ДЕН 3

КУРС ЗА ИЗОБИЛИЕ

Да се залавяме за работа

Как действаш, когато искаш да направиш ремонт на старото си жилище?

Първо оглеждаш и решаваш какво спешно се нуждае от ремонт и поправяне, кои стаи ще пребоядисаш, кои мебели ще подновиш, кои ще изхвърлиш и т.н.

После започва голямото почистване и изнасяне на стари вещи и мебели, освобождаването на стария гардероб и секции. Преглеждане на дрехи, книги, дрънкулки... Работа почти до безкрай! Това е най-тежката част (според мен).

Разчистиш ли веднъж, започват боядисване, циклене, сменяне на дограми (за да не ти духа), нов паркет (за да не скърца) и т.н.

Накрая идва най-сладката част - нови мебели, спалня, телевизор, нов гардероб (за да си го пълниш с удоволствие), меки килими (за да стъпваш с лекота).

Скъпи приятелю, всичко това чака нас... защото ще правим ремонт на "къщичката"! Преди да отвориш вратата на Изобилието, трябва да разчистиш място за него.

Днес ще видим с какви инструменти разполагаме.

Една техника, която ще използваме от днес!

Виж по-долу техниката на 50-те грахови зърна и започни да я използваш всеки ден!

50-те грахови зърна

Помниш ли приказката за принцесата и граховото зърно? Не се притеснявай, няма да спиш на грахови зърна. Сложи 50-те грахови зърна в една кутийка. Може да използваш и бобчета.

От днес всеки ден ще има утвърждение за деня. Това утвърждение трябва да се повтаря поне 50 пъти на глас. Преди да започнеш с повторенията на всяко утвърждение, го преписвай в своята тетрадка.

Утвържденията са кратки и ясни положителни фрази. Много психолози, терапевти и мотиватори ги препоръчват за промяна на нагласата и мисленето. А променим ли мислите си, променяме и живота си.

Техниката на 50-те грахови зърна ще ти помага да отброяваш повторенията - повтаряй утвърждението на глас, докато изваждаш граховите зърна едно по едно от кутийката. Когато извадиш последното, ще знаеш, че си приключил. Това са точно 50 повторения.

Освен 50-те повторения, можеш мислено да си повтаряш утвърждението и когато пътуваш, чакаш на опашка, вървиш по улицата и т.н. Не си отвличай вниманието докато шофираш или извършваш други действия, изискващи концентрация!

Ето първото утвърждение...

Утвърждение за деня

Изобилието е заложено в мен и аз отварям вратата към него!

Какво имам днес?

Запиши в тетрадката си списък с това, което имаш днес. Започвай всяка точка на нов ред с думите: "Аз имам". Запиши всичко, за което се сетиш, че разполагаш в момента. Това може да са физически и умствени възможности (като гъвкавост, сила, разум, добра памет), близки хора, които те подкрепят, вещи (като къща, вила, кола, месечен доход, депозит, парична сума, печка, свещи) и т.н. Пиши  всичко хубаво, което се сетиш. 

Например: Аз имам майка; Аз имам баща; Аз имам брат; Аз имам физическа сила; Аз имам два крака; Аз имам две ръце; Аз имам остро зрение (добро обоняние, добра памет, красива коса, апартамент, образование, нежна кожа и т.н.)

 

Не забравяй да записваш всичко на отделен ред и да започваш всеки нов ред с думите: Аз имам! След като запишеш това, за което се сетиш, остави достатъчно място (поне 1-2 страници), защото всеки ден ще допълваш този списък с поне още няколко нови точки!

От днес, всяка сутрин, след като отвориш очи и си пожелаеш прекрасен ден, си пускай приятна музика и допълвай своя списък "АЗ ИМАМ"!

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НАЧАЛО     РУБРИКИ