cinderella-2-2017

Списание Cinderella брой 2/2019

Споделен месец на любовта!

Zdrave-sila-dieti-maks-plank-1024x538

Супер диетата "Макс планк"

Свалете 5-6 кг за 1 седмица

Казват, че ако спазвате тази диета стриктно, вашите приятели няма да ви познаят след 2 седмици...  Очаква се да свалите около 5-6 кг за първата седмица и още толкова - за втората. Пожелаваме ви успех и ще се радваме, ако споделите с нас резултата си!

Трябва да знаете...

Диетата се прави 2 седмици. Ако искате можете да я повторите след 2 седмици почивка. Спазвайте я стриктно и ще имате супер резултат. Режимът от първата седмица се повтаря и през втората. Диетата е основно протеинова, но не ви лишава от плодове и салати. Не е сложна за спазване. Не гладувате.

Преди да започнете...

Не забравяйте преди всяка диета: съобразете се с нуждите на вашето тяло, здравословното си състояние, емоционалното и физическо натоварване и се посъветвайте с вашия лекар!

Понеделник

Закуска: Кафе или чай (без мляко и захар)
Обяд - 2 твърдо сварени яйца, спанак (колкото искате)
Вечеря - 1 стек (парче месо), около 200 г. и колкото искате зелена салата.

Намажете скарата със съвсем тънък слой мазнина, само колкото месото да не залепне. Посолете съвсем леко.

Вторник

Закуска: Кафе или чай (без мляко и захар) и една суха кифла до 120 г. (не сладка, не с мак, нито с конфитюр).
Обяд: 1 стек (както в понеделник), зелена салата и колкото искате плодове (особено подходящ е ананаса).
Вечеря: Колкото искате варена шунка (желателно е да е без добавки).

Сряда

Закуска: Кафе или чай (без мляко и захар) и една суха кифла (както във вторник).
Обед: 2 твърдо сварени яйца, колкото искате зелена салата и домати.
Вечеря: Варена шунка (както във вторник) и колкото искате зелена салата.

Четвъртък

Закуска:  Кафе или чай (без мляко и захар) и една суха кифла (както във вторник).
Обяд: 1 твърдо сварено яйце, швейцарско сирене (до 100 грама), колкото искате салата от моркови.
Вечеря: Плодове (особено подходящ е ананаса) и кисело мляко (без добавки).

Петък

Закуска: Кафе или чай (без мляко и захар), лимон и пресни моркови.
Обяд: Задушена или варена риба до 200 грама (с малко сол и подправки) и салата от домати.
Вечеря: 1 стек (както в понеделник) и зелена салата.

Събота

Закуска: Кафе или чай (без мляко и захар) и една суха кифла (както във вторник).
Обяд: Пиле на грил (без кожата) колкото желаете.
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца и колкото желаете моркови.

Неделя

Закуска: Чай с лимон (без мляко и захар).
Обед: 1 стек (както в понеделник) и колкото пожелаете плодове.
Вечеря: Пригответе си всичко, което пожелаете: спагети със сос, печени картофи, пелмени, котлети, борш...

bolno-dete-за-фейса-compressor

Излекувай тялото си

Какви са причините за заболяванията и начините за тяхното излекуване според Луиз Хей

Луиз Хей е автор на световни бестселъри в областта на силата на позитивното мислене и волята като начин за промяна на живота. В книгите си тя представя един различен и нетрадиционен начин за борба с болестите.  Представяме ви таблица, с конкретни заболявания и думи, с които заболяванията могат да се преодолеят.

Продължението на статията очаквайте в следващия брой.

Как да използвате таблицата?

Потърсете  проблема в първата колона от таблицата. Във втората колона ще прочетете каква е възможната причина за заболяването, според Луиз Хей. В третата колона е посочен новият мисловен модел, който ще ви помогне да се справите с проблема си. Четете думите от третата колона често и си ги повтаряйте през деня. Можете да си ги напишете на лист и да го четете, когато се сетите.

Кога ще настъпи промяната?

Придобиването на нов мисловен модел, съответно промяна на убеждения, които са ръководили живота ни години наред, не е лесно начинание. Промяната може да настъпи постепенно и бавно или изведнъж. В повечето случаи е необходим период на нагласа към новия модел на мислене. Колкото и да е трудно, колкото и да е бавно, всичко е постижимо с упорство и постоянство!

