ЛАЗАНЯ С КАЙМА
РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА
Как се приготвя лазаня? Как да приготвя лесно и бързо лазаня с кайма? Какви продукти са необходими? Как се прави вкусна лазаня Болонезе - лесна и много-вкусна рецепта?
ПРОДУКТИ
Лазаня - 1 пакет кори
Кайма - 500 г телешка
Кашкавал - 200-300 г
Буркан домати - 1/2 или домати - 2 броя средно големи
Морков - 1 брой
Лук - 1 глава
Чесън - 2 скилидки
Босилек - на вкус
Риган - на вкус
Черен пипер - по желание
Вино - 1 чаена чаша
Прясно мляко - 500 мл
Брашно - 2 супени лъжици
Зехтин и краве масло
Сол
ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяне на плънката: Изчистете и нарежете морковите, лука и чесъна на дребно. Ако нямате доматен сос и ще ползвате домати, ги обелете, нарежете на дребно и ги настържете на ренде или пасирайте.
В тиган задушете с малко зехтин морковите, лука и чесъна. Към тях добавете каймата, която запържвайки раздробявайте на дребно. След като водата е почти извряла, добавете доматения сос/доматите, виното, подправките, сол.
Приготвяне на сос Бешамел: Запържете брашното в разтопеното масло за минутка. Постепенно към него добавяйте прясното мляко, като непрекъснато разбърквате. Оставете да ври 4-5 минути след като кипне, докато сосът леко се сгъсти.
Печене: Подредете лазанята в тава, намазана със зехтин. Сипете малко от соса Бешамел и поставете ред кори. Отгоре разпределете част от плънката и поръсете с настърган кашкавал. Поставете втори ред кори, а върху тях сипете останалия сос Бешамел, останалата част от плънката и поръсете с настърган кашкавал. Върху последния трети ред кори поръсете останалото количество кашкавал.
Печете около 30 минути в умерено загрята фурна.
Да ви е вкусно!
Вижте повече рецепти
ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