egypt-horoskop-cinderella-compressor

Египетски хороскоп

Египетската култура е обвита в мистицизъм и загадки. До наши дни от тази древна цивилизация са останали храмове и пирамиди, надписи и рисунки, които недвусмислено показват колко добри познания са притежавали древните египтяни в областта на редица науки, една от които е астрологията. Смята се, че тайните на египетската астрология са били скрити в магическата “Книга на мъртвите”. Чрез нея жреците на Древен Египет предсказвали чертите на характер и бъдещата съдба на човека.

Ако искате да разберете каква зодия сте според египетския хороскоп, намерете по-долу рождената си дата и вижте какво се предсказва за Вас, според египетския бог, управляващ периода на Вашето раждане.

Хнум (2 януари – 19 януари)

Хнум е бог на плодородието. Той помагал при раждане. Създал човека от глина на грънчарско колело. Изобразяван е като човек с глава на овен.

Знакът на Хнум символизира благосъстояние, придобито с усилия и неуморен труд. Роденият под този знак е спокоен, уравновесен, методичен и търпелив. Родените под знака Хнум са известни с голямата си упоритост. Трудолюбието им е в кръвта, затова често постигат много добри резултати на работното си място и получават добри приходи. Те са добри слушатели, имат ясни цели и стремежи, но трудно променят възгледите си.

Сет (20 януари – 1 февруари)

Сет е тъмен и коварен бог, брат на Озирис. Той бил бог на разбойниците и стихийните бедствия.

Сет символизира сила, страст, кураж. Бунтовна, колоритна и непредсказуема личност, той предизвиква уважение. Представителите на зодиакалния знак Сет са смели и силни натури. Родените по знака Сет са и много енергични и действени. Винаги искат да са в центъра на вниманието и лесно го постигат. Типично е да действат бързо във всяка една ситуация и да взимат прибързани решения, които може да се окажат грешни.

Маат (2 февруари – 17 февруари)

Маат е богиня на истината и реда, жена на бога на мъдростта. Тя играела голяма роля в задгробния съд на Озирис – на едната страна на везната слагали сърцето на покойника, а на другата – статуетката на Маат. Равновесието означавало, че покойникът е оправдан и достоен за блаженства, в противен случай го изяждало чудовището Амт.

Ако попадате в зодиакалния знак Маат, то значи се характеризирате със силен и властен характер. Колебанието не присъства във вашия речник. Взимате лесно решения, но умеете и да се съобразявате с обстоятелствата. Представителите на зодия Маат се отличават с нестандартно мислене и винаги имат нови идеи и проекти, върху които работят усърдно и неуморно.

Анубис (18 февруари – 1 март)

Анубис е главен бог в царството на мъртвите, той броял сърцата на умрелите. Изобразяван е като човек с глава на чакал или куче.

Родените под знака Анубис са благоразумни и добронамерени. Привърженици са на спокойствието и не обичат да влизат в конфликти. Често действат успокояващо и на околните. Представителите на зодиакалния знак Анубис имат силно развити артистични способности. Няма да скучаете в компанията им, тъй като знаят как да се забавляват и пренасят доброто си настроение върху околните.

Упес (2 март – 19 март)

Упес е богиня на пламъка, изгарящ враговете на боговете. Центърът на нейния култ е остров Биге. Изобразявана е като жена със змия на главата.

Упес е родена под един от най-щастливите знаци – символ на дълголетие. Упес с лекота прескача препятствията по пътеката и бързо се съвзема от бедите. Винаги пада на краката си. Почти винаги намира щастие и доволство. Представителите на зодия Упес са изключително чувствителни натури и понякога изпадат в депресивни състояния. Работата им носи истинско удоволствие и умеят да извличат положителното от всяка ситуация, но не се справят добре, когато ги критикуват. Родените под знака Упес държат много на семейството и смятат за свой дълг да защитават близките си.

Изида (20 март – 2 април)

Изида е главна египетска богиня, сестра и съпруга на Озирис и майка на Хор. 

