ПЕТ ПРАВИЛА ЗА УСПЕШНА ВРЪЗКА

Пет правила за успешна връзка

Любовта няма нужда от правила!

Любовта е това нещо, което ни се случва понякога изведнъж, друг път постепенно. Любовта може да ни изгори и да обърне живота ни на 180 градуса или да внесе хармония и спокойствие. Няма правила за това.

Но за успешна връзка само любов не стига!

Изписани са много книги за това как да изградим и запазим една връзка. Едва ли тук можем да напишем всички правила за това. Едва ли те са еднакви за всички хора. Хората са различни..., но колкото са различни, толкова са и еднакви. Има правила, които са важни за всяка връзка, за всяко време и за всеки човек. Ето петте правила, които Cinderella избра да сподели с Вас...

1. Необходима е грижа

Наскоро една приятелка изплака: Защо нямам връзка! На всички им се случва!... Наистина ли връзките просто се случват? Трябва ли да правим нещо или просто да чакаме? Успешната връзка е като градина. Любовта е плодотворната почва! Без нея трудно ще се получи! Но, за да се радваме на красотата на градината, да вдъхваме аромата на цветята и да берем плодовете, трябва да се грижим всеки ден. Спрете ли да я поливате - градината увяхва. Същото се случва и с връзката. Грижете се за нея! Всеки ден!

2. Компромисите...

За много от нас това е най-трудното! Всяка връзка се нуждае от компромиси. Хората са колкото еднакви, толкова и различни. В отношенията ни понякога възникват недоразумения, разправии, гняв, ревност, изискване... Основният начин да решите проблемите е комуникацията и взаимните компромиси! Често причините за скандалите се коренят в нас самите! Ако ситуацията не ви харесва - променете себе си! Може би точно сега вашият партньор е огледалото, в което трябва да се огледате!

3. Общи интереси и емоции

Когато двама души се влюбят, те гледат един в друг, но за истинската любов и връзка е необходимо повече - двамата трябва да гледат в една посока. Открийте общи цели, които да постигате заедно. Това ще сплоти отношенията ви и ще създаде доверие помежду ви. Намерете общи интереси, които ви свързват - пътуване, музика, кино. Споделяйте ги, забавлявайте се, подкрепяйте се. Всяка емоция е глътка живот за връзката.

4. Лично пространство

Преди много години мой колега сподели, че заделя малки суми от всяка заплата за фонда "И аз съм човек". Тогава ми се строи нечестно... Колко хора се идентифицират като част от "НИЕ" и забравят за нуждите на своето "АЗ"? Необходимо ли е да жертваме мечтите, целите и талантите си за успеха на една връзка? Едва ли... Ако до вас е правилният човек, той не би го поискал. А вие не го допускайте. Не загърбвайте своите интереси, таланти и приятели. Следвайте мечтите си! Бъдете себе си и запазете лично пространство в живота си.

5. Научете езика на партньора

Хората изразяват и приемат любовта по различен начин и това се определя още в ранното ни детство. Според Гари Чапмън има пет начина за изразяване и разбиране на емоционалната любов. Това са петте основни езици на любовта: утвърждаващи думи, пълноценно време, получаване на подаръци, получаване на помощ и физическо докосване. Когато научите езика на своя партньор, ще можете да запълните неговите емоционални нужди и той ще усеща любовта ви. Прочете повече в Петте езика на любовта.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

ЛЮБИМА     РУБРИКИ