ЛАЗАНЯ

ЛАЗАНЯ С КАЙМА

РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА

Как се приготвя лазаня? Как да приготвя лесно и бързо лазаня с кайма? Какви продукти са необходими? Как се прави вкусна лазаня Болонезе - лесна и много-вкусна рецепта?

 

ПРОДУКТИ

Лазаня - 1 пакет кори

Кайма - 500 г телешка

Кашкавал - 200-300 г

Буркан домати - 1/2 или домати - 2 броя средно големи

Морков - 1 брой

Лук - 1 глава

Чесън - 2 скилидки

Босилек - на вкус

Риган - на вкус

Черен пипер - по желание

Вино - 1 чаена чаша

Прясно мляко - 500 мл

Брашно - 2 супени лъжици

Зехтин и краве масло

Сол

 

ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяне на плънката: Изчистете и нарежете морковите, лука и чесъна на дребно. Ако нямате доматен сос и ще ползвате домати, ги обелете, нарежете на дребно и ги настържете на ренде или пасирайте.

В тиган задушете с малко зехтин морковите, лука и чесъна. Към тях добавете каймата, която запържвайки раздробявайте на дребно. След като водата е почти извряла, добавете доматения сос/доматите, виното, подправките, сол.

 

Приготвяне на сос Бешамел: Запържете брашното в разтопеното масло за минутка. Постепенно към него добавяйте прясното мляко, като непрекъснато разбърквате. Оставете да ври 4-5 минути след като кипне, докато сосът леко се сгъсти.

 

Печене: Подредете лазанята в тава, намазана със зехтин. Сипете малко от соса Бешамел и поставете ред кори. Отгоре разпределете част от плънката и поръсете с настърган кашкавал. Поставете втори ред кори, а върху тях сипете останалия сос Бешамел, останалата част от плънката и поръсете с настърган кашкавал. Върху последния трети ред кори поръсете останалото количество кашкавал.

Печете около 30 минути в умерено загрята фурна.

Да ви е вкусно!

 

Вижте повече рецепти

Направете своя избор

ВКУСНО     РУБРИКИ

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