cinderella-kak-da-izberete-pravilnata-grizha-za-kozhata-si

Как да изберете правилната грижа за кожата си?

Много често се смята, че грижата за кожата на тялото не е от толкова голямо значение, колкото тази за лицето. Това погрешно разбиране може да ви създаде множество проблеми, особено през лятото.

В днешната статия ще ви запознаем с козметични продукти за кожата, както и какви да използвате според конкретния тип.

Какви козметични продукти са необходими?

Една от най-важната козметика на изгодни цени е овлажнителят за тяло.

Именно той ще помогне на кожата ви да бъде много по-хидратирана, мека и гладка. За да може да преобразите кожата си трябва да използвате качествена козметика със състав, който има силно овлажняване.

През лятото е особено необходимо да използвате слънцезащита, която да предотврати появата на тъмни петна, дори алергии. Затова изберете висок фактор, който да нанасяте по време на целия ден, дори понякога и през цялата година.

За “портокаловата” кожа е необходимо да използвате гелове, както и масажи, с които да може да я премахнете. Не забравяйте, че консумирането на достатъчно течности също ще ви помогне да се справите с целулита. Различни овлажняващи кремове, както и такива против целулит изберете онлайн.

За да изберете правилните продукти трябва да сте добре запознати с това, какви съставки трябва да имат те. Задължително избирайте онези, които имат слънцезащитен фактор, както и витамините A, E, и C. Те ще спомогнат за укрепването на кръвоносните съдове, както и предотвратяват загубата на влага, и стареене. Избирайте онези, които имат хиалуронова киселина и колаген, за да може да имате по-дълго време млада и еластична кожа. Растителните екстракти също са плюс в козметичните продукти, както и плодовите киселини, които се грижат за обновяването на кожата и тонуса ѝ.

Козметичните продукти за различните типове кожа

Грижата за мазната кожа е редно да бъде ритуал, който да изпълнявате всеки ден. За да се справите с излишния себум е добре да използвате по-леки балсами или емулсии, които няма да запушат порите ви. Избягвайте горещите душове, както ваните и ежедневно почиствайте лицето, без да го премивате.

За сухата и дехидратирана кожа ви препоръчваме да се спрете на продукти с плътна текстура, дори и някои масла. Не употребявайте онези, които съдържат алкохол, както използвайте овлажнители и хидратанти за лице. Консумирайте повече вода и се насочете към здравословно хранене, в което се съдържат повече мазнини.

Грижата за чувствителната кожа може да бъде голямо предизвикателство. Насочете се към нежна грижа и възстановяващи продукти. Използвайте повече от козметичните продукти, които са с естествени съставки, за да предотвратите евентуални алергии, зачервявания или дразнене.

В грижата за нормалната кожа може да използвате леки продукти и да следите, кои са участъците с по-мазна и по-суха текстура. Всяка грижа би била достатъчно подходяща за вас, но все пак е добре да следите нивото на влага и да хидратирате при нужда.

За да се погрижите максимално за вашата кожа е добре да я познавате. Изберете подходящите продукти, които да ѝ предоставят само най-добрата грижа и сами ще се убедите в резултатите от това скоро.

Наблегнете на слънцезащитата, както и добрата хидратация.

Какви са любимите ви продукти?

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

КРАСИВА     РУБРИКИ