pancake-577386_1280

СОЛЕНА ПАЛАЧИНКА С ПИЛЕ

РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА

Как се прави солена палачинка? Как да направя вкусно тесто за солени палачинки? Как да приготвя лесно и бързо солена палачинка с пиле? Какви продукти са необходими? Как се правят най-вкусните солени палачинки - рецептата на мама?

 

ПРОДУКТИ

За тестото:

Брашно - 250 г

Прясно мляко - 500 мл

Яйца - 3 броя

Краве масло - 1 супена лъжица

Пресен лук - 1-2 стръка

Сол - 1 щипка

 

За пълнежа:

Пилешко - 400 г

Лук - 1 глава

Гъби - 200 г

Чесън - 2 скилидки

Рукола

Сметана - 200 г

Краве масло - 20 г

Черен пипер - по желание

Сол

 

ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяне на тесто за палачинки:  Нарежете на дребно пресния лук. Смесете всички съставки за палачинковото тесто. Разбъркайте хубаво с миксер. Идеалната консистенция на тестото за палачинки трябва да е малко по-течна от боза.

 

Печене: От полученото тесто печете палачинки в тефлонов тиган, като намазвате дъното на тигана с краве масло или капвате капка олио. Котлона трябва да е предварително загрят.

По рецептата се получават 10-12 палачинки.

 

Приготвяне на пълнежа:  Нарежете лука, гъбите и чесъна. Сварете пилешкото месо и го нарежете на дребни кубчета. Запържете в тиган лука с малко масло и към него добавете последователно гъбите, чесъна, свареното пилешко месо, малко от пилешкия бульон и заквасената сметана. Добавете сол на вкус и черен пипер - по желание. След като свалите от котлона, към пълнежа добавете нарязана рукола.

Сложете достатъчно количество от пълнежа върху всяка от палачинките и ги навийте. Можете да сервирате със салата.

Да ви е вкусно.

 

Вижте повече рецепти

Направете своя избор

ВКУСНО     РУБРИКИ

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