ПИЦА ПЕПЕРОНИ

ПИЦА ПЕПЕРОНИ

РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА

Как се приготвя пица Пеперони? Как се прави тесто за пица? Как да приготвя лесно и бързо пикантната пица Пеперони? Какви продукти са необходими? Как се прави вкусна пица Пеперони - италианска рецепта за любители на люто?

 

ПРОДУКТИ

За тестото:

Брашно - 225 г

Мая - 1 чаена лъжичка суха

Вода - 6 супени лъжици топла

Зехтин

Сол - 1 чаена лъжичка

 

За плънката:

Пикантен салам Пеперони - 150 г

Доматен сос - 50 мл

Моцарела - 100 г (по желание)

Кашкавал - 300 г

Маслини

Зехтин

Сол

 

ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяне на тестото: Разбъркайте маята и половината от топлата вода, докато маята се разтвори и оставете да втасва около 15 минути.

Пресейте брашното и заедно със солта го сложете в голяма купа. Направете кладенче в средата и излейте там маята, зехтина и останалата вода.

Разбърквайте с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна.

Поръсете работния плот с брашно и месете в продължение на 10 минути. Когато тестото стане твърдо и спре да лепне, го ударете няколко пъти върху плота.

Тестото, което сте получили трябва да е гладко и еластично.

 

Подготвяне на плънката и печене: Нарежете салама, моцарелата и маслините. Настържете кашкавала.

Разточете от тестото тънка кора и я поставете в намазана със зехтин тава за печене. Тестото намажете с доматения сос. Върху него подредете моцарелата, маслините, кашкавала, а най-отгоре салама Пеперони. За любителите на люто - добавете люти чушки. Печете в загрята фурна 15-20 минути, до достигане на желаното запичане.

Да ви е вкусно.

 

Вижте повече рецепти

Направете своя избор

ВКУСНО     РУБРИКИ

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