dieti

Избери своята диета

Когато решат да отслабнат някои хора започват диета с по-малко въглехидрати, други избягват мазнините. Чували сме за диета с картофи, за хранене по зоната, разделно хранене, диетата на Дюкан, 90 дневна диета, броене на  калории и т.н. Има толкова много диети, че започваш да се объркваш коя да пробваш и какъв точно режим да следваш.

dieti

Трябва да знаете, че...

Няма универсална диета, която да действа еднакво на всички хора. Това, че някой е свалил 20 кг. с една диета не означава, че и вие ще свалите. Постигането на добра форма е резултат от комплексни усилия в няколко насоки - хранене, движение, масажи или други процедури и специална козметика за тялото. Каквато и диета да изберете - избягвайте крайностите!

Различните видове диети

Строгите диети са базирани на един вид храна или ниско съдържание на калории. Такива са диетите на Аткинс, на Дюкан, монодиетите и т.н. При балансираните диети се приемат необходимите въглехидрати, протеини и мазнини по определен начин, който да доведе до постепенно намаляване на теглото. Такива са разделното хранене, Зоната, 90 дневната диета и други.

Вегетарианство

Вегетарианството отрича приемането на животински продукти. Някои вегетарианци не ядат само месо, други не консумират риба или млечни продукти. Веганите изключват от храната си месото, рибата, яйцата и млечните продукти. Те се отказват не само от храната, но и от всички продукти с животински произход.

Вода и отслабване

Едно от най-значимите свойства на водата за отслабване е повишаване на метаболизма на мазнините. За здравословно отслабване и намаляване на целулита е необходим повишен прием на вода, подходяща диета, масажи и двигателен режим. Диетолозите ни съветват да изпиваме чаша топла вода сутрин. Опитайте.

Луната ни помага

Съобразете се с лунните фази за вашата диета. Пълнолунието е най-доброто време за започване на диета. Тогава най-лесно се свалят килограми. През периода на намаляваща луна, трябва да се пият много течности. Новолунието е време за пречистване, а през нарастващата луна най-лесно се натрупват килограми.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

ИЗЯЩНА     РУБРИКИ