Depositphotos_11490146_original-compressor

Любов към себе си

Новата АЗ (IV част)

В предишните три части се запознахте с тайната на малките крачки, определихте кои са приоритетните сфери в живота ви, къде се намирате днес, какво ви харесва и какво искате да промените. Написахте 50 желания и избрахте най-важните от тях, за да подобрите живота си. Направихте план. Разбрахте какви качества не ви достигат, силната роля на убежденията ви и вярата. Научихте няколко техники, с помощта на които сте засилили вярата си и сте се справили с негативните си убеждения и страховете си. Ако не сте прочели всичко това - върнете се в съответния брой!

Днес ще потърсим своя център. Ще открием това нещо, което е в основата на всички успехи в живота ни - любовта към нас самите.

Как да започнеш да обичаш себе си?

Любовта към себе си е навик или сбор от няколко навика

Хората, които обичат себе си живеят по различни правила, защото имат различни навици. Ако ти не си от тези хора, е необходимо просто да промениш навиците си, да се приучиш към няколко навика, които ще ти помогнат да започнеш да се цениш повече, да се грижиш за тялото си и да се обичаш.

Според специалистите, всеки може да приучи себе си към определен навик, чрез повторението му в продължение на 21 дни.

Започнете днес!

Нека от днес да направим опит: В продължение на 21 дни, всеки ден да повтаряме няколко прости правила, чрез които да се приучаваме към 4-те основни навика на хората обичащи себе си.

Ето кои са 4-те навика на хората, обичащи себе си

1. Ти си уникален!

Всеки човек, който обича себе си, цени своята индивидуалност и се харесва. Това не означава, че хората, които обичат себе си харесват всяка част от тялото си и всяка страна на характера си.

Напротив. Те често се стремят да променят това, което не им харесва, да се развиват и усъвършенстват. Да харесваш себе си и своята индивидуалност означава да се приемаш такъв какъвто си без да се осъждаш за това! Всеки човек е различен и индивидуален. Ние се раждаме с различни таланти, външност, мечти, роднини и т.н., и тази наша индивидуалност ни помага да бъдем това, което сме и да постигнем, това, за което сме родени. Така че, възпитайте у себе си навика да се приемате и цените такива, каквито сте.

Ако не притежавате този навик напишете поне 100 неща, които харесвате у себе си и в продължение на 21 дни четете и допълвайте този списък ежедневно.

2. Критиката е забранена!

Всеки човек, който се обича се фокусира върху положителното в себе си и никога не се критикува. За хората, обичащи себе си критиката е забранена! Това не означава, да не поправяш своите грешки или да не забелязваш своите слабости. Напротив. Хората обичащи себе си поправят допуснатите грешки, а не ги скриват, но да извършиш действия, с които да поправиш грешка е различно от безмислена критика.

Хората, обичащи себе си се развиват, но не като се спъват с критики и обиди, а като се насърчават с вяра и обич.

Ако имате навик да се фокусирате върху негативното и да критикувате себе си или другите - променете го! През следващите 21 дни за всичко негативно, което видите у някого или себе си, се опитайте да намерите поне 5 положителни неща. Това ще променя фокуса ви върху доброто.

3. Какви са твоите нужди?

Всеки човек, който обича себе си удовлетворява своите нужди - както физическите, така и емоционалните. Колко често правите нещо, което не искате да правите, отивате някъде, където не желаете или сте в компанията на хора, които не харесвате? Когато имате нужда от прегръдка - прегръщате ли някого? Когато сте жадни - пиете ли вода?

Хората, които обичат себе си се съобразяват със своите нужди! Това не означава, че всеки път ще имате възможност да го правите, но като начало започнете да се вслушвате в себе си и да осъзнавате от какво се нуждаете точно сега.

В следващите 21 дни всяка сутрин и често пред деня си задавайте въпроса "От какво се нуждая сега?" и при възможност винаги задоволявайте своите нужди.

4. Грижа за тялото

Любовта към себе си се проявява и чрез навика да се грижиш за своето тяло. Всеки човек, който обича себе си цени тялото си. Той се стреми да го храни с по-добри храни, да се съобразява с неговите нужди, да си почива, когато е уморен, да го тренира, за повече сила и гъвкавост, да го глези с масажи и т.н.

За да се приучите към този навик, трябва да се откажете и от някои вредни навици, които ви пречат - като недоспиване, алкохол и цигари. Грижата за тялото се изразява и в периодичното посещаването на профилактични прегледи при лекар и зъболекар.

За да придобиете този навик си направете план на действията, с които ще се грижите за тялото си в следващите 21 дни. А когато те изтекат не спирайте!

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

УСПЕШНА     РУБРИКИ