Novata-AZ-OBOBSHTENIE-compressor

Списание Cinderella брой 5/2019

Весели майски празници!

green-leaves_GJYdv8vO-compressor

Хвани се за ЗЕЛЕНО

Възползвайте се от природните средства за красота

Природата е неизчерпаем източник на красота. Тук ще ви представим няколко полезни природни рецепти за ежедневното поддържане на млада и красива кожа.

Един чудесен дегримьор

За всички, които искат да използват чисти и природни средства за своята красота, препоръчваме един чудесен дегримьор! За него ще са ви необходими само вода и зехтин. Смесете 3 части вода и 1 част зехтин в подходящо шише. Не забравяйте винаги преди използване да разкратите добре, за да се смесят съставките. Можете да използвате дегримьора с памучен тампон или просто да го нанасяте с ръце.

Три секрета за красота на японските гейши

Основната съставка в този комплекс за красота е зеления чай. С тази процедура ще озарите лицето си и ще си възвърнете младостта и свежестта на кожата. Трите секрета на японските гейши са трите части от процедурата. Вижте ги и опитайте вълшебното им въздействие.

Първата част от процедурата е скраб. Ще са ви необходими 1 супена лъжица ситно смян зелен чай и 2 супени лъжици йогурт. Смесете ги и ги оставете за кратко. Внимателно нанесете получената скраб върху лицето.  Оставете да подейства половин минута за чувствителна кожа и 5 минути - за мазна кожа, след което го изтрийте с влажна салфетка.  Измийте добре лицето.

За втората част от процедурата ще са ви необходими 1 супена лъжица зелен чай (2-3 пакетчета) и 1/2 кипяща минерална вода. Залейте зеления чай с водата и оставете да престои 1 час. От получената отвара ще направим лед. Сипете я в специален плик или формички за лед. Вземете по едно ледче в ръка и внимателно правете масаж на лицето. Прекратете веднага щом почувствате дискомфорт.

Третата част от процедурата е тоник. За тоника използвайте 3 чаени лъжици зелен чай, 6 чаени лъжици роза, 200 мл кипяща вода. Смесете всички продукти и оставете да престоят 40-60 минути. След това добавете 1/2 ампула витамин С и сок от краставица. Разбъркайте добре и поставете в спрей. Вашият тоник е готов. Можете да пръскате лицето си за освежаване. Тоникът може да престои до 3 дни в хладилник!

Маска със спирулина. Мълниеносен ефект!

За тази маска ще са ви необходими: 4 таблетки спирулина, 2 чаени лъжици сметана, 1 разбит белтък (за суха кожа - жълтък) и 2 чаени лъжици оризово брашно. Стрийте таблетките спирулина и смесете всички продукти добре. Нанесете върху лицето плътен слой и оставете да действа 20 минути. Отмийте добре.

 

Depositphotos_22654285_original-compressor

Масажът

Масажът е един от най-древните способи за лечение и предпазване от различни болки и заболявания. Чрез него може да се ускори възстановяването на силите след напрегнатия работен ден и да се постигне бързо отстраняване на умората. Масажът е не само приятен начин за релаксация и отмора, но и носи много ползи за здравето ни.

История на масажа

Масажът е един от най-древните способи за лечение и предпазване от болка и заболявания. Още в древността са установили, че масажът въздейства на организма и затова са започнали да го използват в профилактиката и лечението. Смята се, че първите, които са започнали сериозно да прилагат масажа са били индийците и китайците. В Древен Китай масажът се е използвал още от третото хилядолетие пр.н.е.

Съществуват свидетелства за това, че асирийците, персите и египтяните не само са знаели за въздействието на масажа върху човешкия организъм, но и активно са го използвали за лечение. Свидетелства за това са изобразени на египетски папируси и барелеф от двореца на асирийски цар. Още по времето на Хипократ масажът се е използвал за профилактика и лечение. Описание на основни методи за масаж се срещат в трудовете на древногръцки лекар.

5 ползи от масажа

1.Масажът освобождава тялото от напрежението и предотвратява появата на заболявания, породени от стреса в ежедневието ни.

 

2.Той подпомага освобождаването на токсините.

 

3.Циркулацията на кръвта се увеличава и до клетките достигат важни хранителни вещества, което подобрява вида на кожата.

4. Масажът повишава качеството на съня. Това е известно от дълбока древност, когато масажът е бил използван като лек срещу безсъние.

