ЗА ДЕНЯ

Списание Cinderella - Пролетен брой

Светли Великденски празници!

flowers_GJGno49O-compressor

Красота от природата

Възползвайте се от природните средства за красота

Природата е неизчерпаем източник на красота. Тук ще ви представим няколко полезни природни рецепти за ежедневното поддържане на млада и красива кожа.

Един чудесен дегримьор

За всички, които искат да използват чисти и природни средства за своята красота, препоръчваме един чудесен дегримьор! За него ще са ви необходими само вода и зехтин. Смесете 3 части вода и 1 част зехтин в подходящо шише. Не забравяйте винаги преди използване да разклатите добре, за да се смесят съставките. Можете да използвате дегримьора с памучен тампон или просто да го нанасяте с ръце.

С аромат на лавандула

За всички, които се нуждаят от почистване на лицето, предлагаме почистваща процедура с аромат на лавандула. С тази процедура ще озарите лицето си и ще се се насладите на усещания и аромати.

Първата част е подготовка на кожата за процедурата. За да отстраните грима използвайте малко количество натурален дегримьор, след което обтрийте лицето с памучен тампон, напоен с розова вода. За тази част от процедурата ще ни е необходима завряла вода. Към заврялата вода (след като отстраните съда от котлона) капнете 1 капка етерично масло от лавандула. Поставете лицето си над парата и покрийте с хавлиена кърпа. Останете така докато усещате приятна топлина. Веднага след това преминаваме към втората част - пилинга.

Втората част от процедурата e пилинг. Ще са ви необходими 1 супена лъжица домашен захаросан мед и 1 капка етерично масло от лавандула. Разбъркайте ги в малка купичка и нанесете с пръстите на ръцете малко количество от меда върху лицето, като внимателно правите пилинг с кръгови движения на горе и на страни (от челото към слепоочията, от двете страни на носа към слепоочията и от средата на брадичката към долната част на ушите). Измийте добре лицето.

Финалната част на процедурата е маската. За маската ще  ви е необходима хума, етерично масло от лавандула и розова вода. Към 3 супени лъжици от хумата капнете 2 капки етерично масло от лавандула и розова вода до получаване на каша. Маската се нанася на лицето с четка или пръсти. Оставете я да престои докато се стегне и изсъхне и я отмийте с хладка вода. След приключване на процедурата използвайте любимия си крем.

Natural homemade fruit  facial masks . Isolated.

Витамините

Витамините са ни нужни. Те участват в жизненоважни процеси. За нормалното функциониране на организма ни е необходимо да се приемат витамини и минерали. Витамините са необходими и за нашата красота. Те поддържат кожата млада и жизнена, косата буйна и красива, а ноктите здрави и силни. Без витамини ще са невъзможни дишането, храненето, регенерирането и пречистването на тъканите. Кои витамини са важни за вашата кожа и как да я нахраните най-добре?

Витамините и кожата

За нашата красота е важно да приемаме комплексно всички витамини. Вярно е, че някои от тях имат по-голяма роля в процесите, важни за кожата, но не можем да се ограничим и да приемаме само тях, допускайки недостиг на други витамини. Кожата е здрава и блестяща, когато е здраво цялото тяло.

Ето и най-ценните витамини за нашата кожа: А и Е - те стимулират образуването на еластин и колагенови влакна и са едни от най-силните антиоксиданти; B2 и РР - снабдяват клетките с кислород; С - укрепва кръвоносните съдове; Н (биотин) се бори срещу възпаленията.

Липса на витамини

Ако имате дефицит на някои витамини, вашето тяло ще ви подскаже. При недостиг на: витамин А - кожата е изсушена и загрубяла, възможна е поява на бръчки и пигментни петна; витамин Е - кожата е повехнала и дехидратирана, епидермисът изтънява; витамини от група B - зачестяват дерматитите, обривите и възпаленията, възможни са ранички в ъгълчетата на устата; Витамин РР - тенът е повехнал, а кожата се лющи; витамин С - кожата губи своя тонус и са възможни пигментни петна и разширени капиляри; витамин Н (биотин) - по-чести възпаления и сивкав оттенък на кожата.

