МАКАРОНИ С КАЙМА
РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА
Как се готвят макарони с кайма? Как да приготвя лесно макарони с кайма на фурна? Какви продукти са необходими? Как се правят лесно и бързо макарони с кайма - вкусната рецепта на мама?
ПРОДУКТИ
Макарони - 500 г
Кайма - 300 г, може и повече
Кашкавал - 300 г (по желание)
Доматен сос или домати - 2 броя средно големи
Моркови - 1-2 броя
Лук - 1 глава
Чесън - 2 скилидки
Чубрица - на вкус
Черен пипер - по желание
Олио
Сол
ПРИГОТВЯНЕ
Изчистете и нарежете морковите, лука и чесъна на дребно. Ако нямате доматен сос и ще ползвате домати, ги обелете, нарежете на дребно и ги настържете на ренде или пасирайте.
В тиган задушете с малко мазнина морковите, лука и чесъна. Към тях добавете каймата, която запържвайки раздробявайте на дребно. След като водата е почти извряла, добавете доматения сос/доматите.
Сварете макароните в подсолена вода за около 5-6 минути.
Прехвърлете макароните в тава, намазана с мазнина и добавете към тях приготвеното в тигана. Залейте с малко топла вода и печете 15-20 минути. По желание поръсете с настърган кашкавал малко преди да извадите тавата от фурната.
Да ви е вкусно!
Вижте повече рецепти
ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