 

5. Една от най-важните ползи е стимулирането на правилното функциониране на лимфната система, което засилва имунитета.

В следващия брой ще ви запознаем с различни видове масажи и ползите от тях.

in-flower-wreath_rKCdg0Si-compressor

Новата АЗ - II част

Днес е най-подходящото време за промяна

"Вчера е история, утре е мистерия, днес е божи дар!"

Започни своята промяна днес. Сега можеш да свалиш онези 5 килограма, които натрупа, да започнеш да се грижиш за здравето си, да бягаш сутрин, да смениш работата си, да започнеш бизнес... Сега е времето за промяна.

В предишния брой се запознахте с тайната на малките крачки! Определихте кои са приоритетните сфери в живота ви, къде се намирате днес, какво ви харесва и какво искате да промените. Написахте 50 желания и избрахте най-важните от тях, за да подобрите живота си. Направихте план. Ако не сте изпълнили всичко това - върнете се в предишния ни брой! Ако сте направили всичко дотук, може би вече изпълнявате плана си и имате първите си победи!

А може би нещо ви спира... Нека разберем какво е то?

Качествата, които ви трябват

Вече сте определили приоритетите си и какъв живот искате да имате. Днес ще си го представим... Пуснете си музика, затворете очи. Какъв искате да бъде животът ви? Представете си го. Къде се събуждате сутрин? Кой е до вас? Как минава денят ви? Работите ли? Учите ли? Пътувате ли? Какви хора ви заобикалят?... А сега вижте себе си! Какъв човек сте в този нов живот? Този човек притежава нови качества! Вижте кои са. Може би той е по-решителен, по-смел, по-спокоен, комуникативен... Това са качествата, които трябва да придобиете, за да постигнете своите желания.  Напишете всички необходими качества и срещу всяко от тях - действията, които ще извършвате всеки ден, за да възпитате тези нови качества в себе си.

Чувствата, които ви пречат

Възможно е да притежавате всички необходими качества, за да живеете живота, който искате и въпреки това нещо да ви пречи да го постигнете. Може би имате негативни убеждения или изпитвате емоции като обида, страх, гняв. Всеки човек има убеждения. Убежденията ръководят нашите действия и определят нашия живот. Затова е необходимо внимателно да ги следим и да знаем дали те са добри или лоши за нас. Негативните убеждения са една от основните пречки да имаме живота, който искаме и да постигнем желанията си. За да започнете нещо ново трябва да изчистите старото, което ви пречи. В следващия брой ще представим прекрасен начин, който ще ви помогне да изцелите негативните си убеждения и емоции.

Вярвате ли?

"Ако човек може да си пожелае нещо, без да се притеснява от това, желанието му веднага ще се изпълни." Когато нещо ви спира да постигнете желанията си, запитайте се дали имате вяра. Вярвате ли, че заслужавате това, за което работите? Вярвате ли, че имате сила и енергия да го постигнете? В следващия брой ще представим прекрасен начин да засилите вярата си.

Анализирай това

Следвате ли плана си стъпка по стъпка? Може би това, което ви забавя е липсата на ежедневни действия, мързел, недостатъчна активност... Ако виждате вашата пречка тук, използвайте нашето предложение за справяне - Анализът! Анализирайте постигнатото по плана си. Можете да правите ежедневен или седмичен анализ. Поставайте оценки на постигнатото и анализирайте причините, които ви забавят.

ЗВЕЗДНИТЕ ЗНАЦИ

Лунната диета през май

Как да свалите килограми от теглото си, като се съобразявате с лунните фази? Вижте как...

Целта на лунната диета е да свалите килограми, като пречистите организма си от натрупаните токсини и задържаните течности. Лунната диета не е дълга - тя се спазва само един или няколко дни в месеца. Характерно за нея е, че се съобразява с лунните фази за конкретния месец. Очаква се да свалите между 1 и 3 кг. за 24 часа. Лунната диета може да видите в  KakDaOtslabna.info, а по-долу вижте лунните фази за месеца.

Кога да започнем Лунната диета?

Лунната диета се спазва в продължение на 24 часа от момента на навлизане на Луната в определена фаза - Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние и Последна четвърт. Планирайте лунна диета за месеца, според лунния календар. (Лунен календар за всички месеци на годината ще намерите в www.cinderella.bg). Вижте по-долу деня и часа, в който започват фазите на Луната за този месец.

