ЯБЪЛКОВ ПАЙ
РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА
Как се прави ябълков пай? Как да приготвя лесно и бързо пай с ябълки? Какви продукти са необходими за ябълков пай - лесна рецепта?
ПРОДУКТИ
Брашно - 1 и 1/2 чаена чаша
Яйца - 2 броя
Ябълки - 350-400 г
Захар - 1 чаена чаша
Олио - 1 чаена чаша
Бакпулвер - 1 пакетче
Ванилия - 1 пакетче
Канела - 2 щипки
Пудра захар - 50-60 г
ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и отново разбъркайте.
Смесете брашното с бакпулвера и ванилията и добавете към яйчената смес. Разбъркайте добре. Прибавете канелата и нарязаните на кубчета ябълки.
Изсипете сместа в намазана с олио тавичка и поставете да се пече в предварително загрята фурна за около 30 минути. Печете, докато постигнете желаното запичане.
Когато пая се охлади, го поръсете обилно с пудрата захар.
Можете да сервирате ябълковия пай с топка сладолед.
Да ви е вкусно!
Вижте повече рецепти
ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