. Провокативни са и с удоволствие заблуждават другите, като чарът им компенсира непостоянството и непоследователността им. Могат да са сериозни и педантични. Добра връзка с Шипка и Теменужка.

azalia-compressor

Азалия

(1-10 юни)

Интересен и привличащ вниманието знак. Лесно преглъща загубите, не е амбициозен. Проявява умерен интерес към много неща, в състояние е както да се задълбочи и всеотдайно да се занимава с нещо, така и след малко да насочи вниманието си другаде. Стреми се към спокойствие и ред, към който да се придържа, без много да се напряга. Добра връзка с Лале.

margaritka-compressor

Маргаритка

(11-19 юни)

Маргаритките са романтични, впечатлителни, благородни и верни на приятелите. Обичат реда, принципите, системите, изграждащи добри отношения с околните. Спонтанни и ентусиазирани, те често се объркват заради невинните си и дори наивни възгледи за живота. Но пък са внимателни с околните, като го съчетават с потребността си да изпъкнат сред другите. Добра връзка с Камелия, Мимоза, Бял имел.

lale-compressor

Лале

(20-30 юни)

Лалето е интелигентно, критично, емоционално, със сложни мисли и чувства. Отличават го чар, сърдечност и щедрост. В същото време то интуитивно се стреми към финансова сигурност. Лесно се гневи, но бързо и само се справя с негативните си емоции. В любовта харесва, драмите, бурните взаимоотношения, срещите и разделите, всичко, което го кара да се чувства живо. Добра връзка с Перуника и Шипка.

vodna-lilia-compressor

Водна лилия

(1-10 юли)

Водната лилия е интересно съчетание от идеализъм и материализъм, но е искрена, състрадателна, държи на приятелствата, които винаги са трайни и до края на живота. Знакът е артистичен, практичен, добър в изкуствата. Сред най-ценните му качества са търпението, упорството и постоянството, с които преследва поставените цели. Добра връзка с Тубероза, Циния, Люляк и Теменужка.

temenuga-compressor

Теменужка

(11-20 юли)

Великодушни, благоразположени, почтени и щедри. Преследват идеалите си, дори това да им носи разочарование. Запазват смелостта и вярата си, като амбициозно вървят напред, без да се интересуват от препятствията. Дори когато са в сянка, те привличат вниманието. Теменужките са спокоен и уравновесен знак, с тях всеки може да се разбере. Добра връзка с Жасмин, Нарцис, Маргаритка.

shipka-compressor

Шипка

(21-31 юли)

Реализъм, добросърдечие и амбиции са отличителните качества на Шипката. Тя е чудесно съчетание от красота и полезност. Изисква ред и изпълнение на обещанията от другите. Отстъпчива е само на пръв поглед, всъщност тя е волева и се стреми към власт. Притежава истински откривателски дух, предпочита комуникацията с интересни и ексцентрични хора. Добра връзка с Жасмин и Лале.

sunflower-compressor

Слънчоглед

(1-10 август)

Слънчогледът се слави със своите темперамент, откритост и галантност. Той е дисциплиниран, издръжлив и устремен към успеха. Има вродена потребност от признание и възхищение, само тогава може да разкрие способностите си. Въпреки това разчита преди всичко на себе си. Понякога е нервен, уязвим и притеснителен, но рядко избухлив. Добра връзка с Хортензия, Гербер и Азалия.

rose-compressor2

Роза

(11-20 август)

Привлекателни, лъчезарни, осъзнаващи достойнствата и слабостите си. Такива са Розите. И в същото време - решителни и прями. Ако имат професия, свързана с обществени изяви, те умеят да се налагат. Родените под този знак са ведри и забавни, понякога суетни, с високи цели и амбиции. Понякога обаче търпят разочарования, най-често заради непостигнати идеали. Добра връзка с Гардения и Бял имел.

gardenja-compressor

Гардения

(21-31 август)

Гардениите са емоционални, чувствителни, благородни, търсещи ред и съвършенство. Понякога са доверчиви и откровени до липса на дипломатичност, а високите им изисквания към околните могат да им създадат врагове. При тях чувствата доминират над разума, а емоциите ги карат да надценяват приятелите си и да подценяват зложелателите. Добра връзка с Орхидея, Лютиче и Фрезия.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РАЗДЕЛИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НАЧАЛО   РУБРИКИ