Май 2019

5 май 2019 - 01:47 ч. - Новолуние

12 май 2019 - 04:13 ч. - Първа четвърт

19 май 2019 00:11 ч. - Пълнолуние

26 май 2019 - 19:34 ч. - Последна четвърт

Прочетете преди да започнете!

Лунната диета помага на организма да се освободи от натрупаните токсини и задържаните течности. Тя не е продължителна и не е тежка за организма. Ако нямате здравословни проблеми, лунната диета не може да ви навреди, но въпреки това, е препоръчително да се консултирате с лекар преди започване на всяка диета. Несъвместими с всяка диета са пиенето на алкохол и газирани напитки и пушенето!

stretching-zdraveisila-compressor

5 топ стречинг упражнения

Стречинг упражненията са упражнения за разтягане. Те отпускат мускулите и правят движенията по плавни. Специалистите ги препоръчват преди и особено след тренировка за избягване на спазми и схващания на мускулите и мускулна треска.

 

1. Разтягане на горната част на тялото

Упражнението е от две части. За изпълнение на първата част застанете изправени. Изправете ръцете нагоре, и ги хванете. След това се протегнете нагоре. Изпънете ръцете и цялата горна част на тялото, колкото можете и задръжте 5-10 секунди. Без да отпускате ръцете преминете към втората част на упражнението като се наведете и разтегнете надясно. Задръжте 5-10 секунди и повторете разтягането наляво.

stretching1New-zdraveisila-compressor-536x1024
stretching1a-zdraveisila-compressor-536x1024

2. Разтягане на ръцете

Застанете изправени и сгънете дясната си ръка както е показано на снимката. С лявата ръка хванете десния лакът и разтегнете ръката за 5-10 секунди. Повторете с другата ръка.

stretching2-zdraveisila-compressor

3. Разтягане на горната част на бедрото

Застанете изправени, сгънете десния крак и хванете глезена с дясната ръка или с двете. Коленете трябва да се допират.

Разтягайте колкото ви е приятно. Ще усетите разтягането в предната част на бедрото.

Задръжте 5-10 секунди и повторете с другия крак.

stretching3-zdraveisila-compressor-536x1024

4. Разтягане от седнало положение

Седнете с изправен гръб и изправени и допрени един до друг крака. Наведете се внимателно напред колкото ви е приятно, като усещате разтягане в мускулите на краката. Не извивайте гърба. Две други разновидности на упражнението са: разтягане напред с разтворени крака и с кръстосани крака. Ако имате време направете и трите разновидности на упражнението и задържайте всяко разтягане по 5-10 секунди.

stretching4-zdraveisila-compressor

5. Разтягане на долната част на тялото

Застанете изправени с разтворени крака. Започнете бавно и постепенно да се навеждате напред, без да сгъвате краката и гърба.  Разтягайте колкото ви е приятно. Задръжте 5-10 секунди. За допълнително разтягане можете да изпълните и двете стречинг упражнения, представени в последните две снимки. При тях се разтягате последователно вдясно и ляво.

stretching5-zdraveisila-compressor
stretching5b-zdraveisila-compressor
stretching5a-zdraveisila-compressor
sport

Зодии и спорт

Има ли влияние зодията върху нашия характер, поведение, предпочитания? Трудно е да повярваме, че всички хора родени под определен знак от зодиака имат един и същ характер, действат по един и същ начин и са със сходни предпочитания... Но до определена степен, зодиакалният знак определя някои черти от характера ни и темперамента ни, от които зависят предпочитанията ни към физическите натоварвания. С тези уговорки ви предлагаме да разгледате предложените спортове за вашата зодия:

Овен

Овните са силни и енергични. Те харесват състезателните и интензивните спортове. Подходящи за тях са тенис, бокс, футбол.

Телец

Телците обичат по-леки натоварвания. За тях са подходящи ходене, голф, стречинг, силови упражнения, йога.

Близнаци

Подходящи за близнаците са танци, аеробика, зумба, джогинг, каране на колело, ски, йога.

Рак

Раците не обичат интензивните тренировки. Подходящи за тях са йога, стречинг, водни спортове като плуване, сърф, гмуркане.

Лъв

Подходящи за лъвовете са отборните спортове, танците, пилатес, йога, бягане, тенис на корт, гмуркане.

Дева

Подходящи за девите са фитнес, тенис на корт, голф, ходене, каране на колело, йога и пилатес.

