ПИТКА С ХРУПКАВА КОРИЧКИ
РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА
Как се прави питка? Как да приготвя вкусна питка от бяло брашно с хрупкава коричка? Какви продукти са необходими? Как се прави тесто за питка с мая? Как се меси питка?
ПРОДУКТИ
Брашно - 1 кг.
Прясно мляко - 400 мл топло
Захар - 1 чаена лъжичка
Сол - 1 чаена лъжичка
Яйце - 1 брой
Олио - 4 супени лъжици
Суха мая - 11-14 г (1 пакетче от 11 г или 2 пакетчета от 7 г)
ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркайте маята с топлото мляко, захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне добавете около 400 г брашно, яйцето, 3-4 супени лъжици олио и солта.
Замесете меко тесто и постепенно добавяйте останалото брашно.
Когато тестото спре да лепне, го ударете в плота 100 пъти. Oставете го да втаса и след това оформете питката.
Питката оставете за около 15 минути, след което направете няколко разреза, за да се изпече равномерно и я сложете да се пече в предварително загрята фурна. Питката е готова, когато при почукване се чува кух звук.
Да ви е вкусно!
Вижте повече рецепти
ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