ПРОБЛЕМ ВЕРОЯТНА ПРИЧИНА НОВ МИСЛОВЕН МОДЕЛ
Абцес Преповтаряне на мисли, свързвани с болки, оскърбления и отмъщение. Давам свобода на мислите си. С миналото вече е свършено. Аз съм спокоен
Аденоиди, трета сливица Търкания и кавги в семейството. Детето по някакъв начин чувства, че е нежелано и че пречи. Това дете е желано, добре посрещнато и много обичано.
Адисонова болест Тежка форма на емоционално недохранване. Гняв към себе си. С любов се грижа за своето тяло, за своя ум и за своите емоции.
Акне Отхвърляне на собствената личност. Антипатия към себе си. Аз съм божествено проявление на живота. Обичам и приемам себе си такъв, какъвто съм сега.
Алергии Към кого сте алергичен? Отказвате се от собствената си сила. Светът е безопасен и приятелски настроен. Намирам се в безопасност. Отношението ми към живота е спокойно и естествено.
Алкохолизъм „Какъв е смисълът?" Чувство за безполезност, вина и неадекватност. Отхвърляне на собствената личност. Живея в настоящето. Всеки момент е нов. Избирам да оценя собствената си стойност. Обичам и одобрявам себе си.
Алцхаймерова болест Желания да се напусне планетата. Неспособност да се приема животът такъв, какъвто е. Всичко се случва в подходяща последователност във времето и пространството. През цялото време чувствам хармоничната божествена намеса.
Амнезия Страх. Бягство от живота. Неспособност да се застъпим за себе си. Разумът, смелостта и собственото достойнство са винаги налице. Безопасно е да си жив.
Ангина Силно убеждение, че не можете да се застъпвате за себе си и да искате това, от което имате нужда. Мое рождено право е всичките ми нужди да бъдат задоволявани. Сега с лекота и с любов искам това, което желая.
Анемия Нагласа от типа „Да, но..." Липса на радост. Страх от живота. Чувство, че не сме достатъчно способни. За мен е безопасно да изживявам радост във всички области на моя живот. Обичам живота.
- сърповидно клетъчна Убеждението, че не сте достатъчно способен, унищожава същинската радост от живота. Това дете вдишва и изживява радостта на живота и е захранвано от любовта. Бог прави чудеса всеки ден.
Анорексия (липса на апетит) Лишаване от живот. Изключителен страх, отхвърляне, ненавист към себе си. Безопасно е да бъда такъв, какъвто съм. Аз съм прекрасен точно такъв. Избирам да живея. Избирам радостта и приемам себе си.
Анус Освобождаващ център. Сметище. Свободно и без усилия се освобождавам от онова, от което вече не се нуждая в живота си.
- абсцес Гняв, свързан с онова, от което не желаете да се освободите. Безопасно е да се отпусна. Само онова, което вече не ми е необходимо, напуска тялото ми.
-болка Вина. Желание за наказание. Чувство, че не сме достатъчно способни. С миналото е свършено. Сега избирам да обичам и одобрявам себе си.
- кървене Виж. Кървене от ануса  
- сърбеж Чувство за вина, свързано с миналото. Угризение на съвестта. С любов прощавам на себе си. Аз съм любов.
- фистула Непълно отделяне на отпадъците. Задържане на отпадъци от миналото. С любов се освобождавам от миналото. Свободен съм. Аз съм любов.
Апатия Противопоставяне на чувствата. Умъртвяване на личното Аз. Страх. Безопасно е да чувствам. Откривам себе си за живота. Искам да изживея живота си.
Апендицит Страх. Страх от живота. Блокиране на потока на доброто. В безопасност съм. Отпускам се и оставям живота да протича с радост.
Апетит - прекален Страх. Необходимост от закрила. Порицаване на емоциите. В безопасност съм. Безопасно е да чувствам. Емоциите ми са нормални и приемливи.
- липса Страх. Самозащита. Недоверие в живота. Обичам и одобрявам себе си. Животът е радостен и безопасен.
Артерии Пренасят радостта на живота. Аз съм изпълнен с радост. Тя протича през мен с всеки удар на моето сърце.
Артериосклероза Противопоставяне, напрежение. Закостеняло тесногръдие. Отказ да се види доброто. Напълно открит съм за живота и радостта. Избирам да гледам на нещата с любов.
Артрит Чувство, че не сте обичан. Критика, възмущение. Аз съм любов. Сега избирам да обичам и одобрявам себе си. Гледам на другите с любов.
- на пръстите Желание да наказвате. Упреци. Чувство, че сте жертва. Гледам с любов и разбиране. Поставям всичките си преживявания в светлината на любовта.
Астма Задушаваща, стаена любов. Неспособност да дишаме за себе си. Безсилие. Потиснат плач. Сега за мен е безопасно да взема живота си в свои ръце. Избирам да бъда свободен.
- у малки деца Страх от живота. Нежелание у детето да бъде тук. Това дете е в безопасност и е обичано. То е добре дошло и прието с любов.
Асфиксия (пристъпи на задушаване) Страх. Недоверие в процеса на живота, „фиксиране" в детството. Безопасно е да порасна. Светът е сигурно място. В безопасност съм.
Безплодие Страх и противопоставяне на жизнения процес ИЛИ липса на нужда да се премине през родителство. Имам вяра в жизнения процес. Винаги се намирам на подходящо място и върша подходящи неща в подходящ момент. Обичам и одобрявам себе си.
Безпокойство Липса на доверие в протичането на процеса на живота. Обичам и одобрявам себе си и се доверявам на жизнения процес. В безопасност съм.
Безсъние Страх. Недоверие в процеса на живота. Чувство за вина. С любов изпращам деня и навлизам в спокоен сън, знаейки, че утрешният ден ще се погрижи за себе си
Белодробен оток Какво или кого не желаете да пуснете? С готовност се освобождавам от миналото. Безопасно е да се отпусна. Вече съм свободен.
Болест на Брайт Чувствате се като дете, което „нищо не прави както трябва" и „за нищо не го бива". Провал. Загуба. Обичам и одобрявам себе си. Грижа се за себе си. Винаги съм напълно адекватен.
Болест на Иценко-Кушинг Умствена дебалансираност. Свръхпроизводство на смазващи идеи. Чувство, че сте победен. С любов внасям равновесие в ума и тялото си. Вече избирам мисли, които ми помагат да се чувствам добре.
Болест на Ходжкин Порицание и огромен страх от това, че „не сте достатъчно способен". Безумна надпревара да докажете себе си, докато в кръвта ви не остане нищо от съставките, които я поддържат. Радостта от живота е забравена заради стремежа да получите одобрение. Аз съм напълно щастлив да бъда това, което съм. Достатъчно способен съм точно такъв, какъвто съм. Обичам и одобрявам себе си. Радвам се и приемам радостта.
Болка (остра) Чувство за вина. То винаги се стреми към наказание. С любов се освобождавам от миналото. Те са свободни, аз също. Сега в моето сърце всичко е наред.
Болка (тъпа и продължителна) Копнеж за любов. Копнеж за прегръдка. Обичам и одобрявам себе си. Аз съм любящ и привлекателен.
Брадавици Малки проявления на омраза. Вяра в грозотата. Аз съм любовта и красотата на живота в пълната им изява.
Бронхит Разгорещена семейна среда. Кавги и крясъци. Понякога тишина. Провъзгласявам мир и хармония в себе си и около мен. Всичко е наред.
Бурсит Потиснат гняв. Желание да ударите някого. Любовта отстранява и освобождава всичко, различно от нея.
Буца в гърлото Страх. Недоверие в жизнените процеси. В безопасност съм. Вярвам, че животът съществува и заради мен. Изразявам се свободно и с радост.
Бъбреци, -проблеми Критичност, разочарование, неуспех Срам. Реакции като на малко дете. В моя живот винаги се извършват правилни божествени действия. От всяко преживяване произлиза само добро. Безопасно е да порасна.
Бял дроб Способността да се приема живота. Приемам живота напълно уравновесен