Ноктите подсказват

Ноктите също подсказват дефицит на витамини. Те са сухи и чупливи при дефицит на витамин А и чупливи  - при недостиг на витамин Е. Набраздини са и растежът им се забавя когато тялото се нуждае от витамини от група B. Недостиг на витамин РР води до загуба на блясък и сивкаво-жълтеникав оттенък, а повърхността се набраздява, а на витамин С ноктите се разслояват, имат вдлъбнатини и уплътнения.

Недостиг или излишък

Витамините са важни, както за нашето здраве, така и за нашата красота. Най-добре ще е, ако успявате да си ги набавите с храната. При необходимост можете да приемате и специални добавки, но не забравяйте - излишъкът е също толкова вреден колкото и дефицитът! Не лишавайте тялото си от важни витамини и микроелементи, като го подлагате дълго време на вредни за здравето диети и хранителни режими.

Нахрани кожата си

Хранете кожата си отвътре и отвън. Можете да правите домашно приготвени маски, като пасирате любимите плодове и ги смесите с овесени ядки, кокосово масло, зехтин, мед и други полезни съставки. Друг метод, който ще ви отнеме само няколко минути: Всяка сутрин изберете един плод и с малко парченце от него намажете кожата на лицето си. Отделете няколко минути днес, за здраве и красота утре.

DD-05142016-0O1A9471-compressor

Новата АЗ

Най-подходящото време за промяна е пролетта

Пролет е! Всичко разцъфтява и се ражда... Природата е готова за промяна. А ти? Започни своя път към промяната сега. Сега можеш да свалиш онези 5 килограма, които натрупа, да започнеш да се грижиш за здравето си, да бягаш сутрин... Сега е времето за промяна. Но има една малка тайна - започни с малки крачки!

Ако всеки ден правиш по една-две малки крачки, със сигурност, ще стигнеш там, където искаш. Ако разбира се, знаеш какво искаш!

За кораб без посока няма попътен вятър!

Определи посоката

За да определим посоката ни трябват 2 точки. Първата точка е началната - това е изходната позиция, т.е. мястото, на което сме днес.  Втората точка е тази, към която ще се стремим, а пътят към нея ще определи посоката ни.

Определи приоритетите си

Запишете на лист 4-5 важни за Вас сфери от живота - например: здраве, лични отношения, бизнес и пари, пътешествия, хоби и развлечения, деца, личностно развитие и т.н. Изберете тези сфери, които са приоритетни за Вас днес.

Къде съм днес?

След като сте избрали приоритетите си, определете началната точка за всяка сфера от живота ви поотделно. Помислете от какво сте доволни, какво не ви достига, какво искате да промените категорично. Запишете го за всяка отделна сфера. Особено важно е да запишете това, което не харесвате и искате да промените. Не мислете дали е възможно, колко ще е трудно и т.н. просто го напишете.

Къде искам да съм утре?

Напишете 50 желания по сферите от живота, които определихте като приоритетни (здраве, бизнес и пари, лични отношения, деца, личностно развитие и т.н.). Нямате ограничение във времето. Пишете всичко което искате - малки желания, амбициозни цели, големи мечти. Не се органичавайте. След като написахте 50 желания, остана да изберете по 1-2 най-важни желания за всяка сфера.

Вижте втора част в Cinderella.bg: Новата АЗ - продължение

ЗВЕЗДНИТЕ ЗНАЦИ

Лунната диета през април и май

Как да свалите килограми от теглото си, като се съобразявате с лунните фази? Вижте как...

Целта на лунната диета е да свалите килограми, като пречистите организма си от натрупаните токсини и задържаните течности. Лунната диета не е дълга - тя се спазва само един или няколко дни в месеца. Характерно за нея е, че се съобразява с лунните фази за конкретния месец. Очаква се да свалите между 1 и 3 кг. за 24 часа. Лунната диета може да видите в  KakDaOtslabna.info, а по-долу вижте лунните фази за април и май.

Кога да започнем Лунната диета?

