cinderella-kak-pravilno-da-se-grizhim-za-kozhata-prez-liatoto

Как правилно да се грижим за кожата през лятото

Горещите температури навън издават, че астрономическото лято наближава. Вече започваме да усещаме лек бриз и соления аромат на морето, дори и да не живеем съвсем близо до него.

Независимо за кога сте планирали вашата ваканция, нужно е да започнете с правилната грижа за кожата през лятото възможно най-скоро. Колкото по-рано го направите, толкова по-спокойни ще бъдете, че полагате нужните усилия, за да се радвате на красива, здрава и сияйна кожа през новия сезон.

За да ви помогнем, в следващите редове ви даваме няколко практични съвета за лятната грижа за кожата. Постарали сме се те да бъдат достатъчно лесни за прилагане, за да може да ги вкарате във вашия режим още от днес. Вижте кои са те:

Осигурете си защита срещу слънчевите лъчи

Когато лятото дойде, започваме да си мечтаем за красив бронзов загар. За съжаление не малко хора се сдобиват с него, след като са прекарали часове наред под жаркото слънце, без да са използвали каквато и да било защита.

Важно е да отбележим, че UV лъчите от слънцето са един от основните фактори за стареене на кожата. Продължителното излагане на слънце през лятото увеличава шанса от изгаряния, поява на пигментни петна, фини линии и други несъвършенства върху кожата, но и също така може да бъде опасно за здравето.

Затова, независимо дали сте на плажа, или планирате разходка в градска среда, е задължително да използвате подходящ продукт за предпазване от слънцето.

Слънцезащитните продукти Sun Like са създадени със специални формули, които са нежни към кожата и помагат да получите красив, здравословен и равномерен тен.

Особено когато ще се печете на слънце е повече от задължително да нанасяте слънцезащита, като обилно намазвате както тялото, така и лицето. Като допълнителна мярка е препоръчително да носите шапка и да избягвате да се излагате продължително под слънчевите лъчи в обедните часове, когато те са най-силни.

Ако сте от хората, които държат на опазването на околната среда, добрата новина за вас е, че на пазара вече се предлагат и слънцезащитни еко лосиони за тяло. А вие пробвали ли сте такъв?

Добра хидратация - отвън и отвътре

Не само през топлите дни, но и във всеки останал сезон, добрата хидратация е основна необходимост за здравето на вашата кожа. По тази причина е добре да нанасяте подходящ хидратиращ продукт, като лосион или масло за тяло. Той ще помогне на кожата да запази баланса, а вие ще я усещате мека и гладка. Нанасяйте го винаги, когато усетите, че кожата ви е суха, както и след всяко излизане от банята.

Не на последно място, кожата ви е орган и върху нея също така влияе вашия начин на живот, хранителните ви навидици и т.н. Затова особено през топлите дни е важно да се уверите, че приемате достатъчно количество вода. Ако ви е трудно да изградите този навик, винаги може да добавите малко свежи плодове, които ще допринесат за по-приятния вкус на вашата напитка и по този начин ще ви стимулират да останете хидратирани през целия ден.

Както сами може да забележите, не се изискват нечовешки усилия, за да се радвате на красива кожа през летния сезон. Важно е само да бъдете постоянни и винаги да мислите за здравето на вашата кожа!

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

КРАСИВА     РУБРИКИ