-проблеми Депресия. Скръб. Страх да приемете живота. Чувство, че не заслужавате да живеете пълноценно. Притежавам способността да приемам живота в неговата пълнота. Изживявам с любов своя живот.
Бяло течение Убеждение, че жените са безсилни пред другия пол. Гняв към партньор. Аз създавам всички свои преживявания. Аз съм силата. Радвам се на своята женственост. Свободна съм.
Бяс Гняв. Убеденост, че споровете се решават чрез насилие. Аз съм заобиколен и проникнат от мир и спокойствие.
Вагинит Гняв към партньора Сексуална вина. Самонаказание. Другите отразяват любовта и одобрението, които изпитвам към себе си. Радвам се на своята сексуалност
Вдървеност (вцепеняване) Задържане на любовта и внимателното отношение. Умствена смърт. Споделям своите чувства и своята любов. Към всички се отнасям с любов.
Венерически болести Сексуална вина. Нужда от наказание. Убеждение, че половите органи са греховни или „мръсни". Злоупотреба с друг човек. С любов и радост възприемам моята сексуалност и нейните прояви. Приемам само мисли, които ме подкрепят и ме карат да се чувствам добре.
Венци    - проблеми Неспособност да изпълните своите решения. Незаинтересованост от живота. Аз съм решителен. Изпълнявам замислите си докрай и ме подкрепя любовта.
- кървящи венци Липса на радост от решенията, които вземаме в живота си. Имам доверие, че в живота ми винаги става това, което трябва. Спокоен съм.
Виене на свят Неуравновесено, разпиляно мислене. Отказваш да гледаш. Аз съм много съсредоточен и спокоен в своя живот. За мен е безопасно да съм жив и да се радвам.
Витилиго Липса на чувство за принадлежност. Чувствате се извън играта. Не сте един от групата. Аз съм самият център на живота и съм изцяло свързан с любовта.
Врат Представлява гъвкавостта. Умение да се види какво има зад нас. Аз съм в хармония с живота.
- проблеми Отказ да се огледат всички страни на въпроса. Непреклонност. Липса на гъвкавост. С лекота и гъвкавост оглеждам всички страни на въпроса. Има безброй начини, по които могат да се видят и направят нещата. В безопасност съм.
- схванат врат Непреклонен инат. Безопасно е да се открият и други гледни точки.
Вродени дефекти Кармични. Вие сте избрали да дойдете така. Ние избираме родителите си. Всяко преживяване е съвършено по отношение на процеса на израстването ми. Приемам състоянието, в което се намирам.
Вулва Представлява уязвимостта. Безопасно е да съм уязвима.
Възловидни образувания Възмущение, неудовлетвореност и наранено его във връзка с кариерата. Освобождавам се от нагласата, предизвикваща забавяне, и сега приемам успеха
Възпаление на сливиците Страх. Потиснати емоции. Потиснати творчески способности. Доброто за мен сега протича свободно. Чрез мен се проявяват божествени идеи. Спокоен съм.
Възпалителни процеси Страх. Гняв. Дразнещи мисли. Моите мисли са мирни, спокойни и съсредоточени.
Възрастови проблеми Убеждения, свързани с обществото. Остарял начин на мислене. Страх ви е да се държите естествено. Отхвърляне на настоящето. Обичам и приемам себе си на всяка възраст. Всеки момент в живота е съвършен.
Гадене Страх. Отхвърляне на някоя идея или преживяване. В безопасност съм. Вярвам, че процесът на живота ще ми донесе само добро.
Газове в червата, болки Вкопчаване. Страх. Несмлени идеи. Отпускам се и позволявам на живота да протича с лекота през мен.
Гангрена Мрачни мисли. „Отровни" мисли потискат радостта. Сега избирам хармонични мисли и оставям радостта да протича свободно през мен.
Гастрит Продължителна несигурност. Чувство за обреченост. Обичам и одобрявам себе си. В безопасност съм.
Главоболия Отнемате си силата. Самокритика. Страх. Обичам и одобрявам себе си Виждам себе си и това, което върша, с очите на любовта. В безопасност съм.
Глезен Представлява подвижността и ориентацията. С лекота се придвижвам напред в живота.
Глухота Отхвърляне, инат, изолация. Какво не желаете да чуете? „Не ме безпокойте". Слушам божествените сигнали и се наслаждавам на всичко, което мога да чуя. Аз съм в единство с всичко около мен.
Грип Отклик на общоприети убеждения и отрицателна нагласа. Страх. Вяра в статистиката. Аз съм неподвластен на масово разпространените убеждения и ни предразсъдъците. Освободен съм от пречки и влияния.
Гръб Представлява опората на живота. Зная, че животът винаги ме подкрепя
Гръб, проблеми    
- горна част Липса на емоционална подкрепа. Усещане, че не сте обичан. Възпиране на любовта. Обичам и одобрявам себе си. Животът ме обича и подкрепя.
- средна част Чувство за вина. Затъване в „отпадъците" на миналото. Не искам да те нося на гърба си! Освобождавам се от миналото. Свободен съм да се движа напред с любов в сърцето.
- долна част Страх от парите. Липса на финансова подкрепа. Имам доверие в процеса на живота. Винаги съм осигурен с всичко, от което се нуждая. В безопасност съм
Гръбнак Гъвкава опора на живота. Животът ме подкрепя.
- изкривяване на гръбнака Неспособност да се приспособите към подкрепата, предо-ставена от живота. Страх и стремеж да се придържате към стари идеи. Недоверие към живота. Липса на цялостност. Нямате смелост да действате според убежденията си. Освобождавам се от всички страхове. Сега се доверявам на жизнения процес. Зная, че животът съществува за мен. С любов се изправям високо.
Гръбначно-мозъчен менингит Огромни разногласия в семейството. Живот в атмосфера на гняв и страх. Голямо вътрешно вълнение. Липса на подкрепа. Избирам да създам мир в ума си, тялото си и света, в който живея Всичко е наред. Аз съм обичан и се намирам в безопасност.
Гуша Омраза поради причинена болка. Чувство, че сте жертва и че срещате препятствия в живота. Неудовлетвореност. Аз съм силата и властта в своя живот. Свободен съм да бъда себе си.
Гъбички между пръстите на краката Неудовлетвореност от това, че не сте добре приети. Неспособност за придвижване напред без затруднения. Обичам и одобрявам себе си. Позволявам си да вървя напред. Движението е безопасно.
Гърди Представляват майчинството и родителските грижи. В съвършено равновесие приемам и полагам грижи.
- кисти, бучки и болезненост Прекалени майчински грижи. Прекалена закрила. Заповедническо отношение. Прекъсване на грижите. Свободен съм да бъда такъв, какъвто съм, и позволявам и на другите свободата да бъдат това, което са. За всички нас е безопасно да пораснем.
Гърло Магистрала за себеизразяване. Канал на съзидателността. Разтварям сърцето си и възпявам радостта на любовта.
- проблеми Неспособност да се застъпите за себе си. Преглътнат гняв. Подтиснати творчески способности. Отказ от промяна. Може да се вдига шум. Изразявам се свободно и с радост. С лекота се застъпвам за себе си. Проявявам творческите си способности. Склонен съм да се променя.
Далак Натрапчиви идеи. Обземат ви фикс-идеи. Обичам и одобрявам себе си. Имам вяра, че жизненият процес винаги ще ми помага. Аз съм в безопасност. Всичко е наред.
Детски болести Вяра в предразсъдъци, общоприети представи и лъжливи закони. Детинско поведение на заобикалящите ги възрастни. Божествена закрила и любов заобикалят това дете. Утвърждаваме умствен имунитет.
Детски паралич Парализираща ревност. Желание да спрете някого. Има достатъчно за всички. Моите пълни с любов мисли създават моята свобода и това, което е добро за мен.
Диабет Копнеж за онова, което е могло да стане. Голяма нужда от упражняване на контрол. Дълбока тъга. Не е останала наслада. Този момент е изпълнен с радост. Сега избирам да изживея сладостта на днешния ден.
