childhood-cinderella-compressor

СЕДЕМ НАВИКА НА

ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА

С какво се различават щастливите хора от останалите? Защо в сходни ситуации едни хора са щастливи, а други - не?

 

 

 

 

CINDERELLA.BG

people-2567915_1280-compressor

С КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА?

 

С какво наистина се различават щастливите хора от останалите? Защо в сходни ситуации едни хора са щастливи, а други - не?

Щастливите хора често имат повече пари, здраве, добри отношения с близките си, апартаменти, добра работа, работещ бизнес, много приятели и т.н.

Дали щастливите хора са щастливи, защото имат всичко това? Или имат всичко това, защото са щастливи?

Възможно ли е да имаш всичко?

За съжаление, животът не ни предоставя мечтаното накуп. Той е поредица от избори. Получаваш нещо, а губиш друго.

Защо едни хора са щастливи с това, което имат, а други са нещастни заради това, което нямат?

Щастието не идва отвън. То е вътрешно усещане. Основните разлики са вътре в нас. Щастливите хора мислят по различен начин, имат различен фокус върху нещата и притежават различни качества. Просто някои хора имат навика (или сбор от навици) да бъдат щастливи.

Вижте 7 навика, с придобиването на които в живота ви ще има много повече щастие.

beautiful-71493_1280-compressor

Първи навик

БЪДЕТЕ ПОЗИТИВНИ

 

Щастливите хора мислят позитивно, техният фокус е положителен. Те са щастливи с това, което имат и не се фокусират върху това, което нямат. Вижте 2 стъпки, които ще ви помогнат да придобиете навика за положително мислене:

1. Правилен фокус. За съжаление, животът не ни предоставя всичко накуп. Много често трябва да правим избор. Избираме нещо, но губим друго. В тези моменти е важно да спазваме приоритетите си и да се фокусираме правилно.

Всеки път, когато усетите, че сте загубили своята позитивност, помислете върху какво сте се фокусирали. За да придобиете навика да бъдете положителни, започнете да отбелязвате всички хубави неща в живота си, дори да ви се струват малки и незначителни.

2. Това което се случва с нас има определена цел. Приемайте всички ситуации и всички хора в живота си за учители. Това ще ви помогне да приемате нещата от живота по-леко и положително.

Когато сте изправени пред проблем или неприятна ситуация, потърсете какво положително ви носи тя, какъв урок е заложен в нея.

 

snow-2140909_1280-compressor

Втори навик

ЩАСТЛИВИ ТУК И СЕГА

Щастливите хора са щастливи тук и сега. Те умеят да се наслаждават на всеки момент, на всеки ден. Не отлагат живота си за в бъдеще - "ще бъда щастлив, когато..." За да придобиете този навик всеки ден използайте тези два ключа:

Първи ключ: Щастливци са тези, които умеят да се радват на малките неща.

Учете се да забелязвате всички хубави неща в живота си тук и сега. Например: ароматно кафе, слънчев ден, приятелска усмивка.

Втори ключ: Правете неща, които обичате. Един от Законите на Вселената е, че ние привличаме това, което излъчваме. За да прилагате този универсален закон в живота си, стремете се по-често през деня да се чувствате щастливи. Правете неща, които ви радват и ви носят приятни чувства.

Усещайте какво ви носи удоволствие тук и сега. Усмихвайте се. Гледайте приятна комедия. Вземете ароматна вана. Хапнете любимата торта. 

bright-1866986_1280-compressor

Трети навик

ПОДДЪРЖАЙТЕ ВИСОКА САМООЦЕНКА

 

Знаете ли каква е една от основните разлики между царя и просяка?

Самооценката! Научих я преди години от един мой учител. Трябваше ми много време, за да осъзная, че е бил прав. Самооценката опрeделя целия ни живот. Тя наистина може да го промени изцяло.

Щастливите хора имат висока самооценка и се харесват и приемат. Стремете се да повишавате самооценката си всеки ден. Възпитавайте у себе си навика да се приемате и цените. Вижте 3 стъпки, които ще ви помогнат:

1. Аз съм уникален! В тази стъпка трябва да осъзнаете, че всеки човек е уникален и притежава нещо, което го отличава от другите. Открийте своята уникалност. Може би умеете да готвите вкусно, да рисувате, да майсторите нещо или имате други таланти и качества.

2. Моите победи. Всеки човек е постигал малки и големи победи в живота си. Щастливите хора оценяват дори малките си победи. Помислете и осъзнайте какво сте постигнали дотук. Може би сте завършили висше образование, написали сте интересна статия или книжка, справяте се чудесно в работата, изпълнили сте трудна задача, грижите се за куче, сбъднали сте мечта и т.н. Напишете си списък с вашите победи. Четете го често.

3. Моите силни страни. Всеки човек има силни страни. Напишете ги и помислете върху тях. Кога сте ги проявявали в живота си? Засилвайте самооценката си като се фокусирате върху силните си страни и ги развивате.

pray-1639946_1280

Четвърти навик

ПРОЩАВАЙТЕ И БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ

 

Щастливите хора умеят да прощават и са благодарни за това, което получават в живота си.