Лунната диета се спазва в продължение на 24 часа от момента на навлизане на Луната в определена фаза - Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние и Последна четвърт. Планирайте лунна диета за месеца, според лунния календар. (Лунен календар за всички месеци на годината ще намерите в www.cinderella.bg). Вижте по-долу деня и часа, в който започват фазите на Луната за този месец.

Април 2024

2 април 2024 - 06:15 - Последна четвърт

8 април 2024 - 21:23 - Новолуние

15 април 2024 - 22:14 - Първа четвърт

24 април 2024 - 02:51 - Пълнолуние

Май 2024

1 май 2024 - 14:27 - Последна четвърт

8 май 2024 - 06:24 - Новолуние

15 май 2024 - 14:49 - Първа четвърт

23 май 2024 - 16:55 - Пълнолуние

30 май 2024- 20:13 - Последна четвърт

Прочетете преди да започнете!

Лунната диета помага на организма да се освободи от натрупаните токсини и задържаните течности. Тя не е продължителна и не е тежка за организма. Ако нямате здравословни проблеми, лунната диета не може да ви навреди, но въпреки това, е препоръчително да се консултирате с лекар преди започване на всяка диета. Несъвместими с всяка диета са пиенето на алкохол и газирани напитки и пушенето!

cinderella-bg-mountains-g4753fb3d9_1280

Здрави през пролетта

Как да победим пролетната умора? Как да сме по-жизнени и здрави през пролетта?

Пролетта дойде. Започна период на обновление и възход на природата. Всичко цъфти и се раззеленява. Но пролетта се отразява не само на природата, а и на нас. Човешкото тяло също се пробужда и е готово за пролетен рестарт.

Пролетен рестарт

С настъпващата пролет трябва да помислим за телесното и душевно пречистване, богата на витамини и нутриенти храна, редовни физически тренировки и разходки на слънце и чист въздух. 

Пролетно меню

С настъпването на пролетните дни дойде време да оставим тежките и калорични храни от зимната кухня и да предпочетем по лека и витаминозна храна. Време е да заредим тялото с полезни вещества.

Пролетното меню е леко, пъстро и зелено. Не пропускайте да консумирате повече салати, копър, магданоз, коприва, спанак, аспержи, пресни картофи.

Вижте няколко пролетни рецепти в Cinderella.bg: Рецепти в Синдерела

Да преборим пролетната умора

С настъпването на пролетта много от нас усещат симптомите на пролетната умора. Как да се преборим с нея?

Разхождайте се на чист въздух в слънчевите дни. Това ще подпомогне лимфната система, ще увеличи кръвообръщението и ще даде възможност на тялото да синтезира витамин Д. Яжте повече плодове и зеленчуци, за да си набавите необходимите витамини и минерали. Сутрешния констрастен душ действа освежаващо и тонизиращо. Ако ви се прозява, прозявайте се от сърце. Така мозъкът си набавя кислород бързо. Друг сигурен начин за прогонване на пролетната умора е движението. Разхождайте се. Правете упражнения. Спортувайте. 

Да прогоним сенната хрема

Когато полените се носят във въздуха, имунната система на много хора отговаря със свръхсекреция. Как можете да избегнете алергични реакции?

За съжаление все още няма категорично действащо средство.

Най-добрия начин е да избягвате местата, където има много дразнители за имунната ви система, като паркове и градинки. Вечер си взимайте душ и си измивайте косата, за да премахнете полепнали полени.

По възможност заминете на мори или планина. Смята се, че там няма полени или те са по-малко.

Да се заредим от природата

Пролетният рестарт включва не само тялото, а и душата.

Отърсете се от мрачните и студени дни и излезте сред природата. Възприемайте пролетта с всичките си сетива. Радвайте се на цветовете, цветята и раззеленяващите се дървета. Усещайте ароматите, които се носят във въздуха. Слушайте птичките. Усещайте слънчевите лъчи и пролетния вятър върху кожата си.

 

Вижте повече съвети за здраве и жизненост в сайта Здраве и сила

DD-05142016-0O1A1717-compressor

Рейки. Лекуващи ръце

Рейки е духовна практика, разработена от Микао Усуи през 1922 г., която набира широка популярност освен в своята родина Япония и в Европа и САЩ.