Диария Страх. Отхвърляне. Бягство. Приемам, усвоявам и изхвърлям в съвършена последователност. Аз съм в хармония с живота.
Дискова херния Не чувствате никаква подкрепа от живота. Нерешителност. Животът подкрепя всичките ми мисли. Аз обичам и одобрявам себе си и всичко е наред.
Дишане Представлява способността да поемаме живота Обичам живота.
- дихателни проблеми Опасение или отказ да се приеме живота изцяло. Чувство, че нямате право да заемате място, а понякога дори и да съществувате. Мое рождено право е да изживея своя живот пълноценно и свободно. Аз заслужавам любов. Сега избирам да живея пълноценно.
- учестено дишане Страх. Противопоставяне на промяната. Недоверие в процесите на живота. Навсякъде във Вселената се намирам в безопасност. Обичам себе си и се доверявам на процесите в живота.
Душевни болести Бягство от семейството. Бягство от действителността, затваряне в себе си. Насилствено отделяне от живота. Този ум познава своята истинска самоличност и е изходна точка за съзидателността на божествената самоизява.
Екзема Необуздана враждебност. Умствени изблици. Хармония и мир, любов и радост ме заобикалят и живеят в мен. Намирам се в безопасност.
Емфизем Страх да приемете живота и усещане, че не го заслужавате. Мое рождено право е да живея пълноценно. Обичам живота. Обичам себе си.
Епилепсия Усещане, че сте преследван. Отхвърляне на живота. Усещане за голяма борба. Насилие над самия себе си. Избирам да виждам живота като вечен и изпълнен с радост. Аз съм вечен, радостен и спокоен.
Женски неразположения Отричане от себе си. Отхвърляне на женствеността. Отхвърляне на женското начало. Радвам се на своята женственост. Харесва ми, че съм жена. Обичам тялото си.
Жлези Представляват складови бази. Самостоятелни действия. Аз съм съзидателната сила в моя живот.
- проблеми Лошо разпределяне на идеите, изискващи незабавно осъществяване. Притежавам всички божествени идеи и енергичност, от които се нуждая. Тръгвам напред веднага.
- надбъбречни жлези, проблеми Пораженство. Пренебрегване на грижите за себе си. Безпокойство. Обичам и одобрявам себе си. Безопасно е да се грижа за себе си.
- тимусна жлеза Жлеза, която управлява имунната система. Чувствате се нападнат от живота, „Те" ви преследват. Моите пълни с любов мисли поддържат силна имунната ми система. И вътрешно, и външно съм в безопасност. Лекувам се с любов.
- хипофизна жлеза Представлява контролиращия център. Умът и тялото ми са в съвършено равновесие. Аз контролирам своите мисли.
- щитовидна жлеза, проблеми Унижение. Никога не остава време да направя това, което ми се иска. Кога ли ще дойде моят ред? Придвижвам се отвъд старите ограничения и сега си позволявам да се изразявам свободно и съзидателно.
- увеличена щитовидна жлеза Прекалено разочарование, защото не можете да осъществите онова, което искате. Винаги се съобразявате с другите, а не със себе си. Възвръщам своята сила на истинското й място. Сам вземам своите решения. Аз съм удовлетворен.
Жълтеница Вътрешни и външни предразсъдъци. Неуравновесен разум. Притежавам търпимост, състрадателност и любов, насочени към всички хора, включително и към самия мен.
Загуба на равновесие Разпиляно мислене. Липса на съсредоточеност. Съсредоточавам се и съм в безопасност, приемам съвършенството на моя живот. Всичко е наред.
Задържане на течности Какво ви е страх да загубите? Освобождавам се с готовност и с радост.
Заекване Несигурност. Липса на самоизява. Забранено ви е да плачете. Свободен съм да се застъпя за себе си. Сега съм сигурен, че се изразявам добре. Общувам единствено с любовта.
Запек Отказ да се освободите от старите идеи. Затъване в миналото. Понякога скъперничество. Освобождавайки се от миналото, давам възможност на новото, свежото и жизненото да навлязат в мен. Позволявам на живота да протича през мен.
Затлъстяване Представлява защита. Свръхчувствителност. Закрилян съм от божествената любов. Винаги се намирам в безопасност.
Злополуки Неспособност да се застъпим за себе си. Бунт срещу властта. Вяра в насилието. Освобождавам онази нагласа в мен; която е предизвикала това. Аз съм спокоен. Аз заслужавам.
Зъби Представляват решенията.  
- проблеми Продължителна нерешителност. Неспособност да „разглобите" идеите, да ги анализирате и да вземете решение. Аз вземам своите решения въз основа на принципите на истината и спокойно се отпускам, знаейки, че в живота ми се извършват единствено правилни действия.
Изгаряния Гняв. Избухпивост. Раздразнителност. Създавам само мир и хармония в себе си и около себе си. Заслужавам да се чувствам добре.
Изприщване Противопоставяне. Липса на емоционална закрила. С лекота плувам по течението на живота и на всяко ново преживяване. Всичко е наред.
Илеит Страх. Тревоги. „Не съм достатъчно способен". Обичам и одобрявам себе си .Правя най-доброто, на което съм способен. Аз съм прекрасен. Спокоен съм.
Импотентност Сексуална принуда, напрежение, чувство за вина. Общоприети убеждения. Злоба към предишен партньор. Страх от майката. Сега позволявам на цялата си сексуална сила да действа с лекота и с радост.
Инконтиненция Отпускане. Чувство, че губите контрол над емоциите си. Отсъствие на грижи за себе си. Грижите за самия мен имат благоприятно въздействие и върху околните. Аз съм внимателен и грижовен към себе си. Всичко с наред.
Инфекции Нервност, гняв, раздразнителност. Избирам да бъда спокоен и хармоничен.
Инфекции на пикочните пътища Ядосан сте на някого от другия пол или на любовник. Укорявате другите. Освобождавам се от онази нагласа в съзнанието ми, която е предизвикала това състояние. Склонен съм да се променя. Обичам и одобрявам себе си,
Ишиас Двуличие. Страх от парите и от бъдещето. Вървя към това, което е по-добро за мен. То е навсякъде и аз съм в безопасност.
Камъни в жлъчния мехур Язвителност. Тежки мисли. Укори. Гордост. С радост се освобождавам отминалото. Животът е приветлив, а и аз съм такъв.
Кандидоза Силно усещане за разпиляност. Много неудовлетвореност и гняв. Прекалени изисквания и недоверчивост в интимните връзки. Ненаситност. Разрешавам си да бъда всичко, на което съм способен, и заслужавам най-доброто в живота. Обичам и ценя високо и себе си, и другите.
Кинетоза Страх. Страх, че вие не контролирате събитията. Винаги контролирам своите мисли. В безопасност съм. Обичам и одобрявам себе си.
Кисти Отново гледате стария мъчителен филм. Обръщате особено внимание на оскърбления. Мним растеж. Филмите в моя ум са прекрасни, защото аз предпочитам те да са такива. Обичам себе си.
- фиброзна киста Силно убеждение, че не ви върви в живота. „Горкият аз". Животът ме обича и аз го обичам. Сега решавам да го приемам пълноценно и свободно.
Китка Представлява движение и лекота. С всички свои преживявания се справям с мъдрост, любов и лекота.
Кожа Защитава личността ни. Сетивен орган. Чувствам, че е безопасно да бъда такъв, какъвто съм.
- проблеми Неспокойствие, страх. Стари, заровени опасения. „Застрашен съм". С любов и с мисли за радост и мир защитавам себе си. Прощавам си миналото и го забравям. Свободен съм още в този момент.
Кожна туберколоза Предавате се. „По-добре да умра, отколкото да отстоявам правата си". Гняв и наказание. Изказвам се в своя полза свободно и лекота. Използвам правата над собствената ми сила. Обичам и одобрявам себе си. Аз съм свободен и се намирам в безопасност.
