ПАЛАЧИНКИ С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ
РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА
Как се приготвя палачинково тесто? Как да направя най-доброто тесто за класически палачинки? Как да приготвя лесно и бързо палачинки с горски плодове? Какви продукти са необходими? Как се правят най-вкусните палачинки по рецептата на баба?
ПРОДУКТИ
За тестото:
Брашно - 250 г
Прясно мляко - 500 мл
Яйца - 3 броя
Краве масло - 1 супена лъжица
Сол - 1 щипка
За пълнежа:
Горски плодове, череши, вишни и др.
Конфитюр от горски плодове
Шоколадови пръчици - за поръсване
Сметана - по желание
ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяне на тесто за палачинки: Смесете всички съставки за палачинковото тесто. Разбъркайте хубаво с миксер. Идеалната консистенция на тестото за палачинки трябва да е малко по-течна от боза.
Печене и украса: От полученото тесто печете палачинки в тефлонов тиган, като намазвате дъното на тигана с краве масло или капвате капка олио. Котлона трябва да е предварително загрят.
По рецептата се получават 10-12 палачинки.
Готовите палачинки намажете с конфитюр, докато са топли и прегънете на четири. Сервирайте в чиния с горски плодове и поръсени с шоколадови пръчици. По желание добавете сметана.
Да ви е вкусно.
Вижте повече рецепти
ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