Какво е Рейки?

Думата Рейки е съставена от японските йероглифи Рей (вселена, дух, душа) и Ки/Чи (енергия, живот). Друг превод на Рейки е лекуваща енергия от космоса. Рейки е универсална жизнена енергия, която има лечебен ефект на физическо, ментално, емоционално и духовно ниво. Според учението за Рейки, енергията протича през тялото и ръцете на Рейки мастера и достига до местата, нуждаещи се от енергия.

Как се провежда Рейки процедура?

Рейки процедурата обикновено включва цялото тяло и продължава между 45 и 90 минути. Тя се извършва чрез поставяне на ръцете на рейки мастера на определени позиции върху тялото на пациента. Ръцете може и да не се допират до тялото. Обикновено една позиция се задържа между 3 и 5 минути. След процедурата се усеща спокойствие, релаксация, прилив на сили и енергия.

5-те принципа на Рейки

Точно днес, не се гневи.

Точно днес, не се тревожи.

Уважавай родителите си, учителите си и по-възрастните.

Изкарвай прехраната си честно.

Бъди благодарен за всичко.

cinderella-bg-vav-forma-za-liatoto-800 c

Във форма за лятото

7 трика как да посрещнем лятото с красиво и стройно тяло

Пролетта дойде. Дните станаха по-топли и слънчеви. Започна да се носи ухание на цъфнали дръвчета и цветя. Разхвърляхме топлите зимни дрехи и... изведнъж забелязваме, че тялото ни не е същото, каквото беше преди зимата.

Някои от миналогодишните пролетни дрешки ни стоят някак опънати, други - въобще не стават... Тук там по тялото забелязваме целулит, а кантарът е неумолим! До лятото остава толкова малко. Какво да направим?

Вижте тези 7 трика за влизане във форма - спешна помощ за изящно лято 🙂

1. Пийте вода!

Може би ви е омръзнало да четете колко важно е да се пие достатъчно вода. Но това е неоспорим факт! Водата е жизнено важна за всички живи същества. Ако искате да посрещнете лятото в добра форма, едно от най-важните неща е да изчислите от колко вода се нуждаете и да започнете да пиете всеки ден, по всяко време. Започвайте деня с голяма чаша вода. Чудесно ще е ако тя е гореща. Вижте колко вода трябва да пиете: Тялото жадува за вода

2. Дишайте

Интересен трик, нали? На практика всички дишаме, но защо някои от нас са с наднормено тегло? Защото повечето хора дишат плитко. Кислородът ни помага да отслабваме, а кислород си набавяме с дълбокото дишане. Опитайте до лятото да дишате дълбоко всяка сутрин.

Нека да е навън или в предварително проветрена стая. Започнете вашите "тренировки по дишане" с 10 вдишвания и издишвания и постепенно ги увеличавайте, доколкото ви е конфортно.

3. Движете се, разхождайте се

Доколко активен е вашият стил на живот? Движите ли се достатъчно? Правите ли упражнения? Спортувате ли? А може би сте качили няколко килограма, заради промяната ви в начина на живот? Може би животът ви е станал по "заседнал". Като се огледаме наоколо, много хора натрупаха излишни килограми по време на пандемията. 

От днес започнете да се движите редовно. Правете поне няколко упражнения сутрин. Ходете пеша до работа, до магазина, до парка. Забравете асансьора! Спортувайте. По-активният стил на живот ще окаже благоприятно действие на лимфната система и метаболизма. Тялото ви, със сигурност, ще ви се отблагодари!

4. Започвайте деня с контрастен душ

Контстният душ не е само чудесен начин за разбуждане на тялото. Това е един от триковете, който ще помогне на тялото ви да се справи с излишните килограми. Разбире се, ефектът ще дойде постепенно. Не очаквайте на следващия ден да сте загубили 2-3 килограма. Ефектът не е бърз, но е сигурен!

5. Спете достатъчно

Един от най-лесните трикове е: Отслабвайте, докато спите. Качественият и достатъчен сън ще нормализира метаболизма ви, ще се отрази благоприятно на хормоналния баланс и на здравето ви като цяло. 

