ПОГЛЕЗИ ТЯЛОТО СИ С МАСАЖ

Поглези тялото си с масаж

Масажът е един от най-древните способи за лечение и предпазване от различни болки и заболявания. Чрез него може да се ускори възстановяването на силите след напрегнатия работен ден и да се постигне бързо отстраняване на умората. Масажът е не само приятен начин за релаксация и отмора, но и носи много ползи за здравето ни.

masaji

Ползи от масажа

Масажът освобождава тялото от напрежението и предотвратява появата на заболявания, породени от стреса в ежедневието ни.

Той подпомага освобождаването на токсините.

Циркулацията на кръвта се увеличава и до клетките достигат важни хранителни вещества, което подобрява вида на кожата. Масажът повишава качеството на съня.

Това е известно от дълбока древност, когато масажът е бил използван като лек срещу безсъние. Една от най-важните ползи е стимулирането на правилното функциониране на лимфната система, което засилва имунитета.

Видове масаж

ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ 

Прилага се с цел профилактика и освобождаване на натрупаното напрежение. Представлява комбинация от механични въздействия върху кожата и подлежащите тъкани. Осъществява се чрез специални похвати и се прилага при различни травматични и вътрешни заболявания, при заболявания на опорно-двигателния апарат, ставите и много други.

КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ 

Класическият масаж се с цел цялостно релаксиране и тонизиране на организма. Стимулира имунната система и освобождава тялото от умората и го тонизира, подобрява кръвообращението, намалява напрежението в мускулите и засилва изхвърлянето на токсини.

СПОРТЕН МАСАЖ

Спортно-възстановителен масаж е масаж за стимулиране обмяната на веществата и възстановяване на мускулите след физическо натоварване. При него се използват дълбоко-тъканни техники от класическия масаж с цел по-бързо и пълноценно настъпване на тренираност у спортистите, поддържането, както и бързото възстановяване на организма чрез премахване на умората в мускулите.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ 

Служи за премахване на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови целулитни образувания. Извършва се с помощта на специални техники и етерични или специални антицелулитни масла. Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж.

МАСАЖ С МЕД

Влияе силно тонизиращо и укрепва имунната система, стимулира кръвообръщението и подобрява обмяната на веществата. Медът пречиства организма от токсините. Кожата попива всички ценни съставки и става чиста, свежа и еластична. Най-често се прави масаж с мед на гръб. Медът може да се използва и за антицелулитен масаж.

РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ 

Въздейства успокояващо, премахва напрежението и подпомага възстановителните сили на организма. Извършва се с леки и плавни движения.

АРОМА МАСАЖ 

За масажа се използват ароматни масла от илинг иланг, роза, жасмин, лавандула и др. Препоръчва се за премахване на стреса, за релаксиране на мускулатурата, за тонус и настроение.

МАСАЖ СЪС ЗЕХТИН 

Масажът със зехтин е много полезен и здравословен за хора със суха и проблемна кожа. Екстракта извлечен от маслините, заздравява и подхранва в дълбочина кожата, прави я копринено мека и еластична, а активните съставки съдържащи се в зехтина подържат кожата здрава, свежа и тонизирана.

БАМБУКОВ МАСАЖ 

Бамбуковият масаж има силно изразено биостимулиращо въздействие и комбинира лимфодренажна техника с елементи на рефлексология. Използват се бамбукови и палмови пръчки.

РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ „МЕД и МЛЯКО“ 

Цялостен масаж на тялото с масажен гел с мед и мляко, подмладяваща и обновяваща терапия със заглаждащ кожата ефект.

ТАЙЛАНДСКИ МАСАЖ

Този масаж включва елементи от акупресура, ритмични движения, стимулация на енергийните меридиани, както и елементи от упражнения по йога. Чрез тази терапия се подобрява подвижността на тялото и физиологичните системи, баланса на жизнената енергия и се стимулира имунната система.

ШОКОЛАДОВ МАСАЖ

Често включва почистване на тялото с какаов ексфолиант, нанасяне на плътен слой шоколадова маска и последващ лек и нежен масаж с шоколадов крем. Какаото е антиоксидант и е богато на вещества, които повишават настроението, действат успокояващо, овлажняват и подмладяват кожата и й придават блясък и гладкост.

ВЕНДУЗЕН МАСАЖ 

Вакуумът предизвиква прилив на кръв и лимфа от дълбоко разположените тъкани към кожата. Усилва се обмяната на веществата и така нареченото "кожно дишане". Кожата става еластична, а съпротивителните ни сили се повишават. Вендузи могат да се ползват и при антицелулитни масажи.

ХАВАЙСКИ МАСАЖ ЛОМИ ЛОМИ 

Основава се на три основни принципа - докосване, любов и внимание. Този масаж е един от най-ефективните начини за борба с емоционалния или физическия стрес. Уникалните масажни похвати, позитивната енергия и пълно внимание на терапевта, премахва емоционалните и физически блокажи.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

ИЗЯЩНА     РУБРИКИ