ФАЗИ НА ЛУНАТА

Фази на Луната

Луната влияе не само на приливите и отливите, но и на емоционалното ни състояние, качеството на съня ни, изчистването на организма от токсини, ежемесечния цикъл на жената и т.н.

Според фазите на Луната можете да планирате грижите си за косата, кожата, маникюра, дните за отслабване и разтоварване и др.

Луната е намаляваща и растяща. Има 4 фази на Луната - Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние, Последна четвърт.

Лунен календар>

Луната днес>

Влияние на фазите на Луната

Смята се за благоприятно да се започва всичко на нарастваща Луна, най-добре веднага след Новолуние, а да се завършват делата на намаляваща Луна, така, че до Новолуние да са завършени. В периода на растяща Луна човек е по-активен, енергичен, по-успешен. В този период е добре да се планират най-важните и отговорни действия. В периода на намаляваща Луна жизнеспособността на организма се понижава, човек е по по-слабо активен, уморява се лесно.

Новолуние

От Новолунието започва т.нар. Млада Луна. Смята се, че от тогава се активизират и силите на организма. Хората са по-жизнени и енергични. Желателно е всичко ново да се започва на Новолуние и на Растяща Луна.

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки спортове и упражнения за раздвижване, йога, стречинг и дихателни упражнения. Периодът НЕ е препоръчителен за медицински интервенции. По възможност ги отложете за периода на намаляваща Луна.

ДИЕТА - Около Новолунието се отслабва най-резултатно. Пийте повече вода и сокове. Сега е периодът, в който тялото най-бързо изхвърля токсините и шлаките. Помогнете му със здравословен хранителен режим в дните около Новолуние.

КРАСОТА - Това е най-подходящия период за маникюр и педикюр. Почистването на лицето също е подходящо. В периода на Новолуние сетивността към болка е най-ниска. Това прави епилацията по-безболезнена и ефективна.

Първа четвърт

Луната расте след Новолунието и по време на Първа четвърт. Това време е подходящо за започване на всичко ново. Вие сте по-активни и жизнени. Използвайте своята активност за набелязване и постигане на цели. Има ли нещо което отлагате, а искате да направите. Растящата Луна ще ви помогне в новите начинания!

ЗДРАВЕ - Използвайте новия прилив на енергия за по-активни спортове и дейности. Масажите на тялото действат оздравително. Докато Луната расте НЕ се препоръчват медицински интервенции. При възможност ги отложете за периода на Намаляваща Луна.

ДИЕТА - Организмът лесно усвоява полезните вещества и лесно задържа вода. По време на Нарастваща Луна има опасност от натрупване на килограми.

КРАСОТА - В този период е чудесно да се погрижите за кожата си - за нейното подхранване и овлажняване. Не забравяйте устните, зоната на очите и шията. Подходящо е боядисването на косата.

Пълнолуние

От Пълнолунието до Новолунието Луната намалява. Оставете започването на новите неща за по-късен момент. Периодът на Намаляваща луна, особено Пълнолунието, е подходящ за разтоварване, релакс и завършване на започнатите дела.

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки упражнения, разходки, йога, стречинг и дихателни упражнения. Най-неблагоприятното време за медицински интервенции! По време на Пълнолуние и 2 дни преди и след него НЕ се препоръчват операции! Ако не са неотложни, изчакайте този период да отмине.

ДИЕТА - По време на Пълнолунието тялото най-лесно натрупва килограми и задържа вода. Периодът е подходящ за разтоварваща диета.

КРАСОТА - Идеален момент за борба с целулита. Започнете своята антицелулитна програма на Пълнолуние. Подходящо е подстригването на косата и подхранващи маски. Поглезете кожата на лицето с подхранващи маски.

Последна четвърт

Започналото от Пълнолунието намаляване на Луната продължава и през Последната четвърт. Отложете новите дела и завършете започнатите до Новолунието. В този период е подходящо да се отървете от старото. Почистете дома и изхвърлете ненужните вещи. Имате ли стари навици, които ви пречат? Отървете се от тях!

ЗДРАВЕ - Използвайте подема на енергията за лек спорт и упражнения. Това е най-благоприятният период за планиране на медицински интервенции.

ДИЕТА - Сега цялата Вселена Ви помага да свалите ненужните килограми 😉 Изчистете тялото си от шлаки и отрови с разтоварващ режим на хранене.

КРАСОТА - Тялото с лекота се освобождава от ненужните килограми и шлаки, затова посетете сауна, планирайте масажи за отслабване, за премахване на шлаките и против целулит. Периодът е подходящ за подстригване на косата. Чувствителността към болка е намалена, затова обезкосмяването ще е ефикасно и по-безболезнено. Подходящ е пилинг на кожата.

 

Лунен календар>

Луната днес>

НОВОЛУНИЕ

Луната е с тъмната страна към Земята. Тя се намира между Земята и Слънцето и не може да бъде видяна. Първият лунен ден се смята от момента на Новолунието. То всеки път започва в друг знак.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ

Дясната половина от лунната повърхност е осветена. От Новолуние до Пълнолуние е период на растяща (млада) Луна. Растяща е Луната и в Първата четвърт.

ПЪЛНОЛУНИЕ

При Пълнолуние Земята е между Луната и Слънцето и целият лунен диск е видим. От Пълнолуние до Новолуние е период на намаляваща (стара) Луна.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ

Лявата половина от лунната повърхност е осветена. От Пълнолуние до Новолуние е период на намаляваща (стара) Луна. Намаляваща е Луната и в Последната четвърт.

Зодиакалните знаци и Луната

Първият лунен ден се смята от момента на Новолунието. Новолунието всеки път започва в нов зодиакален знак. Знаците се сменят един след друг по реда им в Зодиака. Ако предишното Новолуние е било в знака Близнаци, при следващото - Луната ще се намира в знака Рак.

 

Лунен календар>

Луната днес>

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

ХОРОСКОПИ    РУБРИКИ