pancakes-2372095_1280

ПАЛАЧИНКИ С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА

Как се приготвя палачинково тесто? Как да направя най-доброто тесто за класически палачинки? Как да приготвя лесно и бързо палачинки с горски плодове? Какви продукти са необходими? Как се правят най-вкусните палачинки по рецептата на баба?

 

ПРОДУКТИ

За тестото:

Брашно - 250 г

Прясно мляко - 500 мл

Яйца - 3 броя

Краве масло - 1 супена лъжица

Сол - 1 щипка

 

За пълнежа:

Горски плодове, череши, вишни и др.

Конфитюр от горски плодове

Шоколадови пръчици - за поръсване

Сметана - по желание

 

ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяне на тесто за палачинки: Смесете всички съставки за палачинковото тесто. Разбъркайте хубаво с миксер. Идеалната консистенция на тестото за палачинки трябва да е малко по-течна от боза.

 

Печене и украса: От полученото тесто печете палачинки в тефлонов тиган, като намазвате дъното на тигана с краве масло или капвате капка олио. Котлона трябва да е предварително загрят.

По рецептата се получават 10-12 палачинки.

Готовите палачинки намажете с конфитюр, докато са топли и прегънете на четири. Сервирайте в чиния с горски плодове и поръсени с шоколадови пръчици. По желание добавете сметана.

Да ви е вкусно.

 

Вижте повече рецепти

Направете своя избор

ВКУСНО     РУБРИКИ

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