Везни

Везните обичат взаимодействието с хората. Подходящи за тях са футбол, ръгби, танците.

Скорпион

Скорпионите са издръжливи и енергични. Подходящи за тях са водните спортове като плуване, гмуркане, рафтинг.

Стрелец

Подходящи за стрелците са екстремните спортове, ски, скално катерене, колоездене, фитнес.

Козирог

Подходящи за козирозите са спортуване сред природата, планинско катерене, тенис на корт, голф, колоездене.

Водолей

Подходящи за водолея са волейбол, баскетбол, плуване, бягане, танци и екстремни спортове.

Риби

Подходящи за рибите са танци, йога, бягане, каране на колело, плуване, сърф и други водни спортове.

АНГЕЛСКИ ЧИСЛА

Ангелски числа

Ангелите правят всичко зависещо от тях, за да привлекат вниманието ни и да общуват с нас. Техните знаци могат да бъдат повтаряща се песен, картина или едни и същи повтарящи се цифри.

 

Много често ангелите изпращат съобщения, като ни показват последователност от цифри - напр. можете да видите цифровата последователност 111 и ще ви се струва, че винаги, когато погледнете часовника, той показва 1:11 или 11:11, или ще виждате тази последователност в номера на коли, телефонни номера и др. Разгледайте посочените основни значения на някои цифрови последователности и комбинации от цифри. Очаквайте продължение в следващия ни брой.

111

Наблюдавай внимателно мислите си, мислиш ли само за това, за което искаш или за което не искаш. Тази последователност означава, че пред вас се разкриват широки възможности и мислите ви се материализират в рекордни срокове. 111 прилича на ярката светлина от светкавица. Това означава, че вселената е фотографирала мислите ви и ги материализира. Доволни ли сте от мислите, фотографирани от вселената? Ако ли не, поправете мислите си.

222

Нашите посеяни неотдавна идеи започват да растат в реалността. Продължавайте да ги поливате и торите и те скоро ще се покажат от почвата, така че ще можете да видите доказателства за своите възможности. С други думи, не пропускайте петте минути преди чудото. Вашето проявление ще стане скоро очевидно за вас, затова продължавайте да работите добре! Продължавайте да държите позитивни мисли, да повтаряте призивите и визуализациите.

333

Възнесените Майстори са близо до вас и искат да ви покажат, че можете да разчитате на помощта, любовта и на приятелски отношения. Призовавайте Възнесените Майстори често, особено, когато виждате често поредица от цифри с тройки в тях. Някои от най-знаменитите Възнесени Майстори са: Исус, Мойсей, Мария, Куан Ин, Йогананда.

444

Тази последователност от цифри показва, че точно сега ангелите са наблизо. Ангелите ви обкръжават и ви уверяват в любовта си. Те са готови да ви помагат. Не се притеснявайте, ангелската помощ е до вас.

555

Затегнете коланите. Главната промяна предстои. Тази промяна не бива да се разглежда като „позитивна” или „негативна”, защото промяната е част от жизнения поток. Възможно е тази промяна да е отговор на молитвите ви, затова запазете спокойствие.

666

Мислите ви не са балансирани, фокусирани са прекалено на материалния свят. Тази последователност от цифри ви моли да поддържате мисловен баланс между Небето и Земята. Фокусирайте се върху духа и служенето и материалните и емоционалните ви потребности ще бъдат удовлетворени автоматично.

777

Ангелите ви ръкопляскат, поздравления, носите се по течението! Продължавайте да работите все така добре и знайте, че желанията ви се осъществяват. Това е изключително позитивен знак, който означава, че можете да очаквате още по-големи чудеса.

888

Завършва определен етап от живота ви и това е знак за подготовка. Може да означава, че приключвате фаза на отношения. Означава също, че има светлина в края на тунела. Реколтата е узряла. Събирайте и се наслаждавайте.

999

Завършване. Край на голяма фаза в личния или всеобщия живот. Също така е послание за Светлинните работници, които се занимават с лечението на Земята: „Започвайте работа, Майка Земя има нужда от вас”.

000

Напомняне за единството ви с Бога, за да усетите присъствието на Божествената любов в себе си. Означава също, че някаква ситуация е направила пълен кръг.

LUNNITE-FAZI2-compressor

Как ни влияе Луната през май?

