КЛАСИЧЕСКИ ПАЛАЧИНКИ
РЕЦЕПТИ В СИНДЕРЕЛА
Как се приготвя палачинково тесто? Как да направя най-доброто тесто за класически палачинки? Как да приготвя лесно и бързо палачинки с шоколад и пудра захар? Какви продукти са необходими? Как се правят вкусни палачинки - класическа рецепта?
ПРОДУКТИ
За тестото:
Брашно - 250 г
Прясно мляко - 500 мл
Яйца - 3 броя
Краве масло - 1 супена лъжица
Сол - 1 щипка
За пълнежа:
Шоколад или конфитюр
Пудра захар - за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяне на тесто за палачинки: Смесете всички съставки за палачинковото тесто. Разбъркайте хубаво с миксер. Идеалната консистенция на тестото за палачинки трябва да е малко по-течна от боза.
Печене и украса: От полученото тесто печете палачинки в тефлонов тиган, като намазвате дъното на тигана с краве масло или капвате капка олио. Котлона трябва да е предварително загрят.
По рецептата се получават 10-12 палачинки.
Готовите палачинки намажете с желаното количество шоколад или конфитюр, докато са още топли, навийте ги и поръсете с пудра захар.
Да ви е вкусно.
Вижте повече рецепти
ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ CINDERELLA.bg - РУБРИКИ, СТАТИИ И ХОРОСКОПИ