ДЕН 6

КУРС ЗА ИЗОБИЛИЕ

Всяка обида е рана в душата!

Здравей, приятелю. Днес ни очаква много важна работа. Ще стигнем до най-дълбоките кътчета на "къщичката". Ще чистим обидите и ще прощаваме.

Да простиш и да дадеш прошка на някого са две различни действия. Първото касае само теб (начина, по който се чувстваш), второто - касае отношенията ти с другия човек. Никога не давай прошка, ако не ти бъде поискана! Но винаги прощавай в душата си, за да я излекуваш от раните!

Прощаваш вътре в себе си, за да се изчистиш от обидите и да продължиш напред. Това е вътрешно действие и касае твоето усещане - лекуваш душата си от обидата.

Даваш прошка на някого, ако той я поиска и ти си готов да го направиш. Това е "външно" действие, което касае отношенията ти с другия човек.

Независимо дали ще му дадеш прошка или не, ти трябва да излекуваш обидата в душата си, да я изчистиш от там! Да простиш вътре в себе си!

 

Често обвиняваме себе си, дори когато сме невинни. Обвиняваме се, че не сме били достатъчно добри, че не сме реагирали така, не сме казали онова, и т.н. Затова винаги и за всичко прощавай първо на себе си! Винаги!

Ангелски съвет за деня

Виж Ангелския съвет ТУК>

Как да простим

Всяка обида е рана в душата ти! Не я оставяй дълго там. Понякога имаме нужда от време, за да осъзнаем ситуацията, да овладеем емоциите си и да извлечем необходимите уроци. Дай си необходимото време, но не се увличай. Най-често са достатъчни няколко дни, до месец. Периодично използвай техниките, посочени тук.

 

Напиши в тетрадката си списък на хората, които са те засегнали и наранили. Сред тези хора често са най-близките ни - родители, съпрузи, приятели.

 

Има много различни техники за прошка. Можеш да напишеш писмо (без да го изпращаш). В писмото сподели всичко неизказано, какво те е обидило, какво си очаквал, защо се чувстваш наранен и т.н. Накрая напиши, че вече нищо не очакваш и прощаваш. Изгори или скъсай писмото.

 

Най-действащите методи за прошка са медитациите.

Седни удобно. Отпусни се. Затвори очи и си представи човека, който те е наранил. Представи си как застава пред теб и мислено ти иска прошка, а ти му прощаваш. Представи си, че съжалява. Какво ти казва? Как ти иска прошка? Обяснява ли ти поведението си. Продължи, докато се почувстваш спокоен и после го пусни да си отиде.

Покани всеки един от хората в списъка поотделно.

 

Днешната задача може да продължиш и през следващите няколко дни. Ще усетиш, че ти е по-трудно да простиш на някого. Можеш да повтаряш медитацията с този човек, докато чувстваш необходимост.

Утвърждение за деня + твоите утвърждения

Аз получавам любов и подкрепа!

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НАЧАЛО     РУБРИКИ