Вижте повече: Отслабвайте докато спите

6. Масаж на тялото с четка

Това е чудесен трик за постепенно справяне с натрупаните мазнини и целулит. Купете си четка за тяло. Най-удобна е четката с дълга дръжка. Правете масажа редовно. Масажът с четка се прави на сухо тяло. Масажните движения винаги са отдолу нагоре. Започнете от глезените към бедрата и четкайте краката си отпред, отзад и отстрани. На ръцете движенията започват от китката към рамото. 

7. Следвайте хранителен режим

Всички трикове дотук имаха за цел да подпомогнат тялото ни да е здраво и с добър метоболизъм. Но дори да спазвате всички тях, без подходящ хранителен режим, няма да получите забележителен ефект. Храната е изключително важна, както за здравето ни, така и за топ форма.

Какъвто и хранителен режим да изберете, задължително ограничете или спрете захарта! Не се лишавайте от протеини, защото те са важни за мускулите, а загубата на мускулна маса, неусетно води до натрупване на мазнини. 

Изберете хранителен режим и вижте още съвети за топ форма в сайта Как да отслабна

roses-2109442_1280-compressor

Хороскоп на цветятя

Древните викинги са вярвали в лечебните сили на билките, както и че всяко цвете носи свои качества, които предава на човека.

Най-популярен от скандинавските хороскопи е шведският - състои се от 36 зодиакални знака с име на цвете.

perunika-compressor

Перуника

(1-10 януари)

Чаровни, привличащи вниманието, готови за удоволствията и приятните неща в живота във всеки момент. С тях се общува леко и интересно. Упорито и последователно преследват целта си в живота. Работят всеотдайно в екип, но ако веднъж се усъмнят в колегата или партньора си, губят здравия си разум и изпадат в панически кризи. Добра връзка с Фрезия, Лале, Бял имел и Теменужка.

amaryllis-compressor

Амарилис

(11-20 януари)

Главното качество на тези хора е добротата им, а това допада дори на онези, които не ги харесват особено. Привличат околните с очарование, дружелюбност и неочаквана щедрост. Лесно е да се влюбиш в съчетанието от здрав разум, очарование и импулсивност на Амарилиса. Но той може да е и избухлив до жестокост. Добра връзка с Жасмин и Глухарче, Здравец и Теменужка.

gerber-compressor

Гербер

(21-31 януари)

Герберът е интересно съчетание от амбиции и скромност, кротост и буен нрав, дълбочинен анализ и безразсъдство. Той е либерален и широко скроен, интелигентен и като цяло води хубав живот. Проблемът му е, че понякога се стреми да получи много, а тогава може да загуби всичко. С годините става по-мъдър. Добра връзка с Паричка, Циния, Азалия и Слънчоглед.

ziumbul-compressor

Зюмбюл

(1-10 февруари)

Зюмбюлът е открит, великодушен и добронамерен човек. Отворен е към всичко ново, прогресивно и авангардно. Проблемът му е, че възприема всичко на емоционално ниво, а мисли по-късно. Независимо какво му казва логиката, претегля всичко през чувствата си. Има богата душевност, помага на другите, търпелив е за сметка на собствените си интереси. Добра връзка с Лотос, Фрезия, Мимоза.

parichka-compressor

Паричка

(11-19 февруари)

Паричката е умна, гъвкава, талантлива, но малко тъжна. На пръв поглед няма собствено мнение, съгласява се с всички, но това е само тактика. Всъщност тя не вярва на чуждите приказки, иска сама да се убеди в това, което й казват. Иначе е честна, с чувство за дълг, привлечена е от материалното, макар винаги да остава вярна на идеалите си. Добра връзка с Орхидея, Гербер, Лотос.

mimosa-compressor

Мимоза

(20-29 февруари)

Мимозата е нежна, чувствителна и доверчива, но в същото време бдителна и практичма. Тя притежава свой собствен индивидуализъм, съчетан със сърдечност и състрадание към другите. Предпочита компанията на артистични и фини хора. Но поради стремежа си да изучи нови и нови светове, е малко непостоянна в любовта. Лесно обаче й прощават. Добра връзка с Перуника, Нарцис, Камелия.

