СОЛЕНА ПАЛАЧИНКА С ПИЛЕ
РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА
Как се прави солена палачинка? Как да направя вкусно тесто за солени палачинки? Как да приготвя лесно и бързо солена палачинка с пиле? Какви продукти са необходими? Как се правят най-вкусните солени палачинки - рецептата на мама?
ПРОДУКТИ
За тестото:
Брашно - 250 г
Прясно мляко - 500 мл
Яйца - 3 броя
Краве масло - 1 супена лъжица
Пресен лук - 1-2 стръка
Сол - 1 щипка
За пълнежа:
Пилешко - 400 г
Лук - 1 глава
Гъби - 200 г
Чесън - 2 скилидки
Рукола
Сметана - 200 г
Краве масло - 20 г
Черен пипер - по желание
Сол
ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяне на тесто за палачинки: Нарежете на дребно пресния лук. Смесете всички съставки за палачинковото тесто. Разбъркайте хубаво с миксер. Идеалната консистенция на тестото за палачинки трябва да е малко по-течна от боза.
Печене: От полученото тесто печете палачинки в тефлонов тиган, като намазвате дъното на тигана с краве масло или капвате капка олио. Котлона трябва да е предварително загрят.
По рецептата се получават 10-12 палачинки.
Приготвяне на пълнежа: Нарежете лука, гъбите и чесъна. Сварете пилешкото месо и го нарежете на дребни кубчета. Запържете в тиган лука с малко масло и към него добавете последователно гъбите, чесъна, свареното пилешко месо, малко от пилешкия бульон и заквасената сметана. Добавете сол на вкус и черен пипер - по желание. След като свалите от котлона, към пълнежа добавете нарязана рукола.
Сложете достатъчно количество от пълнежа върху всяка от палачинките и ги навийте. Можете да сервирате със салата.
Да ви е вкусно.
Вижте повече рецепти
ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