Луната влияе не само на приливите и отливите, но и на емоционалното ни състояние, качеството на съня ни, изчистването на организма от токсини, ежемесечния цикъл на жената и т.н. Според фазите на Луната можете да планирате грижите си за косата, кожата, маникюра, дните за отслабване и разтоварване и др. Планирайте грижите за здравето и красотата си през месеца, като се съобразите с лунните фази.

Новолуние

Новолуние

5 май 2019 - 01:47 ч.

От Новолунието започва така наречената Млада Луна. Смята се, че от тогава се активизират и силите на организма. Хората са по-жизнени и енергични. Желателно е всичко ново да се започва на Новолуние и на Растяща Луна.

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки спортове и упражнения за раздвижване, йога, стречинг и дихателни упражнения. Периодът НЕ е препоръчителен за медицински интервенции. По възможност ги отложете за периода на намаляваща Луна.

ДИЕТА - Около Новолунието се отслабва най-резултатно. Пийте повече вода и сокове. Сега е периодът, в който тялото най-бързо изхвърля токсините и шлаките. Помогнете му със здравословен хранителен режим в дните около Новолуние.

КРАСОТА - Това е най-подходящия период за маникюр и педикюр. Почистването на лицето също е подходящо. В периода на Новолуние сетивността към болка е най-ниска. Това прави епилацията по-безболезнена и ефективна.

Растяща луна

Растяща Луна

12 май 2019 - 4:13 ч.

Луната расте след Новолунието и по време на Първа четвърт. Това време е подходящо за започване на всичко ново. Вие сте по-активни и жизнени. Използвайте своята активност за набелязване и постигане на цели. Има ли нещо което отлагате, а искате да направите. Растящата Луна ще ви помогне в новите начинания!

ЗДРАВЕ - Използвайте новия прилив на енергия за по-активни спортове и дейности. Масажите на тялото действат оздравително. Докато Луната расте НЕ се препоръчват медицински интервенции. При възможност ги отложете за периода на Намаляваща Луна.

ДИЕТА - Организмът лесно усвоява полезните вещества и лесно задържа вода. По време на Нарастваща Луна има опасност от натрупване на килограми.

КРАСОТА - В този период е чудесно да се погрижите за кожата си - за нейното подхранване и овлажняване. Не забравяйте устните, зоната на очите и шията. Подходящо е боядисването на косата.

Пълнолуние

Пълнолуние

19 май 2019 00:11 ч.

От Пълнолунието до Новолунието Луната намалява. Оставете започването на новите неща за по-късен момент. Периодът на Намаляваща луна, особено Пълнолунието, е подходящ за разтоварване, релакс и завършване на започнатите дела.

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки упражнения, разходки, йога, стречинг и дихателни упражнения. Най-неблагоприятното време за медицински интервенции! По време на Пълнолуние и 2 дни преди и след него НЕ се препоръчват операции! Изчакайте този период да отмине, освен ако интервенциите са неотложни.

ДИЕТА - По време на Пълнолунието тялото най-лесно натрупва килограми и задържа вода. Периодът е подходящ за разтоварваща диета.

КРАСОТА - Идеален момент за борба с целулита. Започнете своята антицелулитна програма на Пълнолуние. Подходящо е подстригването на косата и подхранващи маски. Поглезете кожата на лицето с подхранващи маски.

Намаляваща луна

Намаляваща Луна

26 май 2019 - 19:34 ч.

Започналото от Пълнолунието намаляване на Луната продължава и през Последната четвърт. Отложете новите дела и завършете започнатите до Новолунието. В този период е подходящо да се отървете от старото. Почистете дома и изхвърлете ненужните вещи. Имате ли стари навици, които ви пречат? Отървете се от тях!

ЗДРАВЕ - Използвайте подема на енергията за лек спорт и упражнения. Това е най-благоприятният период за планиране на медицински интервенции.

ДИЕТА - Сега цялата Вселена Ви помага да свалите ненужните килограми 😉 Изчистете тялото си от шлаки и отрови с разтоварващ режим на хранене.

КРАСОТА - Тялото с лекота се освобождава от ненужните килограми и шлаки, затова посетете сауна, планирайте масажи за отслабване, за премахване на шлаките и против целулит. Периодът е подходящ за подстригване на косата. Чувствителността към болка е намалена, затова обезкосмяването ще е ефикасно и по-безболезнено. Подходящ е пилинг на кожата.

