ПРЕДСТОИ ТИ ПОЛЕТ

Предстои ти полет

Наближават празници... Време за почивки и пътешествия! След като решите дали ще пътешествате до екзотични дестинации, ще почивате в изискан хотел с гледка към някой от най-красивите плажове на света или  ще пътувате до интересни европейски градове, трябва да изберете най-подходящият транспорт. Ако сте избрали да летите, прочетете...

 

Към Специални правила за пътуване във връзка с Ковид>

Трябва да знаете

Цените на самолетните билети се променят в зависимост от сезона, маршрута, търсенето и др. Коя е най-изгодната цена? Някои смятат, че ще спестят, ако резервират самолетните си билети 8 месеца по-рано, други (като нас) приемат за най-изгодни офертите last minute и last second. Според проучване на Skyscanner, най-изгодно е да резервирате самолетен билет 7 седмици преди полета.

ПРЕДСТОИ ТИ ПОЛЕТ

Когато избирате самолетен билет задължително проверете дали до вашата дестинация летят нискотарифни авиокомпании, защото техните предложения са по-изгодни.

Електронен самолетен билет

От 1 юни 2008 г. всички авиокомпании, които са членове на Международната Асоциация за Въздушен Транспорт (IATA) издават електронни билети. Електронният самолетен билет се изпраща в електронен формат на електронната ви поща, включва цялата необходима информация за пътуването и трябва да бъде разпечатан. При регистрацията за полета е задължително да представите документ за самоличност.

Правила за багажа

От съображения за сигурност в международни правила се определят позволените и забранените вещи за превоз в самолет. Някои предмети могат да се превозват в самолет, но не е позволено да са в ръчния багаж. Всяка авиокомпания има свои правила относно броя, размерите и теглото на багажа, който можете да качите на борда. Правилата за транспортиране на различни предмети могат да са различни, в зависимост от страната, до която пътувате.

samolet-compressor

Регистрация на летището

Необходимо е да бъдете на летището поне 2 часа преди полета. Потърсете информация за мястото на чекиране на вашия полет. На гишетата за чекиране ще прегледат личните ви документи и самолетния билет. Багажът ви ще бъде претеглен, измерен и приет. След проверка на документите и регистрация на багажа, ще получите бордната си карта, която ще ви е необходима за настаняване в самолета.

Следва проверката за сигурност. След преминаване на проверките, можете да се отправите към зоната за извеждане (гейта), която е обозначена на бордната ви карта.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НА ПЪТ     РУБРИКИ