Кокоши трън В основата на вашите разбирания е гневът. Увеличаваща се неудовлетвореност, насочена към бъдещото. Придвижвам се напред с увереност и лекота. Имам вяра в хода на живота и се приспособявам към него.
Колики Умствен дразнител, нетърпение. Заобикалящата среда предизвиква раздразнение. Това дете реагира само на любовта и на изпълнените с любов мисли. Всичко е спокойно.
Колит Свръхвзискателни родители. Усещане, че сте потиснат и победен. Голяма нужда от привързаност и обич. Обичам и одобрявам себе си. Аз създавам собствената си радост Избирам да бъда победител в живота.
Коляно Представлява гордостта и егото. Аз съм гъвкав и се приспособявам лесно.
- проблеми Непреклонно его и гордост. Неспособност да се подчинявате. Страх. Липса на гъвкавост. Нежелание да отстъпите. Прошка. Разбиране. Състрадание. Аз се подчинявам и се адаптиран с лекота и всичко е наред.
Кома Страх. Бягство от някого или нещо. Ние те заобикаляме със сигурност и любов. Осигуряваме ти пространство, в което да оздравееш. Ти си любов.
Копривна треска Скрити малки страхове. Правите от мухата слон. Нося спокойствие във всяко ъгълче на своя живот.
Коронарна тромбоза Самота и страх. „Не ставам за нищо". „Не правя достатъчно". „Никога няма да успея". Аз съм в единство с всички аспекти на живота. Вселената напълно ме подкрепя. Всичко е наред.
Кости Изразяват структурата на Вселената Аз съм добре сложен и уравновесен.
- счупвания Бунт срещу властта. В моя свят управлявам аз, тъй като аз съм единственият, който мисли с моя ум.
- деформации Умствена подтиснатост и напрежение. Неспособност на мускулите да се опънат. Липса на умствена гъвкавост. Вдишвам живота цялостно. Отпускам се и се доверявам на процесите на живота.
Крака Водят ни напред в живота. Животът е за мен.
Крака, проблеми    
- над коляното Задържане на стари травми от детството. Те са направили най-доброто, на което са били способни, според разбиранията, усещанията и знанията си. Освобождавам ги.
- под коляното Страх от бъдещето. Нежелание да се движите. Вървя напред с увереност и радост, сигурен съм, че всичко в моето бъдеще е наред.
- пръсти на краката Представляват малките подробности в бъдещето. Всички детайли сами ще се погрижат за себе си.
Краста Порочно мислене. Позволявате на другите да „влязат под кожата ви". Аз съм жива, любяща и радостна проява на живота. Изразявам собствената си личност.
Круп Виж Бронхит.  
Кръв Представлява радостта в тялото, протичаща свободно. Аз съм радостта на живота, която се проявява и възприема.
- проблеми Липса на радост. Отсъствие на движение на идеи. В мен се движат свободно радостни нови идеи.
- анемичност виж Анемия.  
- склонност към тромбообразуване Възпиране на потока от радост. Събуждам нов живот в себе си. Аз съм част от потока.
Кръвно налягане    
- високо Неразрешен отдавнашен емоционален проблем. С радост се освобождавам от миналото. Спокоен съм.
- ниско Недостиг на любов в детска възраст. Пораженство. „Няма смисъл и без това няма да стане". Избирам да живея в НАСТОЯЩЕТО, което винаги е изпълнено с радост. Моят живот е радостен.
Кървене Радостта изтича. Гняв. Но къде? Излъчвам и приемам радостта на живота в съвършен ритъм.
- от ануса Чувство на разочарование и гняв. Доверявам се на процеса на живота. В моя живот се извършват само подходящи и добри действия.
Лакът Представлява промяна на посоките и приемане на нови преживявания. С лекота се адаптирам към новите преживявания, новите посоки и новите промени.
Ларингит Толкова сте ядосан, че не можете да говорите. Страх ви е да вземете думата. Възмущение от властта. Свободен съм да си поискам това, което желая. Безопасно е да се изказвам. Спокоен съм.
Левкемия Жестоко заглушавате вдъхновението. Има ли смисъл да го правите? Придвижвам се отвъд ограниченията на миналото към свободата на настоящето. Безопасно е да бъда такъв, какъвто съм.
Лимфни заболявания Предупреждение, че умът трябва да бъде пренасочен към съществените неща в живота Любов и радост. Сега насочвам вниманието си изцяло към любовта и радостта, които получавам от живота. Свободно възприемам живота. Умът ми е спокоен
Лице Представлява това, което показваме на света. Безопасно е да бъда такъв, какъвто съм. Аз изразявам себе си.
Лош дъх Гняв и мисли за отмъщение. Сходни с това преживявания. С любов се освобождавам от миналото. Избирам да изразявам гласно само любов.
Лоша миризма от устата Лоши намерения, подло клюкарстване, нечисти мисли. Аз говоря нежно и с любов. Издишвам само добро.
Лошо храносмилане Дълбоко вкоренен страх, опасения и тревоги. Мърморене и оплакване. Възприемам и усвоявам всички преживявания спокойно и радостно.
Мазоли Закоравели представи и идеи. Материализиран страх. Безопасно е да видя и да експериментирам нови идеи и нови начини на действие. Открит съм и възприемам доброто.
Мастоидит Гняв и неудовлетвореност. Нежелание да чувате това, което става. Обикновено се среща у деца. Страхът влияе върху разбиранията. Божествен мир и хармония ме за обикалят и живеят у мен. Аз съм оазис на мир, любов и радост. Всичко в моя свят е наред.
Матка Представлява база на съзидателност. Моето тяло е мой дом.
Менопауза, проблеми Страх от това, че вече няма да сте желана. Страх от остаряване. Отхвърляне на себе си. „Не ме бива достатъчно". Аз съм уравновесена и спокойна при всички промени, предизвикани от жизнените процеси, и с любов благославям тялото си.
Менструация, проблеми Отхвърляш своята женственост. Чувство за вина, страх. Убеждение, че половите органи са греховни или „мръсни". Приемам изцяло силите си на жена и възприемам всички процеси в тялото като нормални и естествени. Обичам и одобрявам себе си.
Мигрена Неприязън към принудите. Отхвърляне на потока на живота. Сексуални страхове. (Обикновено онанирането ги премахва). Отпускам се в потока на живота и оставям на него да ми осигури лесно и спокойно всичко, от което имам нужда. Животът е за мен.
Множествена склероза Закостеняло мислене. Коравосърдечие, желязна воля, липса на гъвкавост. Страх. Избирам пълни с любов и радост мисли, създавам любящ и радостен свят. Свободен съм и се намирам в безопасност.
Мозък Представлява компютърът, разпределителното табло. С любов управлявам своя ум.
-тумор Неправилни „компютризирани" убеждения. Инат. Отказ да се променят старите модели. За мен е лесно да програмирам отново компютъра на своя ум. Всичко в живота се променя и умът ми е вечно нов.
Мозъчен удар Отказ. Съпротива. „По-скоро бих умрял, отколкото да се променя". Отхвърляне на живота. Животът е промяна и аз се адаптирам лесно към новото. Приемам живота  миналото, настоящето бъдещето.
Мокрещи рани Премълчани обидни думи. Обвинения. Аз създавам само радостни изживявания в моя свят, изпълнен с любов.
Мононуклеоза Нагласа за омаловажаване на живота. Изкарвате другите виновни. Много скрити упреци. Навик да повтаряте: „Ужасно". Целият живот и аз сме едно. Виждам себе си в другите и обичам това, което виждам. Радвам се, че съм жив.
Морска болест Страх. Страх от смъртта. Липса на контрол. Аз съм в пълна безопасност във Вселената, Навсякъде съм спокоен. Имам вяра в живота.
Мускулна дистрофия Прекален страх. Безумно желание да контролирате всичко и всеки. Дълбока нужда да се чувствате в безопасност. Загуба на вяра и доверие. За мен е безопасно да съм жив. Безопасно е да бъда аз. Достатъчно способен съм такъв, какъвто съм сега. Имам доверие в себе си.
IMG_8862_3-4166-compressor

