ДЕН 5

КУРС ЗА ИЗОБИЛИЕ

В какво вярваш?

Когато нещо те спира да постигнеш желанията и мечтите си, запитай се в какво вярваш. Вярваш ли, че заслужаваш това, за което се бориш? Вярваш ли, че можеш да го постигнеш? 

Възможно е да притежаваш всички необходими качества, за да живееш живота, който искаш, но нещо да ти пречи да го имаш. Често това са негативните убеждения и вярвания. Натрупали сме ги в детството си, от родителите, от близки и приятели, от различни ситуации в живота ни. Трупаме ги и днес. 

Убежденията ръководят нашите действия и определят живота ни. Някои убеждения ни помагат, други - ни пречат. Затова е необходимо внимателно да ги следим и да знаем дали те са добри или лоши за нас.

С правилните убеждения човек може да постигне всичко!

Да изровим негативните убеждения

Запиши своите приоритетни сфери от живота на отделни страници в тетрадката. 

Отдели време и помисли върху всяка от сферите. Какви вярвания имаш? Какви убеждения са вкоренени в теб? Внимателно изучи в кои сфери от живота си доволен и в кои - не. Открий какви негативни убеждения имаш по отношение на здравето, семейството, парите, бизнеса и другите важни сфери, които записа.

Запиши своите негативни убеждения за всяка сфера от живота поотделно.

Например: ЗА СФЕРА ЗДРАВЕ - "Всеки грип ме хваща", "Имунната ми система е отслабена", ЗА СФЕРА ФИНАНСИ И КАРИЕРА - "Животът е труден", "Пари се изкарват трудно", "Парите никога не стигат", ЗА СФЕРА ОТНОШЕНИЯ - "Няма свестни мъже/жени" и т.н.

Промяна на мисленето

Всеки може да промени мислите си! Няма значение за колко време ще се случи. Дали ще е за ден или повече. Важното е, че това е напълно възможно. Има много начини за промяна на мислите. Един от тях е повтарянето на нужните утвърждения.

Задраскай всяко от негативните убежденията, които написа в тетрадката, и срещу всяко напиши ново позитивно утвърждение.

Например: Срещу убеждението "Аз съм болнав" можеш да напишеш "Аз съм здрав/здрава", срещу убеждението "Парите се изкарват трудно", напиши "Парите се изкарват лесно" или "Парите идват с лекота при мен", "Животът е труден" - "Животът е прекрасен", "Нямам нищо" - "Получавам всичко, което искам с лекота", "Имам ужасен съпруг/ съпруга" - "Имам прекрасен съпруг/съпруга", "Имам ужасен дом"  - "Живея в мечтания дом" и т.н.

Избери 3-4 най-важни за теб утвърждения и ги препиши на отделна страница в тетрадката си. Избери тези, които ще са най-полезни за теб сега. Например, ако искаш да подобриш здравето си избери положителни утвърждения в тази сфера: Аз съм здрав/здрава! Чувствам се прекрасно! Аз съм разкошна жена! Аз съм здрава, жизнена и енергична. Ако искаш да срещнеш любовта или да подобриш личните си отношения, избери положителни утвърждения от тази сфера и т.н. 

Запиши всяко от избраните от теб положителни утвърждения на нов ред.

От днес ги повтаряй заедно с утвърждението за деня! Поне 100 повторения! Така постепенно ще промениш мисленето си, а после и живота си.

 

Утвърждение за деня + твоите утвърждения

Аз получавам любов и подкрепа!

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НАЧАЛО     РУБРИКИ