Родените под знака на Изида са чаровни. Те са великодушни, доброжелателни, жизнерадостни и силни. За тях животът е неспирно движение.  Представителите на знака Изида често се малко ексцентрични и привличат много погледи върху себе си. Гордостта и честността също не са им чужди, независимо дали на работното място или у дома. Поставят си високи цели и често се разочароват, когато другите не могат да ги постигнат.

Ихи (3 април – 19 април)

Ихи е бог на музиката и син на Хатор и Хор. Изобразяван е като дете с лира в ръцете.

Родените под знака Ихи са невероятно самоуверени, енергични и интелигентни. Приспособяват се лесно и бързо към всякакви ситуации, защото са и много схватливи. Представителите на знака Ихи са амбициозни и лесно постигат добри резултати на работното място. Помага им и фактът, че са перфекционисти и изпипват всичко до най-малкия детайл.

Баст (20 април – 1 май)

Баст е богиня на радостта и веселието. Тя е изобразявана като жена с глава на котка. Атрибутът на Баст е музикалният инструмент лира.

Представителите на зодия Баст са успешни политици, финансисти и философи. За тях е обичайно да обмислят внимателно всичко, както и да не споделят много дори с най-близките. Почитатели са на изкуството и не пропускат възможност да му се насладят. Умеят да преценяват хората, но в общуването са малко срамежливи и не обичат да са център на вниманието.

Тот (2 май – 20 май)

Тот е едно от най-главните божества, помощник на Амон. Той играе изключително важна роля при определянето на ценността на човешката душа.

Тот е роден под знака на мъдростта. Той е високо интелигентен. Ако попадате в зодия Тот, то тогава колебанието не ви е чуждо. Умът ви винаги работи на бързи обороти и лесно придобивате нови умения. Бързо скачате от една работа на друга, приспособявате се с лекота и обичате всичко да е организирано. Напрежението не е по вкуса на представителите на зодия Тот. Съществува опасност заради любовта ви към хазартните игри лесно да загубите всичко.

Хонсу (21 май – 30 май)

Хонсу е бог на Луната, син на Амон и Мут. Той е бог на времето и неговото броене. Изобразяван е като юноша със сърп и диска на Луната на главата си.

Хонсу е роден под знака на изяществото и пламенността. Мил и приятен в обноските си, той обикновено е търсен и обичан. С удоволствие общува с хората, ходи на гости, включва се във всякакви обществени прояви. Родените под знака Хонсу обожават да са център на внимание. Лесно печелят доверието на околните, защото са честни и праволинейни. Имат всички качества да станат оратори, тъй като умеят да убеждават и да печелят с лекота всеки спор. Представителите на зодия Хонсу имат пъргав ум. Слабото им място е избухливият нрав, заради който казват прибързани неща, за които в последствие съжаляват.

Бену (31 май – 20 юни)

Бену е бог във вид на чапла. Той се появил на възникналия от водния хаос камък обелиск, което ознаменувало началото на сътворението на света.

Роденият под този знак е ведър, популярен и остроумен. Представителите на зодия Бену са остроумни и приветливи. Отличават се с вроден сексапил и красноречие. Характерът им е малко ибухлив и инатлив. Родените под знака Бену обичат авантюрите и бързо преминават от една на друга. От най-ранна детска възраст имат ясни цели за живота и са силно независими. Авантюристичната им нагласа им помага лесно да създават дълготрайни приятелства.

Хатор (21 юни – 1 юли)

Хатор е богиня на небето. Почитала се е като небесна крава, родила Слънцето. Впоследствие е изобразявана като жена с рога, а понякога – и с уши на крава.

Този знак е най-женственият в египетския хороскоп. Хатор е справедлива, искрена, милостива, артистична, творческа личност. Ако сте зодия Хатор, то трябва да знаете, че той е най-женственият в египетската астрология. Родените под знака Хатор са много емоционални, затворени и артистични. Не им харесва да ги ограничават и критикуват. Общуването не е най-добрата им черта. Но решат ли нещо, то ще се случи на всяка цена. Представителите на знака Хатор умеят да се грижат за близките си, тъй като обичат децата и животните.

