nature-3257587_1280-compressor

Как да сбъднем желание с наречена вода

Според народния календар в деня преди Богоявление започва празникът Водици. Той се празнува на 5, 6 и 7 януари.

Водици е древен празник, водещ началото си много преди Христа. Според вярванията, в тези магични дни се отдава почит на водата, която започва да "чува" и да сбъдва желаното от нас.

В нощта на 5 срещу 6 януари небето се отваря, Бог чува молитвите ни и изпълнява най-съкровените ни желания.

Наричане на вода за сбъдване на желание

На 5 срещу 6 януари е нощта на Мълчаната вода. Всеки може да си направи мълчана вода и да използва силата на Водици, за да сбъдне най-голямото си желание.

Ето как да го направиш:

На 5 януари вечерта налей чиста изворна вода (може и от чешмата, ако нямаш изворна вода) и я изнеси на двора или на балкона. Съдът може да е керамичен или метален. Хвани съда с две ръце и усети водата. Постой до нея. Нека и тя да те усети. Кажи й името си. После я завий с кърпа, за да не се напраши и я остави да помълчи под звездите до полунощ, когато силата й ще бъде най-голяма.

В полунощ излез отново до водата и изречи на глас най-съкровеното си желание. Според вярванията, точно в полунощ срещу Водици, небето се отворя, Бог чува желанието и го сбъдва.

След като изречеш желанието си, завърши с думите "ДА БЪДЕ"! Опитай се да вложиш повече емоции. Представи си как ще се чувстваш, когато желанието ти се сбъдне. Усети го. Остани още малко до наречената си вода и помълчи.

След това закрий съда с кърпа и остави водата цялата нощ да "мълчи" под звездите.

На сутринта отиди първо при твоята наречена вода. Измий си очите, пий от нея. Можеш да я изпиеш цялата през деня или да полееш цвете.

Според поверието, изреченото в полунощ на мълчаната вода ще се сбъдне, ако в него е вложена вяра и емоция.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

МАГИЧНО     РУБРИКИ