ПИЦА ПЕПЕРОНИ
РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА
Как се приготвя пица Пеперони? Как се прави тесто за пица? Как да приготвя лесно и бързо пикантната пица Пеперони? Какви продукти са необходими? Как се прави вкусна пица Пеперони - италианска рецепта за любители на люто?
ПРОДУКТИ
За тестото:
Брашно - 225 г
Мая - 1 чаена лъжичка суха
Вода - 6 супени лъжици топла
Зехтин
Сол - 1 чаена лъжичка
За плънката:
Пикантен салам Пеперони - 150 г
Доматен сос - 50 мл
Моцарела - 100 г (по желание)
Кашкавал - 300 г
Маслини
Зехтин
Сол
ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяне на тестото: Разбъркайте маята и половината от топлата вода, докато маята се разтвори и оставете да втасва около 15 минути.
Пресейте брашното и заедно със солта го сложете в голяма купа. Направете кладенче в средата и излейте там маята, зехтина и останалата вода.
Разбърквайте с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна.
Поръсете работния плот с брашно и месете в продължение на 10 минути. Когато тестото стане твърдо и спре да лепне, го ударете няколко пъти върху плота.
Тестото, което сте получили трябва да е гладко и еластично.
Подготвяне на плънката и печене: Нарежете салама, моцарелата и маслините. Настържете кашкавала.
Разточете от тестото тънка кора и я поставете в намазана със зехтин тава за печене. Тестото намажете с доматения сос. Върху него подредете моцарелата, маслините, кашкавала, а най-отгоре салама Пеперони. За любителите на люто - добавете люти чушки. Печете в загрята фурна 15-20 минути, до достигане на желаното запичане.
Да ви е вкусно.
Вижте повече рецепти
ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