Нун (2 юли – 21 юли)

Нун олицетворява първородния воден хаос. Първоначално е бил космическо божество. Нун и неговата жена (Нунет) са първите богове, от които са произлезли останалите богове.

Нун е роден под знака на изкуството. Той има силно въображение, творческа дарба и е ценител на изящните неща в живота. Има лек характер и предпочита да живее в отморяваща и ненапрегната атмосфера. Родените под знака Нун имат склонност към изкуството. Въображението им е силно развито и имат афинитет към всичко красиво. Напрежението не им се отразява добре и се чувстват отлично, водейки спокоен живот. Те не харесват конфликтите, критиката и да бъдат пришпорвани. На пръв поглед изглеждат непукисти и вятърничави, но в действителност са перфекционисти и следват стриктно зададения план.

Озирис (22 юли – 2 август)

Озирис е бог на растенията. Той е благодетелят на човечеството, открил извора на Нил, научил египтяните на земеделие и им дал законите.

Озирис е роден под знака на искреността. Той е ярка, колоритна личност. Педантичен е и е отличен организатор. При възможност винаги планира предварително действията си. Представителите на знака Озирис се славят с искреността си, но в желанието им да бъдат честни могат да обидят близки и приятели. Родените под знака Озирис са магнетични и с голямо чувство за хумор. Имат склонност често да взимат участие в дебата, където не се притесняват да изкажат лично мнение. Организаторските умения са им в кръвта, тъй като са и големи педанти.

Птах (3 август – 22 август)

Птах е създал първите осем бога, света и всичко, съществуващо в него – животните, растенията, хората, градовете, храмовете, занаятите, изкуствата и т.н.

Птах е Дон Кихот в египетския хороскоп, най-неразбраният и ексцентричен от всички знаци. Ако спадате към тази зодия сте самоуверени пред други хора, дори вътрешно да изпитвате страх. Типично за родените под знака Птах е да привличат погледите с лъчезарност и физическа красота. Обичат да разговарят с различни типове хора, но междувременно ги преценяват внимателно. Представителите на зодия Птах се славят с решителност, точност, прямота, организираност и находчивост.

Тефнут (23 август – 30 август)

Тефнут е богиня на влагата. Нейното земно превъплъщение е лъвицата. Когато сутрин слънцето изгрее, Тефнут с огнено око сияе на неговото чело и изгаря враговете на великия бог.

Представителите на знака Тефнут се отличават с висока интелигентност, лесна приспособимост, умение да се справят със сложни задачи и да учат с лекота. Към слабите им страни спадат прекалено голямото самочувствие, склонност към лъжи и недостатъчно уважение към околните. Ако зодията ви е Тефнут, то тогава ревността не ви е чужда – било то към любимия човек или към колега в службата, получил похвала от ръководството.

Амон Ра (31 август – 22 септември)

Амон Ра е бог на слънцето. Почитането към Амон се е зародило в Горен Египет, най-вече Тива, а след това се е разпространило по цял Египет. Жената на Амон е Мут, богиня на небето, а синът му е Хонсу, бог на Луната. 

Родените под знака Амон Ра имат много силно развито въображение. Обожават да придобиват нови знания и следят с интерес новините за заобикалящия ги свят. Представителите на знака Амон Ра с радост помагат на другите и разрешават проблемите им, но собствените им проблеми ги решават сами. Имат много добра памет и езиците им се отдават с лекота, а умението им да убеждават ги прави идеални събеседници в дискусии, както добри търговци и рекламни агенти.

Мут (23 септември – 1 октомври)

Мут (майка) е богиня на небето, жена на Амон и майка на Хонсу. Смятала се за владетелка на езерото Ашеру около Тива, където е построен неин храм.

Ако зодията ви е Мут, то тогава най-добрите ви качества са почтеността, праволинейността и интелигентността. Представителите на зодия Мут са привърженици на честната и справедлива игра. Често привличат погледите върху себе си заради вродения им сексапил. Сприятеляват се лесно и умеят да общуват, но трябва да внимавате, тъй като много лесно се обиждат. Родените под знака Мут винаги помагат на приятел в беда.

