ЯБЪЛКОВ ПАЙ

ЯБЪЛКОВ ПАЙ

РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА

Как се прави ябълков пай? Как да приготвя лесно и бързо пай с ябълки? Какви продукти са необходими за ябълков пай - лесна рецепта?

 

ПРОДУКТИ

Брашно - 1 и 1/2 чаена чаша

Яйца - 2 броя

Ябълки - 350-400 г

Захар - 1 чаена чаша

Олио - 1 чаена чаша

Бакпулвер - 1 пакетче

Ванилия - 1 пакетче

Канела - 2 щипки

Пудра захар - 50-60 г

 

ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и отново разбъркайте.

Смесете брашното с бакпулвера и ванилията и добавете към яйчената смес. Разбъркайте добре. Прибавете канелата и нарязаните на кубчета ябълки.

Изсипете сместа в намазана с олио тавичка и поставете да се пече в предварително загрята фурна за около 30 минути. Печете, докато постигнете желаното запичане.

Когато пая се охлади, го поръсете обилно с пудрата захар.

Можете да сервирате ябълковия пай с топка сладолед.

Да ви е вкусно!

 

Вижте повече рецепти

Направете своя избор

ВКУСНО     РУБРИКИ

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