12 храни за плосък корем

„Плосък корем за шест седмици” е книга на Дейвид Зинченко, бестселър на Ню Йорк Таймс. В книгата авторът представя своята система за по-стегнато и здраво тяло. Това не е диета, а програма за разумно хранене и физически упражнения.

В основата на тази система са 12 енергийни храни. Според автора тези 12 храни трябва да съставляват голяма част от вашата диета. Колкото повече ядете от тях, толкова по-добре вашето тяло ще увеличава мулкулната маса и ще избягва натрупването на мазнини

Правила на програмата за плосък корем

ПОВЕЧЕ ХРАНА = ПОВЕЧЕ МУСКУЛИ = ПО-МАЛКО ТЛЪСТИНИ

 

Трябва да се храните по-често, за да промените природата на своето тяло.

Яжте 6 пъти на ден - закуска, обяд и вечеря и 3 леки закуски. Леките закуски да са 2 часа преди обяд и вечеря и 2 часа след вечеря.

Не е необходимо да се храните само с 12-те храни, но ги направете основен елемент на своята диета. Включвайте 2-3 от тези храни във всяко от основните ви хранения и хапвайте поне 1 от храните в леките закуски между основните хранения.

 

Вижте повече: https://kakdaotslabna.info/hrani/12-hrani-za-plosak-korem

ЗВЕЗДНИТЕ ЗНАЦИ

Лунната диета през февруари

Как да свалите килограми от теглото си, като се съобразявате с лунните фази? Вижте как...

Целта на лунната диета е да свалите килограми, като пречистите организма си от натрупаните токсини и задържаните течности. Лунната диета не е дълга - тя се спазва само един или няколко дни в месеца. Характерно за нея е, че се съобразява с лунните фази за конкретния месец. Очаква се да свалите между 1 и 3 кг. за 24 часа. Лунната диета може да видите в  KakDaOtslabna.info, а по-долу вижте лунните фази за месеца.

Кога да започнем Лунната диета?

Лунната диета се спазва в продължение на 24 часа от момента на навлизане на Луната в определена фаза - Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние и Последна четвърт. Планирайте лунна диета за месеца, според лунния календар. (Лунен календар за всички месеци на годината ще намерите в www.cinderella.bg). Вижте по-долу деня и часа, в който започват фазите на Луната за този месец.

Февруари 2019

4 февруари 2019 - 23:04 ч. - Новолуние

13 февруари 2019 - 00:26 ч. - Първа четвърт

19 февруари 2019 17:53 ч. - Пълнолуние

26 февруари 2019 - 13:29 ч. - Последна четвърт

Прочетете преди да започнете!

Лунната диета помага на организма да се освободи от натрупаните токсини и задържаните течности. Тя не е продължителна и не е тежка за организма. Ако нямате здравословни проблеми, лунната диета не може да ви навреди, но въпреки това, е препоръчително да се консултирате с лекар преди започване на всяка диета. Несъвместими с всяка диета са пиенето на алкохол и газирани напитки и пушенето!

goji-beri

Годжи бери - плодът на дълголетието

Тези малки плодчета могат да имат голям принос за Вашето здраве

Какви са ползите за здравето?

Малките плодчета Годжи бери повишават жизнения тонус, силата, дълголетието и сексуалната енергия. Те подпомагат имунната система, повишават алкалността и жизнеспособността. Годжи бери са полезни за балансирането на кръвната захар, подобряване на зрението и др. Голям плюс на малките плодчета е съставката бета-ситостерол, която пречиства черния дроб и премахва лошия холестерол.

Препоръчителна доза

Препоръчителната дневна доза на сушени плодчета годжи бери е около една шепа (15-45 грама). Те могат да се приемат с други суперхрани - счукани какаови зърна, ядки, семена и др.

Силен помощник за отслабване

Годжи бери са силен помощник в битката с излишните килограми. Съдържащите се в тях полизахариди засилват метаболизма и подпомагат изгарянето на мазнините.

ПЕТТЕ ЕЗИКА НА ЛЮБОВТА

Петте езика на любовта

Знаете ли кои са езиците на любовта?

Хората изразяват и приемат любовта по различен начин.

Според Гари Чапмън има пет начина хората да изразяват и разбират емоционалната любов - петте основни езици на любовта.