narcis-compressor

Нарцис

(1-10 март)

Родените под този знак са волеви и амбициозни, но в същото време могат да покажат великодушие и толерантност. Общителни са и въпреки вродения им интровертен характер умеят да общуват, появяват инициатива в приятелството и деловите връзки. Понякога са невъздържани, но заради вродения им чар всички им прощават изблиците на гняв. Добра връзка с Еделвайс, Теменужка, Мимоза

lilia2-compressor

Лилия

(11-20 март)

Лилиите са изтънчени, фини, почтени и чувствителни хора. Логично мислещи, търпеливи и постоянни, те са в състояние упорито и всеотдайно да работят за някаква кауза, на която са посветили живота си. Имат склонност към депресии, но се справят и сами с вътрешните си конфликти. Въпреки това в себе си таят безпокойство и вечно търсене. Добра връзка с Азалия и Глухарче.

liutiche-compressor

Лютиче

(21-31 март)

Лютичетата са решителни и властни, амбициозни и търсещи натури. Умни са и са родени със спортен дух - от тях излизат добри състезатели във всички житейски области. Те са водачи, преследващи високи цели, които държат на признанието на околните. В любовта са търсещи, но открият ли партньор, даващ им сигурност, се отличават с постоянство. Добра връзка със Слънчоглед, Гергина и Карамфил.

cinnia-compressor

Циния

(1-10 април)

Циниите са смели, енергични, честолюбиви, но имат силна воля и вяра в успеха. Техните ентусиазъм, импулсивност, оптимизъм и самоувереност могат да увлекат околните. Бързината и потайността в личните дела им осигуряват сериозни постижения в живота, но само ако са амбициозни. Уважават дома и семейството, но държат на самостоятелността си. Добра връзка с Роза, Орхидея, Хортензия.

hortenzia-compressor

Хортензия

(11-20 април)

Този знак се отличава със своята справедливост, хуманност, неуморност и упорство. Взискателни към себе си и другите, на моменти Хортензиите стават прекалено откровени и агресивни. Успешно се справят с дребните всекидневни проблеми и с отговорността към дом, семейство и професионални задължения. Уважавани са. Добра връзка със Слънчоглед, Гладиола и Циния.

gergina-compressor

Гергина

(21-30 април)

Гергините притежават богата душевност и способност умело да манипулират околните. Сигурността е твърде важна за тяхи умеят дая постигат. В добронамереността си са в състояние да загубят мярката и недоброжелателни хора лесно могат да им навредят. Привлича ги всичко ново, модерно и красиво. Обичат риска, победите им носят удовлетворение. Добра връзка с Азалия и Лотос.

momina-salza-compressor

Момина сълза

(1-10 май)

Момината сълза е красив и магнетичен знак, интелигентен и със силна интуиция към способностите и слабостите на околните. Стреми се към висок социален статут и има големи планове. Може да бъде лесно ранима, но не остава безучастна при проблеми и препятствия. Умее елегантно да поправя грешките, отговорна е и изпълнява дълга си към околните. Добра връзка с Амарилис и Гергина.

begonia-compressor

Тубероза

(11-20 май)

Туберозите са миролюбиви, разумни и благоразумни, но понякога подозрителни. В същото време те самите са почтени и откровени до крайна липса на дипломатичност. По тази причина могат да загубят приятелства, любов и работа. Хубавото е, че са трудолюбиви, лесно се справят с финансовите дела и са отговорни към дом и семейство. Добра връзка с Водна лилия.

jasmin-compressor

Жасмин

(21-31 май)

Представителите на знака са чувствителни и колебливи, подвластни на красотата и хармонията. Имат чувство за хумор, магнетично привличат другите, но трудно биват разбрани. Провокативни са и с удоволствие заблуждават другите, като чарът им компенсира непостоянството и непоследователността им. Могат да са сериозни и педантични. Добра връзка с Шипка и Теменужка.

azalia-compressor

Азалия

(1-10 юни)

