flower-1210067_1280-compressor

Ритуал за щастие, късмет и изобилие

22 март е Денят на славянската богиня на пролетта Веста. Богинята на пролетта Веста била символ на обновлението и събуждането на природата от зимен покой.

Прадедите ни са знаели, че всичко, което се случва на този ден оказва влияние върху съдбата на човека.

Било прието богинята да се посреща с радост и положителните емоции. Вярвало се, че на този празник съдбата може да се прекодира към добро.

Посрещането на богинята на пролетта и изпращането на нейната сестра

На празника на богинята Веста, било обичайно да се изхвърлят ненужните вещи от дома, както и обидата и други негативни чувства - от сърцето.

Веста била по-малката сестра на богинята Морана (Мора, Морена), която царувала през зимата. С настъпването на пролетта започвали и ритуалите по изпращането на зимата, връх на които било символичното изгаряне на клада на чучело на зимата.

1-compressor

Ритуали за празника на Веста

В това магическо време на преход от зимата към пролетта можем да изчистим негативната енергия и да се заредим с новата и пречистваща енергия на светлината и настъпващата пролет.

Как да поканим славянската богиня Веста в дома си

Започнете с почистване на дома си, сменете пердетата, сложете възглавнички и внесете пролетно настроение в дома си, като украсите с цветя.

Сутринта можете да направите сладкиш от пшеничено брашно. Смята се, че направеният сладкиш има изключително лечебни свойства, особено при стомашни болести.

Има специален славянски обред, с който да поканите в къщата си богинята Веста.

Станете рано и със запалена свещ в ръка обиколете дома си 8 пъти по посока на часовниковата стрелка. Обикаляйте дома си с думите: Щастие. Късмет. Изобилие.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

МАГИЧНО     РУБРИКИ