Това са: УТВЪРЖДАВАЩИ ДУМИ, ПЪЛНОЦЕННО ВРЕМЕ, ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОДАРЪЦИ, ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОМОЩ и ФИЗИЧЕСКО ДОКОСВАНЕ.

Всеки от нас има първичен език на любовта, който е изграден от ранното ни детство от нашите родители. В резултат на това всеки има различни емоционални нужди, в отговор на които, усеща любовта от другия. Той прави това за мен, значи ме ОБИЧА. Обикновено ние правим за другия това, което очакваме от него. Например, ако нашия език на любовта е Пълноценно време ние имаме нужда да споделяме повече време със своя партньор и очакваме, че той има същите нужди. Ако това е така, би било прекрасно. Двойки, при които партньорите имат еднакви езици на любовта ще се чувстват ценени и обичани! Но...

За съжаление ние често говорим на различни езици и трябва да се научим да се разбираме...

Грешки в превода

Не всички хора говорят на един и същ език. Емоционалните езици на партньорите могат да са толкова различни, колкото български и китайски.  Хората са склонни да говорят на своя език и затова остават неразбрани. Ние изразяваме любовта си към своя любим, но посланието ни не достига, защото говорим на чужд за него език. Това е така, защото партньорът ни има различни емоционални нужди. За някои любовта е грижа, за други подарък или прегръдка.

Решението...

Решението е да научим първичния любовен език на партньора си, за да показваме любовта си успешно. Така жестовете, които правим ще бъдат разбрани и оценени. Когато се срещнат двама души с различни любовни езици, връзката им зависи от това дали двамата ще разберат емоционалния език на другия и дали ще се научат да го използват.

Открийте своя първичен език на любовта и този на партньора си, като прочетете основните им характеристики.

Утвърждаващи думи

Това е първичния език на любовта на хората, за които е особено важно вербалното общуване и имат нужда да чуват от своя партньор колко ги обича, подкрепя и други утвърждаващи думи. Те се чувстват обичани и ценени, когато техният партньор изразява с думи любовта си, възхищението си и т.н.

"Той ми говори мило, забелязва успехите ми, не пропуска да изрази колко ме харесва! Значи ме обича!"

Пълноценно време

Хората, които имат нужда да прекарат повече пълноценно време със своя любим са тези, чийто първичен език на любовта е Пълноценното време. Те се чувстват обичани и ценени, когато техният партньор отделя време за тях - например за разходка, кино и дори просто разговор.

"Той отделя време за мен, приятно му е в моята компания, иска да бъдем по-често заедно! Значи ме обича!"

Получаване на подаръци

Получаването на подаръци е първичен език на любовта за хората, за които подаръкът е символ на грижа и любов. За тях няма значение, дали подаръкът е скъп или безплатен. Важното е, че техният любим е мислил за тях и е положил усилия да покаже любовта си с поднасянето на подарък.

"Той е мислил за мен, иска да ме зарадва и е положил усилия! Значи ме обича!"

Помощ

За някои хора най-разбираемият израз на любов е, когато някой им помага. Това са хората, чийто първичен език на любовта е получаване на помощ. За тях е важно, когато имат нужда от помощ техният партньор да им помогне, да бъде до тях.

"Той ми помага и се грижи за мен винаги когато имам нужда, мога да разчитам на него, полага усилия, за да ми е спокойно! Значи ме обича!"

Физическото докосване

Физическото докосване е първичен език на любовта за хората, които се нуждаят от физически допир и близост. За тях липсата на физическа близост е липса на любов. Прегръщането, целуването, държането за ръка, секса и всяко физическо докосване са доказателства за любовта на партньора им.

50549137_10155785337025843_3305517890265939968_o

Десето юбилейно издание на Мисис Баба 

Mrs Classic Universe 2019 и Grandma Universe 2019

На 21 януари 2019 година по традиция на Бабинден се състоя 10-тото юбилейно издание на конкурса „Мисис Баба“. Успоредно с него се проведе и единственият в света международен конкурс за баби Grandma Universe.

Домакин на конкурса беше комплекс „Монтесито“.

Над 300 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в надпреварата. Целта на този конкурс е да даде пример за съвременна баба – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие и лично пространство.

До финала на конкурса „Мисис Баба” журито допусна 10 кандидатки. Тази година прави впечатление, че повечето са с по три деца и няколко внуци.

Участие в надпреварата Grandma Universe 2019 взеха представителки от 5 континента. Отново се наблюдаваше засилено присъствие на азиатки. Това не е случайно, тъй като няколко поредни години короната отива в Азия.

Символичен домакин на конкурса Мисис Баба 2019 беше първата носителка на титлата Капка Амзина. В ролята на домакин на международният конкурс Grandma Universe и водещ на събитието бе Grandma Universe 2016 – Дони Чачова.

Мисис Баба 2018 Aнета Паскалева предаде короната на Мисис Баба 2019 и се включи в надпреварата на международния конкурс, представяйки България .

Всички участнички в международния конкурс бяха отседнали в комплекс „Монтесито”. Специалната национална вечер с фолклорна група „Дилмани“ се  проведе в ”Кафана Стефанович”. „Дари Травел“ им подари туристическа обиколка на София, а Code Beauty  се погрижиха за перфектната им визия на финала на конкурса. Гостите се насладиха на специална селекция продукти на изворна вода „Бачково”.

Участничките получиха подаръци от Refan - с екстракт от роза, козметика на „TEOXANE”, „Premium Health Products“, Gallerato на г-жа Славка Занева. Както обикновенно прекрасната торта за юбилея беше дело на сладкарници Неделя.

Събитието по традиция имаше и благотворителен характер. Средствата бяха предоставени на К.Г.Б. – Клуб на готините баби.

В най-интересния тур с талантите всички участнички блеснаха с изпълненията си. Те пяха, танцуваха, рецитираха.

„Мисис Баба“ 2019

Мисис Баба България 2019 - Стефка Стаменова - от Пловдив на 50 години – радио и тв  журналист, разказвач на истински истории, за което е наречена българската Шехерезада. Мото – “Най- същестеното е невидимо за очите“

Мисис баба 2019 I - Цветанелия Колева

Мисис баба 2019 II - Славка Йовчева

Мисис баба 2019 III - Марияна Станчева

Мисис баба 2019 IV – Айше Дрянова

„Mrs Classic Universe” 2019

Mrs Classic Universe 2019 - Светлана Исаева – Русия – омъжена, с двама сина. Мотото на нейният живот е да помага на другите да живеят по - добре и вярва, че когато помагаме на слабите, ставаме по-силни.

Mrs Classic Universe 2019 I - Парк Джунг Бин - Корея

Mrs Classic Universe 2019 II - Амита Малхотра – Малайзия

Mrs Classic Universe 2019 III - Серин Максон - Сингапур

Mrs Classic Universe 2019 IV – Вина Патил - Англия

„Grandma Universe” 2019

Grandma Universe 2019 - Изабела Хереро – Испания - майка на три деца и внук на 3 години. Адвокат по професия. Собственик на агенция за недвижими имоти и агенция за модели.