Прошката е в основата на щастието. Когато държите обида в себе си, губите енергия и щастие.

Можете да бъдете щастливи само ако забравите обидите и приемате с благодарност и уважение това, което имате днес. Оценете основите, върху които стоите и не преставайте да мечтаете.

Щастливите хора знаят, че колкото повече благодарност изпитват, толкова повече поводи за това ще получават!

Мислете за какво сте благодарни. Не пропускайте ден, без да усещате това чувство. Благодарете за храната, за близките си хора, за любовта, за грижите, за красотата, от която сте заобиколени, за здравето...  

Дори в началото да ви е трудно, това постепенно ще се превърне в навик.

Когато каналът на Благодарността е отворен, Вселената ще изсипва към вас още повече дарове, за които да сте благодарни!

Ефективни и достъпни начини за развитие на този навик ще откриете в безплатния Курс за изобилие (линк към курса е публикуван на последната страница).

bokeh-2594745_1280-compressor

Пети навик

ОТДЕЛЯЙТЕ ВРЕМЕ ЗА БЛИЗКИТЕ СИ

 

Щастливите хора поддържат добри отношения с любимия човек, с роднините и приятелите си.

Те прекарват време със своето семейство и умеят да се забавляват с приятелите си.

Щастливите хора са активни, общителни, дружелюбни и лесно създават контакти.

Помислете за вашите близки - роднини и приятели. Кои от тях чухте или видяхте скоро? Може би има стар приятел, на който искате да се обадите и все не намирате време. Направете го сега.

Добрите отношения са като градина. Ако я изоставите - ще се появят плевели. Ако не я поливате - ще изсъхне.

Създайте си традиции да се срещате с роднините си. Събирайте се на чаша кафе или пица с приятели. Дори най-близките хора понякога се отчуждават с времето. Не го допускайте.

 

lion-3012515_1280-compressor

Шести навик

СЛЕДВАЙТЕ ПРИЗВАНИЕТО СИ

 

Щастливите хора следват призванието си и се занимават с любими неща. Те не се интересуват дали другите хора го приемат или не.

Един приятел, преди време, захвърли сериозната си и доходоносна работа, за да стане градинар. Защото откри призванието си. Сега е успешен и щастлив. Но мина през трудни периоди. Възможно е вашето призвание да е непопулярно в обществото и близките ви да не могат да ви разберат и да не ви подкрепят.

Но това е вашият път. Няма как да сте щастливи, ако вървите по чужд път и осъществявате чужди желания и мечти.

Шестия навик, може би се придобива най-трудно.

Отговорете си на няколко важни въпроса:

Какво обичам да правя? Какво ми се отдава? Какви са моите качества? Какви са моите знания? Ако имах достатъчно пари, какво бих правил с удоволствие?

Някъде там между отговорите ще видите отговорът, който търсите: Какво е моето призвание?

Щастливите хора следват призванието си. Когато откриете призванието си съберете смелост и кураж и действайте! Съдбата обича смелите!

tea-time-3240766_1280-compressor

Седми навик

РАЗВИВАЙТЕ СЕ

 

Щастливите хора непрекъснато се развиват и работят над себе си. Те знаят, че никога не е късно да започнеш да учиш нов език, да нарисуваш картина, да твориш, да изкараш най-доброто от себе си.

Смята се, че нов навик може да се придобие за период не по-малко от 21 дни. Затова се опитайте да се развивате поне 21 дни в определена насока. Какво ви харесва? Какво още не сте опитали?

Можете да работите над себе си в различни насоки - тренирайте физически тялото си, включете се в курсове за духовно израстване, обучавайте се в рейки, в курсове за придобиване на умения като готвене, рисуване, свирене на инструмент, запишете се в университет.

Никога не е късно да започнете изучаване на нов език. Пътувайте до различни страни, потопете се в нови култури. Можете да учредите нов бизнес или да се учите да инвестирате.

Имате свободата и възможността да се развивате докато сте живи. Започнете с малки стъпки още от днес. Изберете нещо, което ви харесва и действайте. Когато постепенно придобиете този навик, ще осъзнаете колко по-щастлив и пълен е животът ви.

КУРС ЗА ИЗОБИЛИЕ

 

Една възможност да се развивате и да привличате повече изобилие и щастие в живота си е подаръкът на Синдерела - Курс за Изобилие. Нищо не губите, ако се включите! Можете само да спечелите!

Програмата е безплатна и е създадена по книгата Опитай вкуса на мечтите (изданието се очаква в началото на зимата). Курсът е предвиден да започне на Пълнолуние и да продължи 29 дни (един лунен месец).

Желателно е да се включите в деня на Пълнолунието. Отваряйте дните последователно и напредвайте ден след ден. Очаква ви вълшебно пътешествие! Пътят, който ще следвате е път към вас самите. Защото Изобилието е заложено дълбоко във всеки от нас и вратата към него се отваря само отвътре!

Влезте в Курса за Изобилие от картинката долу или ТУК>

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

СЪНОВНИК     РУБРИКИ