Интересен и привличащ вниманието знак. Лесно преглъща загубите, не е амбициозен. Проявява умерен интерес към много неща, в състояние е както да се задълбочи и всеотдайно да се занимава с нещо, така и след малко да насочи вниманието си другаде. Стреми се към спокойствие и ред, към който да се придържа, без много да се напряга. Добра връзка с Лале.

margaritka-compressor

Маргаритка

(11-19 юни)

Маргаритките са романтични, впечатлителни, благородни и верни на приятелите. Обичат реда, принципите, системите, изграждащи добри отношения с околните. Спонтанни и ентусиазирани, те често се объркват заради невинните си и дори наивни възгледи за живота. Но пък са внимателни с околните, като го съчетават с потребността си да изпъкнат сред другите. Добра връзка с Камелия, Мимоза, Бял имел.

lale-compressor

Лале

(20-30 юни)

Лалето е интелигентно, критично, емоционално, със сложни мисли и чувства. Отличават го чар, сърдечност и щедрост. В същото време то интуитивно се стреми към финансова сигурност. Лесно се гневи, но бързо и само се справя с негативните си емоции. В любовта харесва, драмите, бурните взаимоотношения, срещите и разделите, всичко, което го кара да се чувства живо. Добра връзка с Перуника и Шипка.

vodna-lilia-compressor

Водна лилия

(1-10 юли)

Водната лилия е интересно съчетание от идеализъм и материализъм, но е искрена, състрадателна, държи на приятелствата, които винаги са трайни и до края на живота. Знакът е артистичен, практичен, добър в изкуствата. Сред най-ценните му качества са търпението, упорството и постоянството, с които преследва поставените цели. Добра връзка с Тубероза, Циния, Люляк и Теменужка.

temenuga-compressor

Теменужка

(11-20 юли)

Великодушни, благоразположени, почтени и щедри. Преследват идеалите си, дори това да им носи разочарование. Запазват смелостта и вярата си, като амбициозно вървят напред, без да се интересуват от препятствията. Дори когато са в сянка, те привличат вниманието. Теменужките са спокоен и уравновесен знак, с тях всеки може да се разбере. Добра връзка с Жасмин, Нарцис, Маргаритка.

shipka-compressor

Шипка

(21-31 юли)

Реализъм, добросърдечие и амбиции са отличителните качества на Шипката. Тя е чудесно съчетание от красота и полезност. Изисква ред и изпълнение на обещанията от другите. Отстъпчива е само на пръв поглед, всъщност тя е волева и се стреми към власт. Притежава истински откривателски дух, предпочита комуникацията с интересни и ексцентрични хора. Добра връзка с Жасмин и Лале.

sunflower-compressor

Слънчоглед

(1-10 август)

Слънчогледът се слави със своите темперамент, откритост и галантност. Той е дисциплиниран, издръжлив и устремен към успеха. Има вродена потребност от признание и възхищение, само тогава може да разкрие способностите си. Въпреки това разчита преди всичко на себе си. Понякога е нервен, уязвим и притеснителен, но рядко избухлив. Добра връзка с Хортензия, Гербер и Азалия.

rose-compressor2

Роза

(11-20 август)

Привлекателни, лъчезарни, осъзнаващи достойнствата и слабостите си. Такива са Розите. И в същото време - решителни и прями. Ако имат професия, свързана с обществени изяви, те умеят да се налагат. Родените под този знак са ведри и забавни, понякога суетни, с високи цели и амбиции. Понякога обаче търпят разочарования, най-често заради непостигнати идеали. Добра връзка с Гардения и Бял имел.

gardenja-compressor

Гардения

(21-31 август)

Гардениите са емоционални, чувствителни, благородни, търсещи ред и съвършенство. Понякога са доверчиви и откровени до липса на дипломатичност, а високите им изисквания към околните могат да им създадат врагове. При тях чувствата доминират над разума, а емоциите ги карат да надценяват приятелите си и да подценяват зложелателите. Добра връзка с Орхидея, Лютиче и Фрезия.

Вижте пълния текст на хороскопа в Cinderella.bg: Хороскоп на цветята

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РАЗДЕЛИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

НАЧАЛО   РУБРИКИ