Grandma Universe 2019 I - Оксана Котляренко – Украйна

Grandma Universe 2019 II - Лилия Козлова – Естония

Grandma Universe 2019 III - Гриит Донс – Белгия

Grandma Universe 2019 IV – Олга Аболинья - Латвия

 

LUNNITE-FAZI2-compressor

Как ни влияе Луната през февруари?

Луната влияе не само на приливите и отливите, но и на емоционалното ни състояние, качеството на съня ни, изчистването на организма от токсини, ежемесечния цикъл на жената и т.н. Според фазите на Луната можете да планирате грижите си за косата, кожата, маникюра, дните за отслабване и разтоварване и др. Планирайте грижите за здравето и красотата си през месеца, като се съобразите с лунните фази.

Новолуние

Новолуние

4 февруари 2019 - 23:04 ч.

От Новолунието започва така наречената Млада Луна. Смята се, че от тогава се активизират и силите на организма. Хората са по-жизнени и енергични. Желателно е всичко ново да се започва на Новолуние и на Растяща Луна.

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки спортове и упражнения за раздвижване, йога, стречинг и дихателни упражнения. Периодът НЕ е препоръчителен за медицински интервенции. По възможност ги отложете за периода на намаляваща Луна.

ДИЕТА - Около Новолунието се отслабва най-резултатно. Пийте повече вода и сокове. Сега е периодът, в който тялото най-бързо изхвърля токсините и шлаките. Помогнете му със здравословен хранителен режим в дните около Новолуние.

КРАСОТА - Това е най-подходящия период за маникюр и педикюр. Почистването на лицето също е подходящо. В периода на Новолуние сетивността към болка е най-ниска. Това прави епилацията по-безболезнена и ефективна.

Растяща луна

Растяща Луна

13 февруари 2019 - 00:26 ч.

Луната расте след Новолунието и по време на Първа четвърт. Това време е подходящо за започване на всичко ново. Вие сте по-активни и жизнени. Използвайте своята активност за набелязване и постигане на цели. Има ли нещо което отлагате, а искате да направите. Растящата Луна ще ви помогне в новите начинания!

ЗДРАВЕ - Използвайте новия прилив на енергия за по-активни спортове и дейности. Масажите на тялото действат оздравително. Докато Луната расте НЕ се препоръчват медицински интервенции. При възможност ги отложете за периода на Намаляваща Луна.

ДИЕТА - Организмът лесно усвоява полезните вещества и лесно задържа вода. По време на Нарастваща Луна има опасност от натрупване на килограми.

КРАСОТА - В този период е чудесно да се погрижите за кожата си - за нейното подхранване и овлажняване. Не забравяйте устните, зоната на очите и шията. Подходящо е боядисването на косата.

Пълнолуние

Пълнолуние

19 февруари 2019 17:53 ч.

От Пълнолунието до Новолунието Луната намалява. Оставете започването на новите неща за по-късен момент. Периодът на Намаляваща луна, особено Пълнолунието, е подходящ за разтоварване, релакс и завършване на започнатите дела.

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки упражнения, разходки, йога, стречинг и дихателни упражнения. Най-неблагоприятното време за медицински интервенции! По време на Пълнолуние и 2 дни преди и след него НЕ се препоръчват операции! Изчакайте този период да отмине, освен ако интервенциите са неотложни.

ДИЕТА - По време на Пълнолунието тялото най-лесно натрупва килограми и задържа вода. Периодът е подходящ за разтоварваща диета.

КРАСОТА - Идеален момент за борба с целулита. Започнете своята антицелулитна програма на Пълнолуние. Подходящо е подстригването на косата и подхранващи маски. Поглезете кожата на лицето с подхранващи маски.

Намаляваща луна

Намаляваща Луна

26 февруари 2019 - 13:29 ч.

Започналото от Пълнолунието намаляване на Луната продължава и през Последната четвърт. Отложете новите дела и завършете започнатите до Новолунието. В този период е подходящо да се отървете от старото. Почистете дома и изхвърлете ненужните вещи. Имате ли стари навици, които ви пречат? Отървете се от тях!

ЗДРАВЕ - Използвайте подема на енергията за лек спорт и упражнения. Това е най-благоприятният период за планиране на медицински интервенции.

ДИЕТА - Сега цялата Вселена Ви помага да свалите ненужните килограми 😉 Изчистете тялото си от шлаки и отрови с разтоварващ режим на хранене.

КРАСОТА - Тялото с лекота се освобождава от ненужните килограми и шлаки, затова посетете сауна, планирайте масажи за отслабване, за премахване на шлаките и против целулит. Периодът е подходящ за подстригване на косата. Чувствителността към болка е намалена, затова обезкосмяването ще е ефикасно и по-безболезнено. Подходящ е пилинг на кожата.

КИТАЙСКИ ХОРОСКОП

Китайски хороскоп

Легенда за създаване на китайския календар

Според една легенда Буда е създал китайския календар, ръководен от Небесния император. Разказват, че преди да отпътува от живота, Буда призовал животните. Дошли само 12 животни. За да им благодари за уважението, Буда решил да нарече на тях 12-годишния цикъл. И така той нарекъл по една година на всяко от 12-те животни, които го почели. След това Буда нарекъл всеки човек, роден в годината на определено животно да притежава характерни негови качества. Поредността на годините спазила поредността на пристигането на животните при Буда. Първи е дошъл плъхът, затова всички първи години са наречени Година на Плъха. След него един по един дошли Бикът, Тигърът, Заекът, Драконът, Змията, Конят, Козата, Маймуната, Петелът, Кучето и Глиганът.

Година на свинята (глигана)

Китайската Нова година настъпи на 5 февруари 2019 година.

Свинята (Глиганът) е последното от 12-те животни и с нея се затваря кръга.

Жълтата земна свиня е търпелива, спокойна и търсеща нови впечатления и преживявания. През тази година не е препоръчително да прибързвате. Обмисляйте добре преди да действате. Избягвайте стреса, за да се радвате на добро здраве. Почивайте, срещайте се с приятели, пътешествайте. Годината ще е благоприятна за отношенията и любовта.

В китайския хороскоп зодията се определя от годината на раждане. Има 12 животински знака - плъх, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, коза, маймуна, петел, куче, глиган. Вижте коя зодия сте според китайския хороскоп, като намерите годината си на раждане по-долу.

Плъх

1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Бик

1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Тигър

1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Заек

1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Дракон

1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Змия

1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Кон

1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Коза (Овца)

1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Маймуна

1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Петел

1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

Куче

1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Глиган

1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РАЗДЕЛИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НАЧАЛО   РУБРИКИ