Cinderella-zashto-da-izberete-naturalna-kometika c

Защо да изберете натурална козметика без вода?

Какво означава натуралната козметика без вода? Това означава, че продуктите са по-концентрирани, по-ефективни и по-трайни. Освен това, както знаете бактериите се развиват във вода, което налага продуктите, съдържащи вода да се стабилизират с консерванти.

Ака все още не сте пробвали такава козметика, от Сидерела ви препоръчваме серията Water free на Hristina Cosmetics. Тя е изцяло натурална козметика без вода и без химия. 

Натуралната козметика без вода има много предимства за потребителите и за околната среда.

 

Някои от тях са:

Без вода - продуктите не се развалят лесно и не се нуждаят от консерванти, които могат да бъдат алергени или да са токсични. Също така, продуктите не се разреждат с вода, което означава, че получавате повече активни съставки за цената, която плащате. Освен това се спестява вода при производството и употребата на продуктите. Това е важно, защото водата е ценен ресурс, който става все по-ограничен и замърсен. Спестяването на вода помага да се намали водният и въглеродният отпечатък на козметичната индустрия и да се запази околната среда.

 

Натурални са - продуктите са направени от натурални съставки, които са безопасни за кожата и здравето. Натуралните съставки имат и положителен ефект върху кожата, като я подхранват, хидратират и регенерират.

 

По-малко материали за опаковки - продуктите имат по-малка и по-лека опаковка, която изисква по-малко ресурси за производство и транспорт. Това намалява отпадъците и замърсяването от пластмасови бутилки и тубички. Някои продукти дори могат да бъдат продавани без опаковка или в биоразградими или рециклируеми опаковки.

 

Някои примери за натурална козметика без вода са:

Шампоани - шампоаните без вода обикновено са в твърда форма, като сапун или таблетка. Те се разтварят в ръцете или директно се масажират върху косата и правят пяна. Те почистват косата без да я изсушават или да я обременяват с химикали.

Нашето предложение: Твърд шампоан с освежаващи билки, който съдържа подхранващо зехтиново олио и почистващ екстракт от сапонария. Всички тези натурални съставки балансират омазняването, освежават скалпа и придават плътност и блясък на косата. Употребата му е много лесна: Намокрете косата си и масажирайте главата, докато се появи обилна пяна, след което изплакнете с топла вода.

 

Балсами - балсамите без вода също могат да бъдат в твърда форма или в маслен вид. Те подхранват и омекотяват косата, като я правят лесна за разресване и стилизиране. Те не оставят остатъци или мазнини в косата.

Още едно чудесно предложение за вас: Балсам за коса здравина и блясък, който съдържа комбинация от натурални подхранващи масла и екстракти, правещи косата по-мека, по-еластична и по-бляскава. След редовната употреба на балсама, вашата коса ще стане по-здрава, ще се разресва по-лесно и ще се сбогувате с нацъфтелите краища. Употреба: След измиване с шампоан, нанесете върху мокра коса от средата до краищата на косата. Оставете за минута, след което изплакнете с топла вода.

 

Душ олио - душ олиото е масло за тяло, което се нанася на влажна кожа след душ. То хидратира и подхранва кожата, като я прави гладка и мека, абсорбира се бързо и не оставя лепкав слой. Може да съдържа различни аромати и етерични масла за допълнителен ефект.

Нашето предложение: Душ олио с екстракт от памук, специално създадено да подхрани сухата и чувствителна кожа и в същото време да разкрие копринено гладко усещане. Натуралната и немазна формула осигурява дълготрайна хидратация. Почиства кожата, без да отнема влагата, така че кожата ви да се чувства по-мека. Употребата му е много лесна и приятна: Просто нанесете върху мокра кожа с масажни движения и след това изплакнете с топла вода.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

КРАСИВА     РУБРИКИ