Хапи (2 октомври – 22 октомври)

Хапи е бог на река Нил, творец на влагат и реколтата, космическо божество. Празникът му бил определян към началния прилив на река Нил.

Представителите на зодия Хапи се характеризират най-вече с твърдост, непоколебимост и вярност. В кръвта им е да защитават различни каузи и се опълчват срещу всички несправедливости и измами. Родените под знака Хапи не говорят със заобикалки, а изказват мнението си открито. Решават всички проблеми, независимо колко усилия им костват. Изслушват чуждите проблеми и гледни точки, за да могат винаги да вземат най-справедливото и честно решение.

Хор (23 октомври – 3 ноември)

Хор е син на Изида. След като убил злобния Сет, олицетворяващ всички тъмни и враждебни на човека сили, Хор станал бог на изгряващото слънце.

Родените под знака Хор се характеризират със стремеж към честност, справедливост и елиминиране на конфликтите. В кръвта им е да предотвратяват спорове и караници. Представителите на знака Хор умеят да общуват открито, мразят лицемерието и лъжата. Организирани са и обичат реда. Обичат да работят и са високо ценени заради безпристрастността им. Най-добре биха се чувствали на работа, на която могат да помагат на хората.

Себек (4 ноември – 21 ноември)

Себек е бог на водата и разливането на Нил. Неговото свещено животно е крокодил. Той е изобразяван във вид на човек или крокодил, но винаги с глава на крокодил.

Характеризират се със силна воля, почтеност и смелост. Родените под знака Себек са отдадени на работата и стриктно изпълняват задълженията си. Не обичат конфликтите, ценят спокойствието и хармонията в отношенията. Представителите на зодия Себек са отлични учители. Слабото им място е предоверяването дори в непознати хора, което често ги прави жертви на измами.

Сохмет (22 ноември – 30 ноември)

Сохмет е бог, който охранява източната граница и се бори с враговете на Египет. Центърът на неговия култ е източната делта на р. Нил. Изобразява се с дълга дреха, две пера на главата, с дълги коси и брада, а понякога и като сокол.

Представителите на зодия Сохмат се отличават с вроден магнетизъм. Не се страхуват да бъдат прями и изказват мнението си по начин, който не търпи възражения. Родените под знака Сохмет умеят да се грижат за близките и са много щедри към тях. Трудолюбието им е в кръвта. Слабото им място е избухливостта им – не умеят да прикриват емоции. Ценят скъпите материални придобивки.

Мафдет (1 декември – 20 декември)

Мафдет е богиня отмъстителка. Въплъщава се в образа на гепард. Нейните атрибути са палка и нож. В митовете Мафдет помага на болните, унищожава змея и като строг съдия взема участие в задгробния съд.

Родените под знака Мафдет са много контактни – обичат големите и шумни компании. С лекота създават приятелства и предават доброто си настроение и на околните. Представителите на зодия Мафдет умеят да преценяват хората и често дават съвети на близки. Трудолюбиви са и вършат работата си с огромно желание и старание. Постоянно имат нови и свежи идеи, което се дължи на огромното им въображение.

Непри (21 декември – 1 януари)

Непри е бог на зърното. Свързан е със задгробния култ. Олицетворява семето, което, бивайки засято, израства и помага на умрелия да се възроди. Рождения ден на Непри е в първия ден на жътвата.

Родените под знака Непри са много упорити, съвестни и работливи. Имат всички необходими качества на водач и често будят възхищение у околните. Винаги имат ясен план какво искат от живота, как да го постигнат и не допускат нещо или някой да се изпречи на пътя им,а решителността им помага да се справят с трудни задачи. Имат голямо доверие на приятели и колеги, но често се чувстват самотни, тъй като не споделят проблемите си с никого.

Направете своя избор

ХОРОСКОПИ    РУБРИКИ