ПОДАРЪЦИ

5 техники за вяра и успех

Новата АЗ - III част

Най-трудната част от промяната е първата крачка

"Необходима е голяма смелост, за да се откажеш от познатото и привидно сигурното и прегърнеш новото. Но няма истинска сигурност в онова, което вече не означава нищо. Повече сигурност има в авантюристичното и вълнуващото, защото движението се таи в живота и силата се крие в промяната."

Започни своята промяна. Направи първата крачка. Тя е най-трудната. Започни да действаш и ще свалиш онези 5 килограма, които натрупа, ще започнеш да се грижиш за здравето си, да бягаш сутрин, ще смениш работата си, ще започнеш бизнес... Започни ДА ДЕЙСТВАШ ДНЕС!

В предишните две статии се запознахте с тайната на малките крачки, определихте кои са приоритетните сфери в живота ви, къде се намирате днес, какво ви харесва и какво искате да промените. Написахте 50 желания и избрахте най-важните от тях, за да подобрите живота си. Направихте план. Разбрахте какви качества не ви достигат, силната роля на убежденията ви и вярата.

Ако не сте прочели всичко това - върнете се! Ако сте направили всичко дотук, може би вече изпълнявате плана си и имате първите си победи! Днес ще ви помогнем с няколко техники, които ще засилят вярата ви и ще ви помогнат да се справите с негативните си убеждения и със страховете си.

1. Бъди приятел на себе си

Много от нас са научени да бъдат критични към себе си, да се обиждат наум, когато не правят нещата "както трябва", когато не са "достатъчно" умни, находчиви, смели и т.н. И как ни помагат тези вътрешни обиди и критики? НИКАК! Нуждаем ли се от обиди и критики в по-тежките и неуспешни периоди от живота си? НЕ! Нуждаем се от подкрепа! Приятелите са тези, които ни подкрепят и ни дават сили да вярваме в себе си. Помисли, ти приятел ли си или враг на себе си.  При грешка или неуспех кои са първите ти мисли? Обвиняваш ли се или си прощаваш? Човек има най-голяма нужда от подкрепа, когато губи, когато е слаб, когато живота го притиска и очуква... Бъдете приятели на себе си. Подкрепяйте се винаги! Така правят истинските приятели!

2. В какво вярваш?

В какво вярваш? Какви са твоите убеждения? Всеки от нас има система от убеждения, които предопределят действията ни, а оттам и живота ни. Много важно е да осъзнаем какви убеждения има в нас - кои от тях ни пречат и кои ни помагат. Внимателно изучете в кои сфери от живота сте доволни и в кои - не. Може би имате негативни убеждения, които ви пречат. Открийте какви негативни убеждения имате по отношение на здравето, семейството, парите, бизнеса и други важни сфери в живота ви. Напишете ги. Например: "Всеки грип ме хваща", "Имунната ми система е отслабена", "Животът е труден", "Пари се изкарват трудно", "Няма свестни мъже/жени" и т.н. След като написахте негативните си убеждения, срещу тях формулирайте позитивни утвърждения, които ще ви помагат в живота. Например: "Аз съм здрав", "Парите се изкарват лесно" и т.н.

Малко помощ - Вълшебното ластиче и 100-те грахови зърна

3. Вълшебното ластиче

Това ластиче, всъщност, въобще не е вълшебно, а съвсем обикновено, но техниката на вълшебното ластиче дава вълшебен резултат.

А техниката е наистина проста: Сложете на дясната си ръка едно обикновено тънко ластиче и го носете поне 1 месец, ако е необходимо - повече. Докато носите ластичето, винаги, когато си помислите нещо негативно, обидно или критично към себе си, нещо което ви разколебава във вашите възможности или ви отдалечава от мечтите ви - силно опънете ластичето и го пуснете, така че да усетите болка. Тази болка ще е знак за тялото ви, че грешите. Това е простата техника с вълшебен резултат!

4. 100-те грахови зърна

Помните ли приказката за принцесата и граховото зърно? Не се притеснявайте, на вас няма да ви се наложи да спите на грахови зърна. Сложете ги в една кутийка и ги използвайте всеки ден. Говорихме колко важни са утвържденията и вие може би вече сте измислили вашите. Това е добра работа, но е само началото. Истинската работа започва сега. Всеки ден по 1 или повече пъти повтаряйте своите утвърждения, докато изваждате граховите зърна едно по едно от кутийката, а после отново едно по едно ги поставяйте в нея. Това са точно 200 повторения. Ако ви се струва много, в началото започнете със 100. Успех!

5. Голямата помощ - Лечебния код

Тази техника наистина дава изумителен резултат. Открита е през 2001 г. от Александър Лойд като механизъм, който премахва стреса.

Според неговия откривател, лечебният код действа върху клетъчната памет и деактивира разрушителните модели, блокиращи имунната ни система. Лечебният код е ефикасно средство за лечение на стреса, което действа на енергийно ниво върху източника на болестите и води до оздравяване на организма. По-подробно с техниката за изпълнение на лечебния код ще ви запознаем в отделна статия.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

УСПЕШНА     РУБРИКИ