badni-vecher4-compressor

ПИТКА С ХРУПКАВА КОРИЧКИ

РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА

Как се прави питка? Как да приготвя вкусна питка от бяло брашно с хрупкава коричка? Какви продукти са необходими? Как се прави тесто за питка с мая? Как се меси питка?

 

ПРОДУКТИ

Брашно - 1 кг.

Прясно мляко - 400 мл топло

Захар - 1 чаена лъжичка

Сол - 1 чаена лъжичка

Яйце - 1 брой

Олио - 4 супени лъжици

Суха мая - 11-14 г (1 пакетче от 11 г или 2 пакетчета от 7 г)

 

ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркайте маята с топлото мляко, захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне добавете около 400 г брашно, яйцето, 3-4 супени лъжици олио и солта.

Замесете меко тесто и постепенно добавяйте останалото брашно.

Когато тестото спре да лепне, го ударете в плота 100 пъти. Oставете го да втаса и след това оформете питката.

Питката оставете за около 15 минути, след което направете няколко разреза, за да се изпече равномерно и я сложете да се пече в предварително загрята фурна.  Питката е готова, когато при почукване се чува кух звук.

Да ви е вкусно!

 

Вижте повече рецепти

Направете своя избор

ВКУСНО     РУБРИКИ

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