ХОРОСКОПИ

Звездни знаци

Всеки човек има слънчев знак, изгряващ знак (асцендент) и лунен знак. Слънчевият знак показва потенциалните възможности, с които сте роден и които можете да реализирате. Изгряващият знак (Асцендента) е зодиакалния знак, който в момента на раждането ви, се намира на източния хоризонт.

За определяне на изгряващия знак е важно да знаете освен датата и часа на раждане. Той е Вашето лице пред обществото - това, което показвате пред другите. Знакът, в който се е намирала Луната в момента на Вашето раждане е лунният знак. Луната разкрива най-вече емоционалните ви нужди.

В поредица от статии ще ви помогнем да откриете Вашите звездни знаци. Започваме със СЛЪНЧЕВИЯ ЗНАК.

Слънчев знак

Знаете ли кой е Вашият слънчев знак? Както е известно Земята прави пълен кръг около Слънцето за една година. Слънчевият знак е този знак от зодиака, в който се е намирало Слънцето в момента на Вашето раждане. Слънчевият знак зависи от датата на раждане. Това е Вашата зодия, която може би вече знаете. Ако не, научете коя зодия сте според датата на раждане и прочетете повече за слънчевия си знак.

Козирог
22.12-19.01

Девиз: Аз мога!

Стихия - Земя,

Качество - кардинален

Скъпоценни камъни: сапфир, малахит, оникс, тигрово око

Метал - олово

Цвят - черен 

Планета управител - Сатурн

Водолей
20.01-18.02

Девиз: Аз знам!

Стихия - Въздух,

Качество - неподвижен

Скъпоценни камъни: тюркоаз, аквамарин, сапфир, топаз, оникс

Метал - алуминий

Цвят - небесносин 

Планета управител - Уран

Риби
19.02-20.03

Девиз: Аз вярвам!

Стихия - Вода,

Качество - подвижен

Скъпоценни камъни: аметист, перли, аквамарин, александрит

Метал - платина

Цвят - виолетов 

Планета управител - Нептун

Овен
21.03-19.04

Девиз: Аз съм!

Стихия - Огън

Качество - кардинален

Скъпоценни камъни: диамант, аметист, сардоникс, гранат

Метал - желязо

Цвят - червен 

Планета управител - Марс

Телец
20.04-20.05

Девиз: Аз притежавам!

Стихия - Земя

Качество - неподвижен

Скъпоценни камъни: сапфир, аквамарин, ахат, тюркоаз

Метал - мед

Цвят - зелен

Планета управител - Венера

Близнаци
21.05-20.06

Девиз: Аз мисля!

Стихия - Въздух

Качество - подвижен

Скъпоценни камъни: берил, кехлибар, ахат, златист топаз

Метал - живак

Цвят - жълт

Планета управител - Меркурий

Рак
21.06-22.07

Девиз: Аз чувствам!

Стихия - Вода

Качество - кардинален

Скъпоценни камъни: селенит, изумруд, лунен камък

Метал - сребро

Цвят - синьозелен

Планета управител - Луна

Лъв
23.07-22.08

Девиз: Аз заповядвам!

Стихия - Огън

Качество - неподвижен

Скъпоценни камъни: диамант, рубин, яспис, гранат

Метал - злато

Цвят - оранжев

Планета управител - Слънце

Дева
23.08-22.09

Девиз: Аз анализирам!

Стихия - Земя

Качество - подвижен

Скъпоценни камъни: жълт сапфир, яспис, тигрово око

Метал - живак

Цвят - жълт

Планета управител - Меркурий

Везни
23.09-22.10

Девиз: Аз уравновесявам!

Стихия - Въздух

Качество - кардинален

Скъпоценни камъни: берил, топаз, планински кристал

Метал - мед

Цвят - розов

Планета управител - Венера

Скорпион
23.10-21.11

Девиз: Аз желая!

Стихия - Вода

Качество - неподвижен

Скъпоценни камъни: гранат, изумруд, черен опал, топаз

Метал - желязо, плутоний

Цвят - червен

Планета управител - Плутон, Марс

Стрелец
22.11-21.12

Девиз: Аз разбирам!

Стихия - Огън

Качество - подвижен

Скъпоценни камъни: тюркоаз, пурпурен аметист, син сапфир

Метал - калай 

Цвят - син

Планета управител - Юпитер

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РАЗДЕЛИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НАЧАЛО   РУБРИКИ