egypt-1744581_1280

Хнум (2 януари – 19 януари)

Хнум е бог на плодородието. Той помагал при раждане. Създал човека от глина на грънчарско колело. Изобразяван е като човек с глава на овен.

Знакът на Хнум символизира благосъстояние, придобито с усилия и неуморен труд. Роденият под този знак е спокоен, уравновесен, методичен и търпелив. Родените под знака Хнум са известни с голямата си упоритост. Трудолюбието им е в кръвта, затова често постигат много добри резултати на работното си място и получават добри приходи. Те са добри слушатели, имат ясни цели и стремежи, но трудно променят възгледите си.

Сет (20 януари – 1 февруари)

Сет е тъмен и коварен бог, брат на Озирис. Той бил бог на разбойниците и стихийните бедствия.

Сет символизира сила, страст, кураж. Бунтовна, колоритна и непредсказуема личност, той предизвиква уважение. Представителите на зодиакалния знак Сет са смели и силни натури. Родените по знака Сет са и много енергични и действени. Винаги искат да са в центъра на вниманието и лесно го постигат. Типично е да действат бързо във всяка една ситуация и да взимат прибързани решения, които може да се окажат грешни.

Маат (2 февруари – 17 февруари)

Маат е богиня на истината и реда, жена на бога на мъдростта. Тя играела голяма роля в задгробния съд на Озирис – на едната страна на везната слагали сърцето на покойника, а на другата – статуетката на Маат. Равновесието означавало, че покойникът е оправдан и достоен за блаженства, в противен случай го изяждало чудовището Амт.

Ако попадате в зодиакалния знак Маат, то значи се характеризирате със силен и властен характер. Колебанието не присъства във вашия речник. Взимате лесно решения, но умеете и да се съобразявате с обстоятелствата. Представителите на зодия Маат се отличават с нестандартно мислене и винаги имат нови идеи и проекти, върху които работят усърдно и неуморно.

Направете своя избор

ХОРОСКОПИ    РУБРИКИ