МАКАРОНИ С КАЙМА

МАКАРОНИ С КАЙМА

РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА

Как се готвят макарони с кайма? Как да приготвя лесно макарони с кайма на фурна? Какви продукти са необходими? Как се правят лесно и бързо макарони с кайма - вкусната рецепта на мама?

 

ПРОДУКТИ

Макарони - 500 г

Кайма - 300 г, може и повече

Кашкавал - 300 г (по желание)

Доматен сос или домати - 2 броя средно големи

Моркови - 1-2 броя

Лук - 1 глава

Чесън - 2 скилидки

Чубрица - на вкус

Черен пипер - по желание

Олио

Сол

 

ПРИГОТВЯНЕ

Изчистете и нарежете морковите, лука и чесъна на дребно. Ако нямате доматен сос и ще ползвате домати, ги обелете, нарежете на дребно и ги настържете на ренде или пасирайте.

В тиган задушете с малко мазнина морковите, лука и чесъна. Към тях добавете каймата, която запържвайки раздробявайте на дребно. След като водата е почти извряла, добавете доматения сос/доматите.

Сварете макароните в подсолена вода за около 5-6 минути.

Прехвърлете макароните в тава, намазана с мазнина и добавете към тях приготвеното в тигана. Залейте с малко топла вода и печете 15-20 минути. По желание поръсете с настърган кашкавал малко преди да извадите тавата от фурната.

Да ви е вкусно!

 

Вижте повече рецепти

Направете своя избор

ВКУСНО     РУБРИКИ

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