roses-2109442_1280-compressor

За нежни ръце

Какво трябва да знаем за кожата на ръцете ни и грижата за нея? Има ли момиче, което не мечтае за нежна и красива кожа на ръцете си? Вижте няколко варианта да я запазите млада и хидратирана...

Ръцете ни са подложени на всекидневни външни въздействия като студ, вятър, слънце, резки промени в температурата, препарати и др. Освен това кожата на ръцете е нежна, тънка и е почти изцяло без жлези с мастна секреция, което води до по-бързото й изсушаване и увреждане. С годините кожата на ръцете загрубява, става все по-суха, губи своята еластичност, появяват се петънца. За да изпреварите тези негативни последици от годините и външните въздействия върху кожата на ръцете си, е необходимо да полагате всекидневна грижа. Ако все още не го правите - започнете от днес и резултатите много скоро ще са забележими.

Първо правило - Защита

Първото нещо, което няма да ви отнеме никакво време, е защитата от външните въздействия - студ, вятър, прах, препарати.

Когато вършите работа, при която ръцете ви са в допир с препарати, винаги използвайте предпазни ръкавици - като например миене на чинии, бърсане на прах, боядисване и др.

Винаги, когато навън е студено, носете ръкавици, за да предпазите нежната кожа на ръцете си от студа и вятъра.

Защитата на ръцете започва още в магазина при избора на продуктите за дома. Предпочитайте тези, които са по-малко агресивни към кожата на ръцете ви.

Защитете кожата на ръцете с крем

Освен защитата с ръкавици, можете да защитите кожата на ръцете си с дневен крем. Тази невидима защита ще ги предпазва от студа и вятъра през зимата и от слънцето през лятото. Когато сте на плаж, не забравяйте да намажете и тази нежна кожа със слънцезащитния крем. В градски условия също използвайте крем със защита от UV лъчите. През зимата задължително използвайте крем, който да ви предпазва от студа и вятъра и да предотврати изсушаването на фината кожа на ръцете

Все повече фирми предлагат кремове за ръце, които са предназначени за определени проблеми - например против петна, за многа суха кожа, регенериращ, подмладяващ и т.н.

Топла вана за ръце

Можете да поглезите ръцете си с топла вана. Тя ще хидратира и освежи кожата. Продължителността на една процедура е между 10 и 30 минути. След ваната можете да направите пилинг на ръцете, да ги разтриете с подхранващо масло и да ги намажете с крем. Подходящи вани за ръце са:  соли, затоплен на водна баня зехтин, запарка от 2 суп. лъжици лайка, липов цвят, мента или друга билка по избор.

Пилинг

След топлата вана е особено подходящо да се направи пилинг. Така кожата се почиства от мъртвите клетки, омекотява се и се регенерира. Освен това, след пилинг, активните вещества в маските и кремовете за ръце, се усвояват по-лесно. Достатъчно е пилинг да се прави веднъж или два пъти седмично. Можете да използвате готови продукти или направени вкъщи на основата на морска сол, захар, трици и т.н.

Масаж с подхранващо масло

Масаж с подхранващо масло ще омекоти и възроди кожата на ръцете ви. Можете да втривате любимото подхранващо масло всяка вечер или след като сте направили вана и пилинг на ръцете. Втривайте маслото с нежни движения, докато попие напълно. Подходящи масла са: масло от кайсиеви ядки, арганово, кокосово, шипково, както и предлаганите готови масла за ръце и нокти.

Маска за ръце

Маските хидратират, омекотяват и подхранват нежната кожа на ръцете. Ако искате да поглезите ръцете си - правете маска всяка седмица. Можете да избирате между готовите маски или да приготвите маска вкъщи. Предпочитан вариант за студените месеци е парафиновата маска, която могат да ви направят в козметичния салон. След маската кожата ви  ще е обновена и хидратирана.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - СТАТИИ, РУБРИКИ И ХОРОСКОПИ

Направете своя избор

КРАСИВА     РУБРИКИ